Πουρλιοτόπουλος: «Το πλάνο για τον ΠΑΟΚ Β»

Από inpaok.com:Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τη δημιουργία της Β' ομάδας του και ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος μίλησε στον «Libero» και την εκπομπή «Full Επίθεση» για το πλάνο του Δικεφάλου αλλά και γενικότερα τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες.
Πηγή: inpaok.com:
Πουρλιοτόπουλος: «Το πλάνο για τον ΠΑΟΚ Β»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη φετινή χρονιά:

«Οι ακαδημίες έχουν επηρεαστεί από την πανδημία. Η Κ19 είναι η μόνη που συνεχίζει με υποχρεώσεις. Τα υπόλοιπα τμήματα έκαναν μόνο προπονήσεις όταν δόθηκε το «οκ».

Για το πόσο πίσω έχουν μείνει τα παιδιά των ακαδημιών από αυτή την κατάσταση:

«Πέρυσι είχαμε δοκιμάσει ένα παιδί από τις ακαδημίες της Παρί και δεν ήταν εύκολο να τον κρίνουμε όταν τον είδαμε εδώ. Όση ατομική προπόνηση και αν κάνεις, όλα κρίνονται με βάση τη μπάλα. Θα είναι δύσκολο να καλύψουμε το έδαφος που χάθηκε...»

Για το πότε θα δούμε νέα φουρνιά παικτών που θα χτυπήσει την πόρτα της πρώτης ομάδας:

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε ήδη παιδιά στην πρώτη ομάδα και είμαστε περήφανοι για αυτούς. Πλέον, ελπίζω στην οριστικοποίηση της παρουσίας Β ομάδων στην SL2. θα ο,τι πιο καινοτόμο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια».

Για το που βρίσκεται το θέμα αυτό:

«Θα πρέπει όλοι οι θεσμοί να το συζητήσουμε. Είμαστε όλοι θετικοί. Ο ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια έφερνε αυτό το θέμα στην ατζέντα. Η κάλυψη του μεταβατικού σταδίου από το πρωτάθλημα νέων μέχρι την πρώτη ομάδα, έπρεπε να γίνει. Θα πρέπει να μπουν κανόνες για όλες τις ομάδες έτσι ώστε οι ομάδες που θα έχουν Β ομάδα να δουν τους παίκτες τους να ανταγωνίζονται απέναντι σε άνδρες. Θα πρέπει να έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες νεαρούς παίκτες, διότι από αυτό θα επωφεληθούν όλοι».

Για το πλάνο του πρωταθλήματος:

«Αναμένεται να πάμε σε Βόρειο και Νότιο όμιλο στη SL2, με Β ομάδες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι Β ομάδες δεν έχουν δικαίωμα ανόδου στη SL1. Μπορούν όμως να υποβιβαστούν. Οι ομάδες Β έχουν ηλικιακό όριο. Θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τους παίκτες κάτω των 23, αλλά και 5 ανεξαρτήτου ηλικίας. Θα έχει το δικαίωμα ο ΠΑΟΚ να στείλει παίκτη του στη Β΄ομάδα, ανεξαρτήτου ηλικίας, αν το θέλει, για να πάρει λεπτά συμμετοχής. Αντίστοιχα, μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει παίκτη από τον ΠΑΟΚ Β' και να τον χρησιμοποιήσει στη SL1. Οι υπόλοιπες ομάδες SL1 μπορούν να βάλουν την Β ομάδα τους στην τρίτη κατηγορία. Ως ΠΑΟΚ, θέλουμε να πάμε σε δυο ομίλους της SL2 για να μεγαλώσει η δεξαμενή ομάδων που θα είναι σε αυτή την κατηγορία και θα παλεύουν για την SL1. Υπάρχουν πρωταθλήματα στην Ευρώπη που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο και θα πρέπει να δούμε το ποιο μοντέλο μπορούμε να εφαρμόσουμε, με κανόνες που θα τηρούνται. Θα μπουν κανόνες για τις ηλικίες των παικτών όλων των ομάδων, αλλά και για τους ξένους. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Πέλκας και ο Χατζηστραβός είχαν αργή σωματική ανάπτυξη. Αυτά τα παιδιά, υπήρχαν στιγμές που δεν είχαν θέση στη μεγάλη ομάδα αλλά και δεν «χωρούσαν» στη Κ19. Δίναμε παιδιά σε άλλες ομάδες που από τον Ιανουάριο και μετά δεν τα χρησιμοποιούσαν διότι δεν ξέρανε αν θα τα έχουν την επόμενη χρονιά, οπότε προτιμούσαν τα δικά τους παιδιά».

Για την έδρα της ομάδας:

«Θα αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Είναι μονόδρομος το να βρούμε ένα γήπεδο εντός πόλης. Δεν μπορούμε να παίξουμε ούτε στη Μεσημβρία ούτε στην Σουρωτή».

Για τη διάθεση του Ολυμπιακού να αγοράσει τον Φωστήρα και να τον μετατρέψει σε Ολυμπιακό Β:

«Και εμείς είχαμε μια τέτοια σκέψη, με τον Αιγινιακό ή με τον Αγροτικό Αστέρα. Δεν ξέρω τι ακριβώς σκέφτεται ο Ολυμπιακός σε αυτό, για το αν δηλαδή θα αγοράσει ένα ΑΦΜ ή θα κάνει ένα νέο».

Διαβάστε ακόμη...