Το προφίλ της Ριέκα

Απο paok24.com: Η ανάλυση του επόμενου αντιπάλου του ΠΑΟΚ
Πηγή: paok24.com
Το προφίλ της Ριέκα

Οι αναμετρήσεις με την Μποέμιαν έλαβαν τέλος με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πλέον μπροστά του έχει το εμπόδιο της ποιοτικότερης από τους Ιρλανδούς, Ριέκα. Μπορεί να μην έχουν βρεθεί ως αντίπαλοι στο παρελθόν αλλά ΠΑΟΚ και Ριέκα έχουν κοινά σημεία. Πρώτο αποτελεί ο Μάριν Λέοβατς, που είχε αποκτηθεί, έναντι 2 εκατομμυρίων από τον Δικέφαλο, επιστρέφοντας στη συνέχεια ως δανεικός καθώς κι ο Αντόνιο Τσόλακ, που έφθασε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι Κροάτες έχουν ευρωπαϊκές παραστάσεις. Με 92 ευρωπαϊκά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει μια σχετική εμπειρία, ενώ το 2017-2018 είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, έχοντας πρώτα αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό. Tην περασμένη σεζόν κατέλαβε την 3η θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ ξεχωρίζει ο πολύπειρος επιθετικός, Γιόσιπ Ντρίμιτς, που παραχωρήθηκε ως δανεικός στους Κροάτες από την Νόριτς. Σημαντική πώληση ήταν αυτή του βασικού χαφ, Λόντσαρ έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ουγγρική Φερεντσβάρος.

Αρκετά πράγματα παίρνει στο παιχνίδι της κι από τον εξτρέμ, Μούριτς, που έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Ευρώπης. Κόντρα στην υποδεέστερη Χιμπέρνιαν έδειξε πως διαθέτει επιθετικές αρετές αλλά και χτυπητές αδυναμίες στα μετόπισθεν. Πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, την Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας, έχει ντέρμπι με την πρωτοπόρο Όσιγιεκ, η οποία μετά από 4 αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς. Στους 7 βρίσκεται η Ριέκα με ένα παιχνίδι λιγότερο και μοναδική απώλεια την ισοπαλία με 3-3 κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι σε καλό φεγγάρι όντας αήττητη από τις 9 Μαΐου και το βαρύ 1-5 από τη Ντιναμό, μετρώντας έκτοτε 8 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 10 επίσημα παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμη...