Μπαμ, ζιπ, αχ… σε πλάνα, ασπρόμαυρες Γ.Σ. και πάγκους

Απο basketplus.gr: Τριπλό πλάνο... Για κάθε περίσταση κάνει σχέδια επί χάρτου ο Άρης Λυκογιάννης και περιμένει.
Πηγή: basketplus.gr
Μπαμ, ζιπ, αχ… σε πλάνα, ασπρόμαυρες Γ.Σ. και πάγκους

-Το καλό σενάριο...; BCL με Κακλαμανάκη και Έλληνα τον Μήτρου Λονγκ... Σε αυτή την περίπτωση ο κόουτς του ΠΑΟΚ περιμένει το "ναι"-έτσι του έχουν μεταφέρει-των Γκρίφιν, Λοβ, Κάρτερ, μετά να αντικαταστήσει Κονάτε, Παπαντωνίου, Μπιτς, να περιμένει αν μπορεί να βρει κάτι πιο αθλητικό στην θέση του Τέρνερ και να προσθέσει δύο Έλληνες, έναν πρωταγωνιστή στο "3" και ένα πειστικό μπακ απ στο "1-2".

-Το μέτριο σενάριο... BCL χωρίς Κακλαμανάκη... Σε αυτή την περίπτωση αντικαθιστά και τον Τέρνερ με παίκτη ρακέτας, προσθέτοντας έναν καλό Έλληνα στο "3" και έναν ακόμα (ποιοτικό) αντί του Παπαντωνίου.

-Η αλήθεια είναι ότι για την ώρα ο «Λύκος» δεν πολυασχολείται με το χειρότερο σενάριο που αφορά την παρουσία του ΠΑΟΚ μόνο σε εγχώριες διοργανώσεις. Σε αυτή την περίπτωση αλλάζει η ομάδα σε μεγάλο ποσοστό (αντίο οι Γκρίφιν, Λοβ, Κάρτερ, Κακλαμανάκης), με την σκέψη για ανανέωση Τέρνερ, Μπιτς ή ενός εκ των δύο σε πρώτο πλάνο.

-Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει μια στάνταρ βάση. Ειδικά στο παραπάνω καλό σενάριο η ΚΑΕ δεν θα μπει σε "πλειστηριασμούς", δεν πρόκειται να ξεχάσει οτι παραμένει σε χρονιά εξυγίανσης, δεν θα ρισκάρει οικονομικά, "εκμεταλλευόμενη" τα αβαντάζ που προσφέρει στις διαπραγματεύσεις η συμμετοχή στο BCL.

-Στο μεταξύ ο Λυκογιάννης τσέκαρε ορισμένους γκαρντ από την Γερμανική Λίγκα για να είναι έτοιμος περί 3ου σεναρίου. Έχει καλό... πράμα εκεί και με νορμάλ κασέ, που όμως λόγω καλής παρουσίας τους θα αυξηθεί. Κουίντον Χούκερ (26, 1.83, Μίτελντοϊτσερ), Τζόναθαν Σταρκ (26, 1.84, Γκίσεν), Τερέλ Χάρις (28, 193, Χέμνιτζ), Κάμερον Τέιλορ (26, 1.98, Χάμπουργκ) και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις...

-Πάντως ο Νεραντζάκης άρχισε δουλειά σε ένα ιδιότυπο καμπ στο «Παλατάκι». Συμμετέχουν ορισμένοι έφηβοι, ένας από το παιδικό, ψηλό παλληκάρι με καταγωγή από Λέσβο, οι νεαροί της πρώτης ομάδας, ο Kαμπερίδης, ο Σχίζας, ο Παπαντωνίου, ο 26χρονος Γιώργος Γαρέζος (1.98, άρχισε από την υποδομή του Ηρακλή, έπαιξε εκεί δύο χρόνια στην Α2 και πέρασε τελευταία από Ήφαιστο, Ρέθυμνο, Αγρίνιο) και ένας 20χρονος που έπαιζε στον Πολύγυρο.

