Η τελευταία του επίσκεψη στην Ιρλανδία (vid)

Από paok24.com:Πριν από 10 χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε περάσει εύκολα από το Δουβλίνο για την 4η αγωνιστική του Europa League, νικώντας με 3-1 την αδύναμη Σάμροκ Ρόβερς και μετά την ήττα της Τότεναμ στο Καζάν είχε βρεθεί στην κορυφή του ομίλου με 8 βαθμούς, όπου και παρέμεινε ως το τέλος του ομίλου. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, όταν ο Βιεϊρίνια βγήκε από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με ιδανικό πλασέ "έγραψε" το 1-0.
Πηγή: paok24.com
Η τελευταία του επίσκεψη στην Ιρλανδία (vid)

Από κει και μετά ο "Δικέφαλος του Βορρά" κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και κάθε επίθεσή του "μύριζε" γκολ. Αφού στο 26΄ και 27΄ χάθηκαν δύο κλασικές ευκαιρίες από τους Θεσσαλονικείς, με τους Λίνο ("νικήθηκε" στο τετ-α-τετ από τον Τόμπσον) και Σαλπιγγίδη (δεν πρόλαβε τη σέντρα του Γεωργιάδη), στο 35´ έγινε το 2-0.

Η πίεση των παικτών του ΠΑΟΚ ψηλά έφερε αποτέλεσμα και αφού έκλεψαν την μπάλα, ο Βιεϊρίνια έδωσε στον Σαλπιγγίδη, αυτός με τη σειρά του στον Φωτάκη και ο τελευταίος με άψογο τελείωμα μέσα από την περιοχή έβαλε τις βάσεις για την άνετη νίκη, η οποία "σφραγίστηκε" τρία λεπτά αργότερα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σαλπιγγίδη, με σουτ από τη μικρή περιοχή, μετά τη σέντρα του Γεωργιάδη (3-0).

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με γκολ από τα αποδυτήρια (51´ Ντένεχι) η πίεση, που άσκησαν δεν έφερε προβληματισμό στους ασπρόμαυρους, που έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι και κράτησαν το υπέρ τους 1-3.

Διαβάστε ακόμη...