Τα εκτός έδρας γκολ που σημάδεψαν και πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ (vid)

Από paok24.com:Από το 1965 και την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΠΑΟΚ, μέχρι και τον αγώνα με την Γρανάδα στην Τούμπα, ο Δικέφαλος έχει προκριθεί ή αποκλειστεί με βάση τα εκτός έδρας γκολ 9 φορές.
Πηγή: paok24.com
Τα εκτός έδρας γκολ που σημάδεψαν και πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ (vid)

Σε άλλα παιχνίδια η τύχη χαμογέλασε τους παίκτες του Δικεφάλου, όπως στους αγώνες με την Σοσό ή με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ και άλλες φορές οι παίκτες του ΠΑΟΚ είτε άγγιξαν ιστορικές προκρίσεις (Άγιαξ), είτε γνώρισαν οδυνηρούς αποκλεισμούς (Έστερσουντ, Σλόβαν Μπρατισλάβας).

Η πρώτη φορά, ήταν και αποκλεισμός από την Ραπίντ Βιέννης στο κύπελλο κυπελλούχων τη σεζόν 1972-73. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε φέρει 2-2 εντός έδρας και το 0-0 της Βιέννης, έφερε την πρόκριση στην ομάδα της Αυστρίας, στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Δέκα χρόνια αργότερα και τη σεζόν 1982-83, στο κύπελλο UEFA τότε, ο ΠΑΟΚ έτυχε πάνω στην γαλλική Σοσό. Στην Τούμπα το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Δικεφάλου, ενώ στην Γαλλία με το ίδιο σκορ (1-0) το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Τότε ένα γκολ του Δημόπουλου στην παράταση έφερε την ισοφάρισε και παρά το δεύτερο γκολ της γαλλικής ομάδας, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση εξ αιτίας του εκτός έδρας γκολ.

Ανάμεικτα συναισθήματα σε Ουγγαρία και Ουκρανία

Μετά από 21 από την μεγάλη πρόκριση στην Γαλλία ο ΠΑΟΚ ήθελε και πάλι να συνεχίσει την καλή του ευρωπαϊκή πορεία και μετά από περιπέτειες πέρασε την Λιν από το Όσλο. Ο δρόμος τον έφερε στην Ντεπρετσένι από την Ουγγαρία και εκείνη τη φορά δεν μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα το σκορ έμεινε στο 1-1 για τον ΠΑΟΚ και παρά τις προσπάθειες της ομάδας στην Ουγγαρία, το 0-0 του δευτέρου αγώνα, άφησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων νωρίτερα από άλλες χρονιές. Δύο χρόνια μετά όμως, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για πρώτη φορά στον όμιλο του κυπέλλου UEFA μέσα στην Ουκρανία. Αντίπαλος η Μέταλουργκ Ντόνετσκ και ο πρώτος αγώνας στο 1-1. Στο δεύτερο παιχνίδι οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ, αλλά τα γκολ των Σαλπιγγίδη και Κωνσταντινίδη έκαναν το 1-2. Οι Γιασεμάκης και Καρυπίδης αποβλήθηκαν από το διαιτητή, αλλά ο ζήλος των παικτών του Γιώργου Κωστίκου και οι επεμβάσεις του Ντάνιελ Φερνάντεζ κράτησαν το 2-2 (είχαν ισοφαρίσει οι Ουκρανοί) και έφεραν την πρόκριση στην Τούμπα.

