Το BCL, η Γ.Σ., το πιστοποιητικό και το ρόστερ

Απο basketplus.gr: Ο ΠΑΟΚ των αρχών Ιουνίου προσπαθεί να οργανώσει την βάση για την επόμενη σεζόν σε διπλό ταμπλό. Το ένα έχει αναλάβει ο Χατζόπουλος, το άλλο ο Λυκογιάννης. Στην Θεσσαλονίκη ο πρώτος, στην Αθήνα ο δεύτερος...
Πηγή: basketplus.gr
Το BCL, η Γ.Σ., το πιστοποιητικό και το ρόστερ

Ουσιαστικά η δουλειά του Χατζόπουλου είναι αυτή την εποχή η πιο σημαντική καθώς το οικονομικό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την επόμενη δύσκολη όπως αναμένεται σεζόν. Σεζόν εξυγίανσης και πάλι...

Ο χρηματοδότης της ΚΑΕ θα αποφασίσει άμεσα για το αν η ομάδα θα μπορέσει να συμμετάσχει στο BCL της επόμενη περιόδου. Εφόσον καταφέρει να βρει ένα γερό εξαψήφιο ποσό φανέλας, η απόφαση θα είναι θετική. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται απάντηση από υποψήφιο χορηγό (στοιχηματική ακούγεται...) και αυτή η απάντηση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την Ευρωπαϊκή κατεύθυνση του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα... Το μίνι οικονομικό θαύμα επί Χατζόπουλου συνεχίζεται, καθώς δεν υπάρχει καμμιά εκκρεμότητα προς τους ξένους παίκτες της περιόδου 2020-21, ενώ με τον Μάιο πληρωμένο (!) οι Έλληνες περιμένουν μια μόλις δόση συμβολαίων, αυτή του Ιουνίου. Τι σημαίνει αυτό; Το πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα είναι πλέον δεδομένο, αφού την επόμενη εβδομάδα η ΚΑΕ θα στείλει τον σχετικό φάκελο στον ΕΣΑΚΕ. Ήδη τό 'χουν κάνει Ιωνικός, Κολοσσός και Ηρακλής. Θα το είχε κάνει και ο ΠΑΟΚ, αν η διοίκηση δεν οργάνωνε αυτές τις ημέρες την ΓΣ των μετόχων (τυπική διαδικασία) για την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ ο Χατζόπουλος έχει προωθήσει τον φάκελο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (με τις μικρές εκκρεμότητες όσων συμμετεχόντων αμέλησαν να καταθέσουν στοιχεία) στην Μαρία Γκοντσαρόβα, ώστε με την σειρά της να τον παραδώσει στην οικογένεια Σαββίδη για το μισό εκ. ευρώ προσφοράς, υπόσχεση του Γιώργου Σαββίδη. Πάντως στην ΚΑΕ θεωρούν ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στο ζήτημα, το οποίο μπορεί να προχωρήσει μόνο με την εδώ παρουσία μελών της οικογένειας.

Και ο Λυκογιάννης; Μιλώντας στο "Mένουμε μπάσκετ" του Basketplus εξήγησε ότι δεν έχει κάνει επαφές για Έλληνες παίκτες. Προφανώς και εννοούσε κρούσεις ή προτάσεις, κάτι που πολύ λογικά δεν θα μπορούσε να κάνει. Ωστόσο κουβέντες έχουν γίνει με ατζέντηδες παικτών, στην λογική να ενημερώσει ο ΠΑΟΚ ότι είναι παρόν στο "παζάρι", κυρίως για να γνωρίζουν οι ίδιοι οι παίκτες ότι ο νέος Δικέφαλος της οικονομικής συνέπειας έχει άλλο πρεστίζ πλέον στην καλοκαιρινή διαδικασία. Το γνωρίζουν και η αλήθεια είναι ότι όσοι δεν απορροφηθούν στους "πλούσιους", περιμένουν το Δικέφαλο ΟΚ για Ευρώπη, προκειμένου να εντάξουν και τον ΠΑΟΚ στις επιλογές τους. Και φέτος το «μαγαζί» έχει πολύ υλικό. Πάνω από 15 ελεύθεροι Έλληνες παίκτες (που μπορούν να παίξουν και 5άδα στον Δικέφαλο) αποτελούν εν δυνάμει στόχους.

Και οι ξένοι; Ο κόουτς του ΠΑΟΚ έχει ξεχωρίσει 5-6 Αμερικανούς σε θέσεις "5" και "5-4", θέλει τον Κακλαμανάκη, αλλά σε περίπτωση που δεν θα τον έχει (ο Έλληνας σέντερ ενδιαφέρει σοβαρά αρκετές ομάδες), δεν θα έχει πρόβλημα να... πάει σε τρεις ξένους ρακέτας. Ωστόσο για την ώρα κάνει έρευνα αγοράς στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει βρει και ένα 4-5άρι με πολύ καλά νούμερα (>15π, >9ρ), ενώ έχει ξεχωρίσει και ένα 4άρι (Αμερικανός) με αρκετά καλά νούμερα (>11π, >5ρ) αλλά και γενικά πολύ καλή τακτική συμπεριφορά και οικονομία στις ενέργειες του. Παράλληλα παίκτες που συνεργάστηκαν στο παρελθόν μαζί του, επικοινώνησαν με τον "Λύκο" για να τον ενημερώσουν ότι είναι διαθέσιμοι και θα ήθελαν να παίξουν μαζί του στον ΠΑΟΚ, ειδικά αν υπάρξει και Ευρώπη στο πλάνο.

Όσο για την 3άδα Γκρίφιν, Λοβ (μικρό το ποσό που πρέπει να πληρώσει για να ξεμπλοκάρει το ban που δέχθηκε από την FIBA), Κάρτερ; Όπως έχει αποκαλύψει το Basketplus, οι τρεις παίκτες έχουν διαμηνύσει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι με το BCL στις υποχρεώσεις της επόμενης σεζόν, θα είναι έτοιμοι να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους στο «Παλατάκι».

Διαβάστε ακόμη...