Τσεκερίδης: “Αυτό το πρωτάθλημα ήταν κόντρα σε όλους”

Από paok24.com:Ο Δημήτρης Τσεκερίδης κατέκτησε το περασμένο Σάββατο το 12ο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης. Η επιτυχία αυτή συνδυάστηκε με την κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου Πανελλήνιου τίτλου του συλλόγου.
Πηγή: paok24.com
Τσεκερίδης: “Αυτό το πρωτάθλημα ήταν κόντρα σε όλους”

Ένας τίτλος που ήρθε σε μια περίεργη εποχή, με κόντρα καταστάσεις, αποφάσεις εις βάρος του ΠΑΟΚ και πολλά άλλα. Αυτά μας εξηγεί ο Δημήτρης Τσεκερίδης στο PAOK24, αναλύοντας τους λόγους της επιτυχίας τόσο της προσωπικής όσο και της συλλογικής.
Κατέκτησες για 12η φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα... Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

"Είναι μεγάλη η χαρά μου που αναδείχθηκα για 12η φορά Πρωταθλητής Ελλάδος. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο και «βαρύ» το 12 χρόνια συνεχόμενα. Αλλά τα συναισθήματα που σε γεμίζουν εκείνη τη στιγμή είναι ανεκτίμητα!"

Σχετικά με την προετοιμασία που ήταν ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του COVID-19 και δεν προλάβατε να προετοιμαστείτε κατάλληλα;

"Για όλους τους αθλητές ήταν το ίδιο. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν ότι η ανακοίνωση για τον ορισμό της ημερομηνίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έγινε τελευταία στιγμή από την Ομοσπονδία. Η ανακοίνωση έγινε ενάμιση μήνα πριν, αλλά, όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ότι είναι η καλύτερη ομάδα βάσει των αποτελεσμάτων, ανεξαρτήτως προετοιμασίας, προβλημάτων κλπ."

Ο Έφορος της ομάδας κ. Χάρης Μάλλιος, είπε ότι το φετινό πρωτάθλημα το χάρηκε πιο πολύ απ' όλα, γιατί ήταν ένα πρωτάθλημα κόντρα στην Ομοσπονδία, κόντρα στην διαιτησία, μέσα στην Αθήνα. Αισθάνεσαι και εσύ το ίδιο;

"Ήταν η πρώτη φορά, μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, που όντως δεν ήμασταν σίγουροι για το πρωτάθλημα. Κάθε ματς ήταν ένας τελικός για εμάς και γι' αυτό δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Ήταν κόντρα σε όλη την Ομοσπονδία, σε όλη την Αθήνα, αλλά το ερώτημα είναι γιατί; Μπορεί κανείς να μας απαντήσει;"

Σχετικά με την κόντρα που έχει προκύψει με την Ομοσπονδία;

"Ναι υπάρχει κόντρα, αλλά μπορεί κανείς να μας απαντήσει γιατί; Από πού προκύπτει αυτή η αντιπαλότητα; Δικό μας προπονητή από την Εθνική Ομάδα, τον Παναγιώτη Χεριστανίδη, τον «πετάξαν» εκτός, αλλά μπορούν να μας πούνε το γιατί; Επειδή ψηφίσαμε κάτι άλλο; Ο καθένας ό,τι θέλει δεν ψηφίζει; Γίνεται αυτόν που ψηφίζει κάτι διαφορετικό να του κόβεις τα «πόδια» και να πηγαίνεις ενάντιά του;"

«Ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται» είπες... Ο ΠΑΟΚ πάει αποστολή με 50 άτομα, με δικό του γιατρό, δικό του φυσιοθεραπευτή, με εκπρόσωπο του γραφείου τύπου του Α.Σ. , φωτογράφο, γενικό αρχηγό αποστολής. Νιώθετε περήφανοι γι' αυτό που έχετε πετύχει;

"Εάν σκεφτεί κανείς ότι πριν από 7 χρόνια το μπάτζετ της ομάδας ήταν μηδενικό και πλέον κατεβαίνουμε, γεμίζοντας ένα λεωφορείο ολόκληρο, με μία πλήρη αποστολή, φαίνεται ότι κάτι γίνεται καλά και σωστά! Από το μηδέν μέχρι το δέκα, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο, κάτι γίνεται καλά!"

Για τη δική σου συνέχεια;

"Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό... Εξαρτάται από τις βλέψεις που έχει η Εθνική Ομάδα, κατά πόσο μπορεί να υποστηρίξει τους αθλητές της, γιατί εδώ και δώδεκα χρόνια που είμαι στην Εθνική Ομάδα, δεν ήταν δίπλα μας... Εάν βρεθεί κάποιος άνθρωπος, που θα βοηθήσει, τότε εγώ θα είμαι εκεί!"