Τρία στη σειρά

4 χρόνια χωρίς ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ ήταν πολλά. Έτσι και τη σεζόν 2009-10 ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην Ευρώπη και στο νέο Europa League. Πρώτη αντίπαλος η Βαλερένγκα. Πρώτο παιχνίδι της σεζόν στην Νορβηγία και ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 1-2 με τα γκολ των Λίνο και Μουσλίμοβιτς. Παρόλα αυτά η απόδοση στη ρεβάνς της Τούμπας είναι κάκιστη. Ο ΠΑΟΚ χάνει ευκαιρίες, δεν μπορεί να σκοράρει και η Βαλερένγκα κάνει το 0-1. Το τελικό σκορ παραμένει και έτσι ο ΠΑΟΚ παίρνει την πρώτη του πρόκριση στην επανεμφάνισή του. Την επόμενη εβδομάδα, αντίπαλος είναι η Χέρενφεϊν. Οι Ολλανδοί με τα "νούφαρα" για σήμα, έρχονται στην Τούμπα και προηγούνται. Το γκολ του Ίβιτς φέρνει το 1-1, αλλά αυτό είναι και το τελικό σκορ. Στις Κάτω Χώρες ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει, αλλά ούτε και να σκοράρει. Το 0-0 στέλνει στον όμιλο την Χέρενφεϊν και τον ΠΑΟΚ εκτός διοργάνωσης. Το τρίτο σερί παιχνίδι που κρίνεται με αυτόν τον τρόπο είναι η πρώτη μάχη του Δικεφάλου με τον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2010. Για τα προκριματικά του Champions League, ο ΠΑΟΚ κάνει το χρέος του και φέρνει το 1-1 στην Ολλανδία. Παρόλα αυτά σε έναν αγώνα ροντέο, βλέεπει τον Σουάρεζ να κάνει τα πάντα λίγες ώρες πριν γεννήσει η γυναίκα του, τον Σαλπιγγίδη να χάνει 2 τετ α τετ, τον Ίβιτς να χάνει πέναλτι και η πρόκριση να πηγαίνει στο Άμστερνταμ. Τελικό σκορ 3-3 σε ένα ιστορικό βράδυ που έμεινε η πικρία...

Οι νύχτες που θέλει να ξεχάσει

Μερικές φορές θέλεις να γυρίσει τον χρόνο πίσω, αλλά δεν γίνεται. Καλοκαίρι του 2017 και ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει την άσημη Έστερσουντ 3-1 στην Τούμπα. Όλοι πιστεύουν ακράδαντα στην πρόκριση, αλλά αυτό δεν ήρθε. Μέσα σε 10 λεπτά οι Σουηδοί έκαναν το 2-0 και έτσι χάρις στο γκολ που πέτυχαν μέσα στην Τούμπα, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και την πρόκριση στο σπίτι τους. Δύο χρόνια αργότερα και πάλι με τον ΠΑΟΚ σε ρόλο φαβορί ήρθε ακόμα ένας δύσκολος αποκλεισμός. Αντίπαλος η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο ΠΑΟΚ που ήταν ένα βήμα από το να αποκλείσει τον Άγιαξ (για ακόμα μία φορά) έπαιζε κόντρα στους πρωταθλητές Σλοβακίας. Ήταν καλύτερος για όλο το 90λεπτο, αλλά ένα λάθος της άμυνας στο τέλος έφερε την ήττα με 1-0. Στον επαναληπτικό και πάλι λάθη της άμυνας και του Πασχαλάκη έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα της Σλοβακίας να προηγηθεί δύο φορές με 0-1 και 1-2. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να γύρισε το παιχνίδι στο τέλος με γκολ των Σφιντέρσκι και Γιαννούλη σε 3-2, αλλά τα εκτός έδρας γκολ άφησαν την ομάδα εκτός ομίλων του Europa League για δεύτερη φορά σε 3 χρόνια, κάτι που κόστισε και οικονομικά και στη βαθμολογία της UEFA. {youtube}Mo0SkYdre24{/youtube} {youtube}lJLn4R5Ssoo{/youtube} {youtube}j-vYclwqU0M{/youtube} {youtube}rplQT28T1cQ{/youtube} {youtube}xdVlv4V3iXY{/youtube} {youtube}7c1RI-oCysk{/youtube} {youtube}PDAdxLJxTYI{/youtube} {youtube}-kak3ZHamKU{/youtube}

Διαβάστε ακόμη...