Εκεί που παίζουν όλοι και στο τέλος κερδίζει ο ΠΑΟΚ ..

Απο paok24.com: Αυξήθηκαν κατακόρυφα τα ποσοστά του ΠΑΟΚ στους τελικούς
Πηγή: paok24.com
Εκεί που παίζουν όλοι και στο τέλος κερδίζει ο ΠΑΟΚ ..

Με τέσσερις κατακτήσεις Κυπέλλου στα τελευταία πέντε χρόνια και μάλιστα με 4/4 τελικούς, ο ΠΑΟΚ έχει εξελιχθεί σίγουρα στην ομάδα της διοργάνωσης. Ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι ο ΠΑΟΚ ήταν ανέκαθεν ομάδα του Κυπέλλου, κάτι που αποδεικνύεται κι από τις 21 παρουσίες του συλλόγου στον τελικό. Οι κατακτήσεις είναι 8 αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες.

Καταρχάς το γεγονός πως έχει δώσει τους 17 τελικούς στην Αθήνα έδινε πάντα τον τίτλο του φαβορί στον αντίπαλο με τον τελικό μάλιστα συνήθως να γίνεται και στην έδρα του. Μόλις τρεις έχουν δοθεί στη Θεσσαλονίκη κι ένας στο Βόλο. Προφανώς και το 8/21 είναι ένα ποσοστό που δεν καλύπτει το φίλο του ΠΑΟΚ. Αν ρίξει όμως κάνει μια ματιά στον 21ο αιώνα το ποσοστό μεταλλάσσεται ραγδαία. Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του το κακό 2/14 (ποσοστό περίπου στο 14%) και πιάνει το φοβερό 6/7 με ποσοστό 85,7% και μοναδική ήττα αυτήν από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το 2014.

Από τις οκτώ κατακτήσεις οι 6 έχουν έρθει επί Αθηναϊκού εδάφους σε σύνολο 17 τελικών. Το ποσοστό του 35% δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα και σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερο αν υπήρχε ίση αντιμετώπιση επί του ΠΑΟΚ κυρίως τη δεκαετία του 70-80. Να σημειώσουμε πως οι 21 αυτοί τελικοί έχουν έρθει μέσα από σύνολο 80 διοργανώσεων, με το ποσοστό συμμετοχής των ασπρόμαυρων να ξεπερνά το 25%.

Διαβάστε ακόμη...