Για την απουσία του Παναγιώτη Χεριστανίδη από τους Ομοσπονδιακούς;

"Ο Παναγιώτης Χεριστανίδης είναι συγγενής μου, θείος μου, προπονητής μου, όμως θα μιλήσουμε με γεγονότα! Τα τελευταία δέκα χρόνια όποιον αθλητή και να ρωτήσεις θα απαντήσει ότι ο Παναγιώτης Χεριστανίδης τον έχει βοηθήσει. Επιτρέπεται με τα γεγονότα, να μην είναι Ομοσπονδιακός προπονητής; Πάλι η ερώτηση προς την Ομοσπονδία είναι γιατί; Τους ενοχλεί τόσο, που έχουμε ξεφύγει, που είμαστε καλύτεροι; Δεν έχω δει καλύτερη από τη φετινή αποστολή, ούτε στην Εθνική Ομάδα, εκεί όπου πηγαίναμε μόνοι μας με το Λαοκράτη Κεσίδη, μαζί με τον προπονητή μας, μόνοι μας! Έτσι δεν έρχονται οι διακρίσεις! Όταν στο εξωτερικό κάνουν 10 προετοιμασίες, εμείς στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κάνουμε δύο και να τους κοντράρουμε".

Για το κεφάλαιο των Ολυμπιακών Αγώνων...

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο φέτος δεν υπάρχουν, έχουν κλείσει. Σε τρία χρόνια, θα δούμε. Όπως προείπα, εάν έχω στήριξη θα παλέψω για να είμαι, εάν δεν έχω στήριξη, δεν θα είμαι! Θα είμαι ΠΑΟΚ!"

Σαν δικό σου όνειρο...

"Όποιον αθλητή και να ρωτήσεις, θα σου απαντήσει «Να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Είναι το όνειρο κάθε αθλητή να συμμετέχει στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς."

Πού αφιερώνεις το μετάλλιο;

"Στον Παναγιώτη Χεριστανίδη. Όπως πήρα το Κύπελλο, του το έδωσα, λόγω όσων έγιναν τον τελευταίο χρόνο. Ακόμη, εάν και ήμουν στα πρόθυρα να σταματήσω, με κράτησαν ο Παναγιώτης Χεριστανίδης και η ομάδα μου. Εάν δεν είχα αυτά τα δύο, πολύ πιθανόν να μην αγωνιζόμουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, γιατί σαν Δημήτρης Τσεκερίδης δεν είχα να αποδείξω κάτι άλλο. Ήμουν έντεκα χρόνια συνεχόμενα Πρωταθλητής Ελλάδος, δεν μπορούσε κανείς να με αμφισβητήσει, δεν μπορούσε κανείς να με κερδίσει! Φέτος, δε συμμετείχα για προσωπικό όφελος, αλλά για την ομάδα και τον προπονητή μου".

Το κομμάτι της προπονητικής σε ενδιαφέρει καθόλου;

"Έχω ξεκινήσει ήδη τα πρώτα μου βήματα, καθώς παρακολουθώ μαθήματα για να πάρω το πτυχίο ως Γ' Προπονητής πάλης. Από εκεί και πέρα, σπουδάζω στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, χωρίς να μπορώ να παρακολουθήσω πλήρως τα μαθήματα λόγω του αθλητισμού".

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ;

"Το λέμε εδώ και πολλά χρόνια. Ήδη είμαστε πολλά επίπεδα πάνω από όλες τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα. Εάν αποκτήσουμε και δικό μας γήπεδο, αυτό θα μας «εκτοξεύσει». Εάν είναι ένα κλειστό γυμναστήριο, θα μπορούν να το μοιραστούν πολλά τμήματα, ωστόσο, συγκεκριμένα η πάλη του ΠΑΟΚ θα αναβαθμιστεί σημαντικά. Τότε θα μιλήσουμε για έναν ΠΑΟΚ, που ενώ ήδη γράφει ιστορία, θα τη γράφει πια με χρυσά γράμματα!"

Για το κομμάτι των Ακαδημιών στη Θεσσαλονίκη;

"Το πρόβλημά μας είναι το γήπεδο. Εάν αποκτήσουμε δικό μας γυμναστήριο με δύο μεγάλες παλαίστρες, που θα μπορούν να αθληθούν μέσα πολλά παιδιά, τότε οι Ακαδημίες θα αναπτυχθούν σημαντικά".

Για τη Διοίκηση του Α.Σ. ΠΑΟΚ;

"Να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ, που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει, ευχαριστούμε το Γραφείο Τύπου, που απέστειλε ένα άτομο από το γραφείο τύπου και μία φωτογράφο για να καλύψει τους αγώνες, καθώς και τον Πρόεδρο κ. Θανάση Κατσαρή, αλλά και τον κ. Κώστα Αμοιρίδη, που μας στηρίζουν έμπρακτα".

Διαβάστε ακόμη...