Δε χάνει πρόκριση στις 26/8

Από paok24.com: Είχαμε πει από όταν έγινε γνωστή η κλήρωση πως πρόκειται για γούρικη ημερομηνία.
Πηγή: paok24.com
Δε χάνει πρόκριση στις 26/8

Η ίδια σειρά αγώνων υπήρχε και κόντρα στη Φενέρ ενώ ο επαναληπτικός ήταν ίδιος και με τη Σπαρτάκ Τρνάβα. Οι ασπρόμαυροι έχουν παίξει τρεις φορές επαναληπτικό ευρωπαϊκού ζευγαριού στις 26 Αυγούστου. Ο απολογισμός είναι ισάριθμες προκρίσεις.

Ο Δικέφαλος έκανε την αρχή το καλοκαίρι του 1997. Όταν μετά την επική ανατροπή στην Τούμπα, όπου από 0-3 έκανε το 5-3 κόντρα στην Τρνάβα, πήγε στη Σλοβακία για να τελειώσει την πρόκριση. Η νίκη ήρθε με γκολ του Ζαγοράκη σε μία πρόκριση πολύ σημαντική καθώς ο ΠΑΟΚ μόλις είχε επιστρέψει στην Ευρώπη μετά το γνωστό αποκλεισμό.

Το 2010 γράφτηκε η δεύτερη πράξη κι ίσως η πιο αξέχαστη από όλες. Ο ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό στο Champions League, κληρώθηκε ν' αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε με έπαθλο την πρόκριση στους ομίλους του Europa. Οι ασπόμαυροι επικράτησαν με 1-0 στην Τούμπα στις 19/8. Ο επαναληπτικός θα έμενε στην ιστορία. Μέσα στην Πόλη, ομάδα και κόσμος έδωσαν μια συγκλονιστική "μάχη". Το παιχνίδι πήγε στην παράταση κι ο Μουσλίμοβιτς έκανε το 1-1, σφραγίζοντας μια πολύ σημειολογική πρόκριση.

Το 3/3 έγινε χθες. Η αλήθεια είναι πως η πίεση για τον Δικέφαλο ήταν μεγάλη. Το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό κι η επιτυχία έφερε μια προσωρινή ηρεμία. Σημασία έχει πως στις 26 Αυγούστου ήρθε μια 3η πρόκριση σε εκτός έδρας επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ ν' αποδεικνύει πως πρόκειται για μία γούρικη ημερομηνία.

Διαβάστε ακόμη...