Ασπρόμαυρη κυριαρχία κι εκτός συνόρων

Από paok24.com:Χθες μέσα από το PAOK24 αναλύσαμε τη φετινή κυριαρχία του ΠΑΟΚ τόσο σε συμμετοχή των αθλημάτων του στην πρώτη κατηγορία όσο και στη συγκομιδή τίτλων.
Πηγή: paok24.com
Ασπρόμαυρη κυριαρχία κι εκτός συνόρων

Οι ασπρόμαυροι αποδεικνύουν πως χρόνο με το χρόνο δυναμώνουν κι αυτό φαίνεται και στη συνέπεια που δείχνουν ο σύλλογος στην εκτός των συνόρων παρουσία του.

Για την ακρίβεια στα τέσσερα κορυφαία αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ) τόσο στα αντρικά όσο και στα γυναικεία τμήματα του ο ΠΑΟΚ θα έχει πλήρη εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν. Πρόκειται για κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Αρχικά στο ποδόσφαιρο ανδρών ο Δικέφαλος θ' αγωνιστεί στο Europa Conference League, ενώ στο γυναικείο του τμήμα θα κουνήσει σεντόνι αγωνιζόμενος στο κορυφαίο επίπεδο του Champions League. Όσον αφορά την πρωταθλήτρια ομάδα της κ-19 κι αυτή θ΄αγωνιστεί στην Ευρώπη, στο Youth League της UEFA.

Στο μπάσκετ το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά σημαντικό. Από τη μία η ανδρική ομάδα μετά από ένα χρόνο αποχής επιστρέφει στο Champions League ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της η γυναικεία ομάδα, εκμεταλλευόμενη την 3η θέση που κατέκτησε θα συμμετάσχει στο Eurocup της επόμενης σεζόν.

Ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιήσει και το τμήμα του γυναικείο βόλεϊ της ομάδας, που μάλιστα φέτος κατέκτησε και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Εκπροσώπηση θα υπάρξει για ακόμη μία χρονιά και στο ανδρικό τμήμα με τη συμμετοχή στο CEV Challenge Cup.

Όσον αφορά το χάντμπολ η φετινή επιτυχημένη πορεία του γυναικείου τμήματος αναμένεται να συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά. Μοναδική εκκρεμότητα αποτελεί το ανδρικό χάντμπολ του ΠΑΟΚ, που συμμετέχει στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η ομάδα βάση κατάταξης κατάφερε να πετύχει την έξοδο στην Ευρώπη, ωστόσο εφόσον υπάρχουν ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπάρχει και κάτι επίσημο.

Στον αντίποδα οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ έχουν μείνει αρκετά πίσω από τους ασπρόμαυρους όσον αφορά την εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πιο κοντά είναι ο Ολυμπιακός, που αναμένεται να εκπροσωπηθεί από 6 τμήματα συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας κ-19 στο ποδόσφαιρο. Στα 4 αθλήματα είναι ο Παναθηναϊκός, που θα έχει διπλή εκπροσώπηση σε μπάσκετ και βόλεϊ ενώ μόλις σε 3 τμήματα θα έχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ΑΕΚ. Τέλος όσον αφορά τον Άρη, οι κιτρινόμαυροι για ακόμη μία χρονιά θα έχουν στην Ευρώπη μόνο το ποδόσφαιρο των ανδρών, στα προκριματικά του Europe Conference League.

Διαβάστε ακόμη...