Τα δεδομένα στα γκρουπ δυναμικότητας

Από paok24.com: Την ερχόμενη Πέμπτη (19/08) ο ΠΑΟΚ δίνει την πρώτη του μάχη κόντρα στη Ριέκα με φόντο την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League.
Πηγή: paok24.com
Τα δεδομένα στα γκρουπ δυναμικότητας

Ο Δικέφαλος βρήκε μπροστά του την κροατική ομάδα, όντας ισχυρός στην κλήρωση των προκριματικών. Το επίπεδο δυσκολίας είναι αντικειμενικά μεγαλύτερο από αυτό κόντρα στη Μποέμιαν. Οι ασπρόμαυροι έχουν 20.000 βαθμούς με την Ουνιόν Βερολίνου με 14.710 να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση του 3ου γκρουπ.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους θα είναι 32 και θα χωριστούν σε 4 γκρουπ των 8. Αρχικά σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης οι ασπρόμαυροι πολύ δύσκολα θα είναι στους πρώτους 8. Κι αυτό γιατί θα είναι μεγάλη έκπληξη να υπάρξουν αποκλεισμοί για ομάδες όπως η Τότεναμ, ή η Βασιλεία, ενώ αρκετά ανταγωνιστικά είναι ζευγάρια του Europa League, στα οποία ο ηττημένος έρχεται στο Conference. Στο ζευγάρι, Σέλτικ – Αλκμαάρ για παράδειγμα, όποιος αποκλειστεί θα είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ ερχόμενος στο Conference.

Με τα δεδομένα που επικρατούν οι ασπρόμαυροι την επικράτηση όσων περισσότερων φαβορί στα προκριματικά του Europa League, από τα παρακάτω 4 ζευγάρια (εξαιρείται αυτό της Σέλτικ με την Αλκμαάρ), εξασφαλίζουν την παρουσία τους στο δεύτερο γκρουπ στην κλήρωση της φάσης των ομίλων. Αυτή τη στιγμή οι ασπρόμαυροι βρίσκονται στην 8η θέση του 2ου γκρουπ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: (στα δεξιά είναι το φαβορί βάσει βαθμολογίας):

Λέγκια – Σλάβια Πράγας

Κλουζ – Ερυθρός Αστέρας

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός

Αλασκέρτ – Ρέιντζερς

Σε περίπτωση πρόκρισης κάποιου αουτσάιντερ από τις παραπάνω περιπτώσεις, κάποια από τις Σλάβια, Ερυθρού, Ολυμπιακού και Ρέιντζερς θα πάρει τη θέση του ΠΑΟΚ. Ωστόσο οι ασπρόμαυροι θα μπορούν να περιμένουν και τον αποκλεισμό κάποιας ομάδας, που συμμετέχει ήδη στα προκριματικά του Conference. Στα δεξιά είναι και πάλι τα φαβορί.

Φίτεσε – Άντερλεχτ

Ράκοφ – Γάνδη

Σίβασπορ – Κοπεγχάγη

Χάμαρμπι – Βασιλεία

Τραμπζονσπόρ – Ρόμα

Πάκος Φερέιρα – Τότεναμ

Έλφσμποργκ – Φέγενορντ

Σεντ Τζόνστον – Λίντζερ

ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Βικτόρια Πλζεν

Διαβάστε ακόμη...