ΣΦ ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης: «Η καρδιά μας στην Τούμπα»

Από inpaok.com: Κρατούν ψηλά τη σημαία του Δικεφάλου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού
Πηγή: inpaok.com
ΣΦ ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης: «Η καρδιά μας στην Τούμπα»

Τι και αν ζουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η αγάπη για την ομάδα τους όσα χιλιόμετρα και να τους χωρίζουν από το γήπεδο της Τούμπας ολοένα και μεγαλώνει. Ο λόγος για τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ τους οποίους συναντήσαμε στον Σύνδεσμο Φιλάθλων της ομάδας στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δικέφαλο του Βορρά.

«Το Κύπελλο είναι το λιγότερο»
«Το Κύπελλο Ελλάδος είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να πάρουμε. Είμαστε πανευτυχείς που πήραμε το Κύπελλο με βάση το πώς πήγε η χρονιά. Ο στόχος μας τώρα είναι να πάρουμε και το Πρωτάθλημα. Η ομάδα πάει δυνατά, διότι έχει από πίσω έναν λαό απίστευτο και για εμάς νούμερο ένα στον κόσμο, αλλά και γιατί βρέθηκε επιτέλους για τον λαό του ΠΑΟΚ ένας ηγέτης ο οποίος μπορεί να ηγηθεί αυτού του καραβιού και ο Ιβάν Σαββίδης είναι σίγουρο ότι θα το πάει εκεί που πρέπει να το πάει», δηλώνει στο ethnos.gr o Ναούμ Πασβάτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης.

«Αυτό που σημαίνει ο ΠΑΟΚ για εμάς δεν μπορείς να το εξηγήσεις εύκολα, είναι τρόπος ζωής. Είναι στις φλέβες μας και αποτελεί καθημερινή μας έγνοια. Όπως έχουμε την οικογένειά μας, έτσι έχουμε και τον ΠΑΟΚ. Γι' αυτό πριν έρθει ο κ. Σαββίδης να αναλάβει τον ΠΑΟΚ, το βασικό μας σύνθημα όλα αυτά τα χρόνια ήταν ότι κάνουμε οπαδούς από οπαδούς. Μία ομάδα μπορεί να γίνει μεγάλη με τους τίτλους και μία ομάδα μπορεί να γινει μεγάλη μόνο και μόνο με τον κόσμο της. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε τον κόσμο, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να γίνουμε πραγματικά μεγάλοι και ποδοσφαιρικά», προσθέτει.

Από το 1996 στην καρδιά της Νέας Υόρκης
Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη αποτελεί σημείο συνάντησης οπαδών με καταγωγή από κάθε γωνιά της Ελλάδας: από τον Έβρο, την Καστοριά και την Θεσσαλονίκη μέχρι και την Αθήνα. Άνοιξε για πρώτη φορά το 1996, αλλά μετά από κάποια χρόνια τα γραφεία του στην Αστόρια έκλεισαν, καθώς τα κόστη συντήρησης ήταν πολύ υψηλά. Το 2014 και το 2015 έγιναν πρωτοβουλίες να αποκτήσει ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης ξανά στέγη και μάλιστα στις ενέργειες αυτές πρωτοστάτησε ανάμεσα σε άλλους και μία γυναίκα, η Ανατολή Μάστορα, οργανωμένη οπαδός του ΠΑΟΚ που σε κάθε ευκαιρία ακολουθεί την ομάδα της καρδιάς της. «Ο μπαμπάς μου ήταν στον πρώτο σύνδεσμο που είχε ανοίξει με τον Σάκη Ιγνατιάδη και έτσι μετά αποφάσισα να συνεχίσω και εγώ στον ίδιο δρόμο. Στα γραφεία της ομάδας εδώ έρχομαι κάθε φορά που έχει αγώνα ο ΠΑΟΚ και βλέπουμε μαζί με τα παιδιά το κάθε ματς. Γενικότερα συμμετέχω πολύ ενεργά και όποτε πάω στην Ελλάδα θα περάσω απαραιτήτως από το γήπεδο της Τούμπας», σημειώνει η ίδια στο ethnos.gr. Στις προσπάθειες που απέδωσαν καρπούς μαζί με άλλους έλαβαν μέρος και η κόρη του πρώτου προέδρου του συνδέσμου, Ολυμπία Ιγνατιάδη, καθώς και οι Κώστας Ευκαρπίδης και Αλέξανδρος Βλάχου. Από το 2016, μάλιστα, που ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ απέκτεισε και πάλι γραφεία στη Νέα Υόρκη ο χώρος τους έχει γίνει... πόλος έλξης για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που ζουν στην Ελλάδα, αλλά τυγχάνει να βρεθούν για διακοπές στη μητρόπολη του κόσμου.

«Η ενασχόληση με την αγαπημένη μας αθλητική ομάδα είναι και ένας τρόπος να διατηρούμε τις ρίζες μας με την Ελλάδα. Μαθαίνουν και τα νέα παιδιά, η νεολαία, να μας ακολουθούν και συναντάμε και άλλους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, καθώς όλους μας διακατέχει το ίδιο πάθος: η αγάπη για την πατρίδα και την ομάδα μας. Ο ΠΑΟΚ είναι η έδρα μας, το σπίτι μας, τα πάντα, είναι η μισή μας ζωή και η άλλη μισή είναι η Ελλάδα», σχολιάζει ο Ναούμ Πασβάτης.

Πάνω από όλα στην Ομογένεια εκείνο που μετρά είναι όσα μας ενώνουν ως Έλληνες και όχι όσα μας χωρίζουν. Για τον λόγο αυτό την ημέρα του ματς για το Κύπελο Ελλάδος ο κουμπάρος του Ναούμ Πασβάτη, Μπάμπης, αν και φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού, δεν είχε κανένα πρόβλημα να ψήσει εκείνος τα σουβλάκια ώστε οι ΠΑΟΚτζήδες της Νέας Υόρκης να απολαύσουν ανεμπόδιστα τον αγώνα. «Εδώ δεν είναι η κατάσταση όπως στην Ελλάδα. Υπάρχει μία αστυνομία που δεν αφήνει να γίνονται τέτοια πράγματα. Δεν κλείνονται ραντεβού ανάμεσα σε οπαδούς διαφορετικών ομάδων και αυτό το φαινόμενο κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει», λέει σχετικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης.

Και καταλήγει: «Πιτσιρικάδες πηγαίναμε και πλακωνόμασταν στο ξύλο με τα χέρια, σταματούσε όλο αυτό σε μία κλοτσιά, σε μία μπουνιά. Τώρα βλέπουμε μαχαίρια και πιστόλια. Κυνηγούν ο ένας τον άλλον μέχρι θανάτου. Πριν τέσσερα χρόνια ο Νάσος από την Κύπρο, φίλαθλος του ΠΑΟΚ, έφυγε από τη ζωή γιατί τον κυνήγησαν και τον χτύπησε αυτοκίνητο. Στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα έπεσαν πυροβολισμοί. Αυτά δεν είναι λογικά πράγματα. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ' όλα».

 

Διαβάστε ακόμη...