Ενστάσεις από ΕΠΟ και Super League για διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου

Από thessports.gr:Τις αντιρρήσεις τους σχετικά με διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, εξέφρασαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι φορείς που προσκλήθηκαν σήμερα (14/6) προς ακρόαση.
Πηγή: thessports.gr
Ενστάσεις από ΕΠΟ και Super League για διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου

Ειδικότερα, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, αναφέρθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος της δίνει υπερεξουσίες, ότι δεν μπορεί να κάνει τέτοιου είδους ελέγχους σε ΠΑΕ και ότι δεν μπορεί να αφαιρεί βαθμούς από ομάδες. «Όλα αυτά είναι ασύμβατα και έρχονται σε αντίθεση με πληθώρα άλλων διατάξεων. Αγγίζει ποδοσφαιρικά ζητήματα και επιβάλει ποδοσφαιρικές ποινές», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις για τις εκλογές της ΕΠΟ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να μπει όριο ηλικίας στους υποψηφίους και πως στην ολιστική μελέτη υπάρχει μεν όριο θητειών, αλλά όχι ηλικίας.

Για τους προπονητές, ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ είναι πως ο νόμος είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά με κάποιες ενστάσεις, ενώ για την εγγραφή στο μητρώο σωματείων υπογράμμισε ότι μπορεί να επιβληθεί μόνο ποινή μη επιδότησης, αλλά όχι ποινή μη συμμετοχής.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...