-Είχε και ΓΣ την Δευτέρα, την πρώτη του Χατζόπουλου αλλά για την περίοδο 2019-2020, την οποία απλά παρακολουθούσε (στενά βέβαια) ως φίλαθλος. Πάντως ο μεγαλομέτοχος (Γαλατσόπουλος) δεν ήταν εκεί, ούτε οι Αμοιρίδης, Βιολίδης. Το μενού όμως είχε Πανάκα, Καραμπέρη, είχε και Κανώτα και τον κλασσικό εκπρόσωπο του ΑΣ που πάντα στηρίζει, αλλά ποτέ δεν ορμά (στα αρνητικά ...).

-Ίσως ήταν η πρώτη φορά που τα θετικά σχόλια για μια διοίκηση (την τωρινή) ήταν περισσότερα από ότι η συνηθισμένη αρνητική κριτική και ο προβληματισμός. Και δικαίως...

-Να αναλύσουμε ισολογισμό; 6.4 μύρια οι ζημιές καλοκαίρι του 2019, 7.2 ένα χρόνο μετά (είναι όμως ποσό που μπορεί να κατεβεί αρκετά με τα δικαστήρια της ΚΑΕ και με τις συμφωνίες με Σαββίδη). Με αυτό το νούμερο φαίνονται τα γκατς του Χατζόπουλου. Δεν φοβήθηκε το βάρος, ανέλαβε.

-Ειπώθηκε ότι σε αυτό το ποσό (πάντα για καλοκαίρι 2020) περιλαμβάνεται ένα πρόστιμο από την εφορία ύψους 270 χιλ. ευρώ για σεζόν 2013-14 και «χασούρα» 500 χιλ. ευρώ από ακριβά εισιτήρια διαρκείας παλαιότερων χρόνων. Πάντως τα 270 χιλιάδες ευρώ η ΚΑΕ τα κέρδισε σε δικαστήριο και δεν θα τα πληρώσει. Μάλιστα το ποσό ανέβαινε με τις προσαυξήσεις.

-Από κει και πέρα; 1.2 εκ. ευρώ σε εφορία, ΙΚΑ (η ΚΑΕ έκανε δικαστήριο για έξτρα 300 χιλ. ευρώ που ανεβαίνει λόγω προσαυξήσεων), ένα εκ. ευρώ σε προμηθευτές (περιλαμβάνει το σημαντικό χρέος στο ταξιδιωτικό πρακτορείο), 1.8 (όπως τονίζεται) εκ. ευρώ η οφειλή στην οικογένεια Σαββίδη και 1.1 εκ. ευρώ (τέλη Ιουνίου θα έχει τακτοποιηθεί από Χατζόπουλο σε ποσοστό 100%, πλην μιας οφειλής στον Σούλη Μαρκόπουλο) τα... μπερεκέτια σε παίκτες, προπονητές, ατζέντηδες.

-Στα ντεσού; Ο Πανάκας και ένας ακόμα πρότειναν να μπει ο Καραμπέρης στο ΔΣ, ακούστηκαν παράπονα για ανθρώπους που ξαφνικά τώρα αναφέρθηκαν στα αρνητικά δεδομένα παλιότερων χρόνων, αλλά στις αντίστοιχες ΓΣ... σιγή ασυρμάτου, ενώ σε μια εξαιρετική ενδιαφέρουσα στιγμή...

-Συνδαιτημόνας της ΓΣ ζήτησε από τον Θανάση Χατζόπουλο να πάρει όποιον παίκτη θέλει για την επόμενη σεζόν, πλην ενός (φυσικά κατονομάστηκε), για τον οποίο ειπώθηκε ότι έπαιξε παιχνίδι στον ΠΑΟΚ με τον ατζέντη του.

-Ο «Χατζό» όμως τώρα άλλα έχει στο μυαλό του. Να συμπληρώσει τον φάκελο για το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, διαφωνώντας έντονα πάντως για την εγγυητική των 80 χιλ. ευρώ, ή να τσεκάρει το τρόπο (οικονομικό βέβαια) για το πως ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο ΒCL.

