Ανανεώσεις με ουσία προ των πυλών

Απο paok24.com: Οι Ελ Καντουρί κι Ίνγκασον κι η έννοια του γκρουπ
Πηγή: paok24.com
Ανανεώσεις με ουσία προ των πυλών

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε αρκετούς τίτλους την τελευταία 4ετία είναι οι προσωπικότητες από τις οποίες στελεχώθηκε. Παίκτες με παραστάσεις, έμπειροι, καλοί χαρακτήρες. Παίκτες νικητές, που δεν έβαλαν το εγώ πάνω από την ομάδα. Ένα δυνατό γκρουπ, όπως λέει κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ωστόσο το γκρουπ πρέπει ν' ανανεώνεται ώστε να εξασφαλίσει το ότι θα έχει διάρκεια και συνέχεια. Έφυγαν οι Μάτος, Σάκχοφ, Κάνιας, Πρίγιοβιτς, Πέλκας, Άκπομ, Μαουρίσιο ενώ ο Μπίσεσβαρ πήγε δανεικός. Παίκτες που με τον Δικέφαλο κέρδισαν τίτλους. Έμειναν οι Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί κι Ίνγκασον. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα κάνουν ακόμη ένα βήμα και βρίσκονται λίγο πριν την ανανέωση. Σκοπός να διατηρήσει τη σταθερότητα το γκρουπ και να ενισχυθεί με αλλά στοιχεία που χρειάζονται. Οι περιπτώσεις των δύο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Ο Μαροκινός, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του Ιουνίου είναι ένας εκ των βασικών στελεχών της ανοδικής πορείας του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Σε περίπτωση που ανανεώσει, η καλοκαιρινή προετοιμασία θα τον βρει έτοιμο για το ξεκίνημα της 5ης του χρονιάς με την ασπρόμαυρη φανέλα καθώς ήρθε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 17′. Παίκτης εργαλείο για κάθε προπονητή που πέρασε. Δε δημιούργησε ποτέ πρόβλημα ενώ ήταν κομβικός στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος το 2019. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις. Από αριστερό εξτρέμ μέχρι και αμυντικός μέσος, παραμένοντας ουσιαστικός. Στα περίεργα το γεγονός πως έχει κατακτήσει τρία κύπελλα με τον Δικέφαλο, όντας βασικό γρανάζι σε όλη την πορεία της ομάδας, χωρίς όμως να έχει αγωνιστεί σε κανέναν εκ των τελικών.

Ο Ίνγκι Ίνγκασον ήρθε στην ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο. Για την ακρίβεια ήταν μια ιδανική περίοδος για όποιον ήταν στην ομάδα, όχι όμως για όποιον ερχόταν καθώς το γκρουπ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κι ισχυρό και θα έπρεπε να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσει μια θέση. Ο Ισλανδός είχε δεδομένη ποιότητα και προσπάθησε να καθιερωθεί ανάμεσα στους Κρέσπο και Βαρέλα. Οι τραυματισμοί των δυο βασικών στόπερ του ΠΑΟΚ του έδωσαν τις ευκαιρίες που έψαχνε και σύντομα πέτυχε την καθιέρωση η οποία επισφραγίστηκε και το 3-5-2 του Άμπελ Φερέιρα.

Η φετινή χρονιά ήταν ίσως η καλύτερη της καριέρας του καθώς εκτός από τις αμυντικές αντιδράσεις του που ήταν πολύ σταθερές απέδειξε πως έχει κι έφεση στο σκοράρισμα, σημειώνοντας έξι τέρματα που στην πλειοψηφία τους έδωσαν βαθμούς στην ομάδα. Ακόμη η κίνηση αυτοθυσίας του και το γεγονός πως έπαιξε στα Play Off για να βοηθήσει την ομάδα ρισκάροντας ένα τραυματισμό ή μία ενδεχόμενη μεταγραφή μετά την πολύ καλή του χρονιά ήταν κάτι που έκανε θετική εντύπωση στους ιθύνοντες του Δικεφάλου και συντέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην τελική πρόταση για ανανέωση.

Όπως και να έχει η εβδομάδα αυτή δεν αποκλείεται να φέρει οριστικές αποφάσεις. Οι πρόθεση τόσο του ΠΑΟΚ όσο και των ποδοσφαιριστών είναι η συνέχεια της συνεργασίας, κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει παίκτες, που κατακτούν τίτλους και γνωρίζουν που παίζουν. Όταν μάλιστα τους ξέρει κιόλας, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη...