Οι επιδόσεις του Λουτσέσκου 4 χρονιά μετά το ντεμπούτο του

Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Το ντεμπούτο του κόντρα στην Έστερσουντ ήταν νικηφόρο. Η πρόκριση τελικά δεν ήρθε, αλλά η συνέχεια ανέτρεψε τα πάντα. Ο Ρουμάνος οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση δύο κυπέλλων στις δύο χρονιές που έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Το τεράστιο επίτευγμα όμως ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα κρατώντας την ομάδα χωρίς ήττα. Πρόκειται για μία επίδοση, που θα μνημονεύεται για πάρα πολλά χρόνια.
Πηγή: paok24.com
Οι επιδόσεις του Λουτσέσκου 4 χρονιά μετά το ντεμπούτο του

Μάλιστα αν ανατρέξουμε και στα γεγονότα του 2018, τότε θα δούμε πως ο Ρουμάνος τεχνικός θα μπορούσε να είχε ακόμη ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέστρεψε κι έχει καθίσει ήδη σε δύο παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας. Μαζί με τις αναμετρήσεις με την Μποέμιαν ο Λουτσέσκου έχει φτάσει τα 96 παιχνίδια σαν προπονητής του Δικεφάλου. Στα 94 αυτά παιχνίδια μετράει 69 νίκες, 12 ισοπαλίες και 13 ήττες (εξαιρούνται οι αναμετρήσεις με ΑΕΚ κι Ολυμπιακό το 2018). Το ποσοστό νικών αγγίζει το 74%.

Ενδιαφέρον έχουν οι επιδόσεις του ανά διοργάνωση. Στο κύπελλο Ελλάδος το ποσοστό νικών εκτοξεύεται στο 80% με 16 νίκες σε 20 παιχνίδια, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. Στο πρωτάθλημα οι αναμετρήσεις είναι 58. Οι νίκες των ασπρόμαυρων επί των ημερών είναι 47, οι ισοπαλίες 8 κι οι ήττες μόλις 3. Και πως να μην είναι μόνο 3 όταν η ομάδα κατέκτησε αήττητο πρωτάθλημα κι ο Ρουμάνος σφράγισε την Τούμπα, κρατώντας την απόρθητη. Το ποσοστό νικών ανέρχεται σε 81%. Ακόμη μεγαλύτερο από του κυπέλλου.

Μοναδικό “μελανό σημείο” είναι οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Λουτσέσκου ουσιαστικά χρεώνεται έναν αποκλεισμό στον οποίο όμως είχε αναλάβει λίγες μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι. Την επόμενη σεζόν η ομάδα άγγιξε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά η παρουσία στο Europa League κρίθηκε αποτυχημένη. Συνολικά οι αναμετρήσεις εδώ είναι 16. Οι νίκες είναι 5, οι ισοπαλίες 2 ενώ οι ήττες ανέρχονται σε 9. Η μέτρια εικόνα αντικατοπτρίζεται και στο ποσοστό νικών, που πέφτει στο 32%.

Διαβάστε ακόμη...