Η χρονιά των… νέων!

Από inpaok.com: Οι αριθμοί της Next Gen του Δικεφάλου
Πηγή: inpaok.com
Η χρονιά των… νέων!

Αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του ΠΑΟΚ και την σεζόν που ολοκληρώθηκε είτε βρήκαν ρόλο στην ομάδα, είτε ήταν μέλη της, ακολουθώντας σταθερά τις προπονήσεις και κάποιες από τις αποστολές.

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται προφανώς πρώτοι και καλύτεροι οι Χρήστος Τζόλης και Γιάννης Μιχαηλίδης που έκαναν το πρώτο «μπάσιμο» στην μεγάλη ομάδα από το τέλος της σεζόν 2019-20.

Ο νεαρός εξτρέμ ήταν και ο πλέον εντυπωσιακός της «next gen» του ΠΑΟΚ αφού κατόρθωσε στην πρώτη του πλήρη επαγγελματική χρόνια να πετύχει 16 γκολ και 10 ασίστ σε 46 συμμετοχές.

Ο Μιχαηλίδης από την πλευρά του έκανε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, οι περισσότερες ως αριστερό στόπερ στην τριάδα που εφάρμοσαν στο κέντρο της άμυνας τόσο ο Φερέιρα, όσο και ο Γκαρσία.

Ο Λευτέρης Λύρατζης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά τον δανεισμό του στον Βόλο και σταδιακά βρήκε χώρο στο ροτέισον, κλείνοντας τη σεζόν με διψήφιο αριθμό συμμετοχών (13).

Την πρώτη του «γεμάτη» σεζόν είχε και Θεοχάρης Τσιγγάρας με 25 συμμετοχές κι ένα γκολ. Μάλιστα πέρασε σαν αλλαγή και στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

«Γεύση» από τις υποχρεώσεις τις πρώτης ομάδας πήραν και ακόμα δύο ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας συμμετείχε για αρκετό διάστημα στις αποστολές και κατέγραψε τρεις συμμετοχές συνολικά, με μια συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα.

Κάτι ανάλογο έγινε και με τον «Βενιαμίν» του ρόστερ, που έκανε έξι συμμετοχές με τη μεγάλη ομάδα, αγωνιζόμενος ως βασικός στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Γρανάδα στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...