-Εχει κάθε δίκιο να είναι επιφυλακτικός, τόσο αγώνα έκανε μέχρι τώρα για να ελεγχθεί το χρέος, παρά το οτι αυτός είναι ο πρώτος που θα ήθελε η ομάδα να παίξει στην Ευρώπη. Τόσα ταξίδια-με χάλια μέση και ενέσεις-με λεωφορείο έκανε, με τα αεροπλάνα θα πει όχι;

-Και το έχει σκεφτεί καλά. Νέα ΑΜΚ το 2022...

-Στην Πάτρα; Αν ο Γιατράς έμενε εκεί σε έναν πιο ειδικό διοικητικό ρόλο, είχε αποφασίσει να πάρει στην ομάδα τον Σερέλη μαζί με τον Ισίδωρο.

-Τώρα; Λέγεται ότι μετά τις σκληρές κόντρες των ημιτελικών η μαγιά έχει χαλάσει, ενώ δεν θέλουν να ακούνε στην Αχαία για πρώην ομοσπονδιακό (για κλασσικούς λόγους που αρχίζουν και κουράζουν).

-Σε μια άτυπη λίστα υπάρχουν και οι Καντζούρης (αυτό έλειπε, να μην ήταν), Βόβορας, Καστρίτης. Κάτι βλέπουν πάντως και εκτός Ελλάδας.

-Στην ΑΕΚ εφόσον δεν μείνει ο Αγγέλου και εφόσον τακτοποιήσουν τα πολλά ανοικτά ζητήματα, ακούγεται έντονα το όνομα του Στέφανου Δέδα (παρά το ότι συμφώνησε σε ανανέωση στην Χολόν) με ταυτόχρονη απελευθέρωση του Μάριου Μπατή για τον Ιωνικό.

-Τι ζήτησε ο Τζιμάκος από ομάδα της πόλεως μας; 120...; Good Lord have Mercy. All crimes are paid. Με Ευρώπη, δεν μπορεί, θα πέσει λίγο, αλλά πόσο; Τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου αρκετά...

-Τι σημαντικό είπε στον αρχηγό της αγέλης ο ογκώδης σέντερ με το ενδιάμεσο όνομα να σημαίνει... «Επιστροφή της ανδρείας»;

-Ο καημένος έφτασε στα 34 να έχει σοβαρό πρόβλημα με δύο από τις τρεις μεγάλες ομάδες της πόλης. Ε θα κλείσει καριέρα στην 3η όπου είναι μια χαρά.

-Στον ΠΑΟΚ έπαιξε τρία ματς όλα κι όλα. Στην Ιταλία φέτος αναδείχθηκε αποκάλυψη της χρονιάς. Ο Ζακόρει Ουίλιαμς ήταν φυσικά μια χαρά, αλλά και δεν πρόλαβε και τράκαιρνε με τον Ρετ.

-Την ίδια ώρα εκεί πανηγυρίζουν που τον 2ο τελικό των πλέι οφ τον είδαν στην RAI 300 χιλιάδες θεατές. Χώρα 65 εκατομμυρίων... για την Αρμάνι που έχει έδρα το Μιλάνο των 4.5 εκ. ανθρώπων.

-Λένε Ισπανικά ΜΜΕ... H Γκραν Κανάρια πληρώνει τα 50 από τα 75000 ευρώ της ρήτρας για τον Νικολάς Μπρουσίνο και τον φέρνει στα νησιά από την Σαραγόσα. Aντίθετα φεύγει από κει-πληρώνοντας ο ίδιος τη ρήτρα του-ο Ματ Κοστέλο που μάλλον πάει Άλμπα.

-Δεν είναι η πιο όμορφη (που είναι μια χαρά το κορίτσι), αλλά είναι η πιο συμπαθητική, η πιο... Greek face και έχει το πιο πρωτότυπο ονοματεπώνυμο. Xρόνια συμπάθεια της στήλης. Νταγιάνα Μπουτούλιγια... Σερβίδα διεθνής, τελειώνει την Εθνική της καριέρα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Στα 35 της... και δεν της φαίνεται. Xθεσινό (7/6) άρθρο της Sport.blic.rs.

Διαβάστε ακόμη...