Αρχή και φινάλε με Λουτσέσκου!

Από sdna.gr:Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη βάση του μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας στο Άπελντοορν της Ολλανδίας, εκεί όπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε έντονο το αποτύπωμά του. Αποστολή: Ελένη Μπούντου
Πηγή: sdna.gr
Αρχή και φινάλε με Λουτσέσκου!

Όσοι τον ήξεραν από την πρώτη του θητεία, ήταν... υποψιασμένοι. Γνωρίζουν καλά πως είναι ένας απαιτητικός προπονητής, λάτρης της πειθαρχίας εν ώρα δουλειάς που μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος εκτός. Μετρ της διαχείρισης πολλών και διαφορετικών προσωπικοτήτων, ικανός να παίρνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων από τον καθένα. Αν τον ακολουθήσεις και τον υποστηρίξεις, είναι βέβαιο πως δεν θα βγεις χαμένος.

Εξάλλου μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη που παραχώρησε από την Ολλανδία: «Ξέρω πως όλοι θα με ακολουθήσουν γιατί θέλουν να το ξαναζήσουν...». Ο Ρουμάνος, όμως, έχει αλλάξει! Πιο σίγουρος από ποτέ για τον εαυτό του, με τρομερή αυτοπεποίθηση και πίστη στη δουλειά του και στο τιμ του, δείχνει να φέρνει στον ΠΑΟΚ αυτό που ακριβώς του έλειπε: χαρακτήρα και νοοτροπία!

Ακόμη, όμως και εκείνοι που δεν τον γνώριζαν και δεν είχαν συνεργαστεί μαζί του, είχαν φροντίσει να ενημερωθούν πλήρως. Και μετά τις πρώτες ημέρες συνύπαρξης και συνεργασίας δεν άργησαν να τοποθετηθούν δημόσια και με άκρως κολακευτικά λόγια για το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται. Λεπτομέρειες που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες στη λειτουργία ενός γκρουπ.

Προφανώς και δεν θα είναι όλα... ρόδινα στον πλανήτη ΠΑΟΚ, ωστόσο, από την καθημερινότητα της ομάδας αλλά και τη διαχείριση της μεταγραφικής πολιτικής -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- γίνεται σαφές πως όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον Λουτσέσκου. Ο Δικέφαλος είναι διατεθειμένος να ικανοποιήσει τα «θέλω» του και οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι!

Το βάρος καθ´ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας έπεσε στην τακτική καθώς ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί εκ νέου με άλλο σύστημα, ως εκ τούτου νέα αγωνιστική φιλοσοφία και για τον Λουτσέσκου ήταν βασικό να αντιληφθούν όλοι τί ακριβώς θέλει και σταδιακά να το αποτυπώσουν στο γήπεδο!

Γι αυτό και από την πρώτη στιγμή τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των φιλικών παιχνιδιών, εστιάζοντας στη γενικότερη εικόνα της ομάδας αλλά και στα πρόσωπα! Άπαντες πήραν χρόνο συμμετοχής, δοκιμάστηκαν σε γεμάτα 45λεπτα, μέτρησαν τις δυνάμεις τους σε συνθήκες αγώνα και έδωσαν τη μάχη τους για να μπουν στον πλάνο Λουτσέσκου.

Με την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη και μετά τις απαραίτητες ανάσες, θα πέσει «ψαλίδι» στο γκρουπ καθώς ο Λουτσέσκου δεν αρέσκεται να δουλεύει με τόσο μεγάλο γκρουπ που αγγίζει τους 30 ποδοσφαιριστές, για εκείνον είναι και θέμα ισορροπιών μέσα στα αποδυτήρια!

Με όλους είχε τετ α τετ, καθημερινές επαφές εντός και εκτός γηπέδου, συζητήσεις στο ξενοδοχείο καθώς πριν τις τελικές αποφάσεις, σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά τεστ, ήθελε να είναι δίκαιος απέναντι σε όλους.

Διαβάστε ακόμη...