Όταν ο ΠΑΟΚ ψωνίζει από Ουκρανία

Από inpaok.com: Παίκτης του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται ο 26χρονος δεξιός μπακ, Λούκας Τέιλορ, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ το INPAOK.
Πηγή: inpaok.com
Όταν ο ΠΑΟΚ ψωνίζει από Ουκρανία

Ο Βραζιλιάνος μπακ αγωνίζονταν στην ουκρανική Ντνίπρο από την οποία και έμεινε ελεύθερος, ούτως ώστε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο και το INPAOK ανατρέχει πίσω στον χρόνο για να σας θυμίσει τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι υπέγραψαν στους ασπρόμαυρους, προερχόμενοι από την ουκρανική αγορά.
Όταν «ψώνισε» από τη Ντνίπρο

Το καλοκαίρι του 2016, ο ΠΑΟΚ έκανε δικούς του τους Λέο Μάτος και Εβγέν Σακχόφ από την φιναλίστ του Europa League τότε, Ντνίπρο.

Αμφότεροι μείνανε ελεύθεροι και αποτέλεσαν τις δύο πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Δικεφάλου σε εκείνο το παζάρι. Η ιστορία γνωστή και για τους δύο. Κατέκτησαν 1 πρωτάθλημα και 3 κύπελλα με τον ΠΑΟΚ, με τον Λέο Μάτος να γίνεται ιδιαίτερα αγαπητός στην ασπρόμαυρη κερκίδα.
Οι... ατυχίες από Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ο Δικέφαλος, έχει αποκτήσει δύο παίκτες, από τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ουκρανίας. Έναν από την Σαχτάρ και έναν από την Ντιναμό. Από τον πρώτο σύλλογο, ο ΠΑΟΚ τον χειμώνα του 2018 είχε κάνει δικό του με τη μορφή δανεισμού τον Βραζιλιάνο μπακ, Μάρσιο Αζεβέδο.

Η παρουσία του στην ομάδα είχε κριθεί ανεπιτυχής, με αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί ποτέ ο δανεισμός του και να επιστρέψει στο Ντόνετσκ.

Από την Ντιναμό, ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει ως ελεύθερο τον Εβγέν Χατσερίδη, το καλοκαίρι του 2018. Ένας παίκτης με υψηλές παραστάσεις, που ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να «κουμπώσει» στη μηχανή του Δικεφάλου και έτσι αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα.
Το διαμάντι από το Λβιβ

Το καλοκαίρι του 2011, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Καρπάτι Λβιβ για τα προκριματικά του Europa League, από την οποία και πέρασε με μια νίκη και μια ισοπαλία.

Παρόλα αυτά, την παράσταση τότε είχε «κλέψει» ο εξτρέμ της Καρπάτι, ονόματι Λούκας Πέρεθ, με τον Δικέφαλο να εντυπωσιάζεται από το ταλέντο του Ισπανού. Δύο καλοκαίρια αργότερα, τον έκανε δικό του.

Ο Λούκας κάθισε έναν χρόνο στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια αποχώρησε με προορισμό την πατρίδα του για λογαριασμό της Λα Κορούνια, ενώ αγωνίστηκε μετέπειτα σε Άρσεναλ, Γουέστ Χαμ και πλέον στην Αλαβές.

Διαβάστε ακόμη...