“Είμαστε έτοιμοι για τα διαρκείας – Σκέφτομαι νέα ΑΜΚ στην ΚΑΕ”

Από thessports.gr: Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας για την νέα σεζόν, την κλήρωση στο Basketball Champions League και τις σκέψεις για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Θανάσης Χατζόπουλος.
Πηγή: thessports.gr
“Είμαστε έτοιμοι για τα διαρκείας – Σκέφτομαι νέα ΑΜΚ στην ΚΑΕ”

Ο πρόεδρος της "ασπρόμαυρης" ΚΑΕ αναφέρθηκε στις μεταγραφές, στους στόχους του ΠΑΟΚ για την νέα χρονιά και στα 500.000 ευρώ της ΑΜΚ από τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ :

"Έχει ξεκινήσει το "χτίσιμο" της ομάδας, έχουμε κάνει ήδη κάποιες μεταγραφές και έχουν μείνει κάποιοι παίκτες από πέρσι, οπότε προσπαθούμε ξανά να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό. Πλέον υπάρχει και η Ευρώπη για εμάς, που θέλουμε και εκεί να είμαστε δυνατοί. Δεν θέλουμε να είμαστε κομπάρσοι και φυσικά στο ελληνικό πρωτάθλημα να πάμε όσο καλύτερα γίνεται".

Για την ανάληψη της προεδρίας της ΚΑΕ : "Ο κ. Καρακούσης είναι ένας άνθρωπος που έδωσε όλη την ζωή του για τον ΠΑΟΚ κυριολεκτικά, από πολλές θέσεις, από πολλά πόστα και πραγματικά είναι ένας άνθρωπος αξιέπαινος για την πίστη του και την αγάπη του για αυτή την ομάδα. Πραγματικά μακάρι να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι όπως ο κ. Καρακούσης που να δίνουν τον χρόνο τους γενικότερα στις ομάδες".

Για το αν ο Βασίλης Τριλυράκης ήταν... γκαντέμης στην κλήρωση του Basketball Champions League : "Όχι, ίσα ίσα! Ο Βασίλης έχει καλές κληρώσεις και στο ποδόσφαιρο παλαιότερα. Για αυτό του... αναθέσαμε να πάει να φέρει την καλύτερη δυνατή κλήρωση, νομίζω ότι είναι καλή. Σίγουρα δεν είναι εύκολη, αλλά δεν θα τα βάψουμε και... μαύρα. Είναι ανταγωνιστικές και οι τρεις ομάδες, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Για τις επόμενες κινήσεις του αγωνιστικού σχεδιασμού : "Ακόμα ψάχνουμε κάποιους παίκτες σε κάποιες θέσεις. Είναι ίσως λίγο νωρίς ακόμα, αλλά εμείς θέλουμε να τελειώσουμε νωρίς αλλά δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Οπότε είμαστε σε μια αναμονή, ψάχνοντας διάφορες θέσεις ακόμα. Πάντα στις μεταγραφές μπορείς να βρεις λαβράκια. Το βασικό είναι οι παίκτες να ταιριάζουν στο στυλ που προτιμά ο προπονητής".

Για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη : "Με τον Βαγγέλη δεν μπορούσαμε να πουμε πολλά. Υπάρχει η αγάπη και αλληλοεκτίμηση μεταξύ μας. Έγινε μια πρόταση από εμάς, δεν την δέχτηκε ο Βαγγέλης και δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Αφού βρήκε πολύ καλύτερη πρόταση από άλλη ομάδα πήγε εκεί. Αγαπημένοι παραμένουμε και θα είμαστε αγαπημένοι. Οι οπαδοί στεναχωρέθηκαν και το ξέρω, αλλά πρέπει να δούμε την ομάδα. Όταν έχουμε όμως να ξεχρεώσουμε εφορίες και προμηθευτές ακόμα, δεν έχουμε δυνατότητα για ανοίγματα. Αν δεν είχαμε τα χρέη ίσως κάναμε καλύτερη πρόταση".

Για τα χρέη της ομάδας : "Ακόμα έχουμε τις ρυθμίσεις της εφορίας, είναι περίπου 1.500.000 ευρώ. Είναι οι προμηθευτές, ευτυχώς δεν έχουμε άγχος για τους παίκτες αφού μας έχουν μείνει μόλις δυο δόσεις για το BAT ενός παίκτης και θα πληρωθούν στην ώρα τους. Έχουμε καθαρίσει από τους παλιούς παίκτες και η περσινή ομάδα κανονικά πληρωμένη, ειδικά οι Αμερικάνοι έχουν εξοφληθεί και τον τελευταίο τους μήνα από πολύ νωρίς. Ήμασταν από τις πρώτες ομάδες που στείλαμε φάκελο και νομίζω ότι ήμασταν από τις λίγες ομάδες που είχαμε τα πάντα μέσα, ενώ άλλες ομάδες είχαν πολλά θέματα. Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα και σε μεγάλες ομάδες, οι μικρές ίσως είναι πιο συμμαζεμένες".

Για τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τον κόσμο και το εξτρά ποσό που θα δώσει ο Ιβάν Σαββίδης : "Έχουμε παραδώσει της αύξησης, γνωρίζει η πλευρά Σαββίδη το ποσό και περιμένουμε την ανταπόκριση του. Με αυτά τα λεφτά θα κλείσουμε ένα μέρος πάνω από το 50% των χρεών προς τους προμηθευτές. Μετά τις 2 Απριλίου του 2022 θα μπορεί να ανοίξει νέα ΑΜΚ σύμφωνα με τον νόμο. Ναι σκέφτομαι και άλλη ΑΜΚ για να μειωθεί το χρέος προς την εφορία κυρίως. Υπάρχουν οι οπαδοί που λένε ανοίξει ξανά την αύξηση, βγάλτε τα διαρκείας, βέβαια εκεί περιμένουμε την κυβέρνηση. Ξέρουμε πάνω-κάτω κάποια πράγματα και περιμένουμε. Είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε μόλις πάρουμε το πράσινο φως. Για την ΑΜΚ δεν μπορεί να γίνει κάτι, τον Απρίλη του 2022 μόνο. Το σκέφτομαι ναι να ξαναγίνει. Όταν θέσαμε στόχο τις 500.000 ευρώ, κανείς δεν πίστευε ότι θα το φτάναμε. Το ίδιο μπορεί να γίνει και του χρόνου. Όλοι μαζί να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε την ομάδα και να μπορεί να αυτοσυντηρείται με ένα καλό ρόστερ ανταγωνιστικό. Αν δεν έχουμε παλιά χρέη, όλα θα είναι καλύτερα με σωστό προϋπολογισμό και να ξέρουμε τα έξοδα και τα έσοδα".

Για το αν αισθάνεται οπαδός : "Πάντα θα αισθάνομαι οπαδός, δεν θα αλλάξει κάτι. Θα μείνω πρόεδρος μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι γωνιακό μαγαζί και είμαι σίγουρος ότι μόλις ξεχρεώσει θα βρεθεί επενδυτής.

Από εκει και μετά θα συνεχίσω να είμαι οπαδός. Αυτό δεν... κόβεται! Μόλις τελειώσει αυτό θα επιστρέψω στην θέση μου. Εγώ θέλω και εύχομαι να βρεθεί ένας επενδυτής σοβαρός για να την ανεβάσει ακόμα περισσότερο. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα, πάνω από όλα να τελειώσουμε με τα χρέη. Μπορεί ο ΠΑΟΚ αυτοσυντηρείται φυσικά και να είναι ανταγωνιστικός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη...