Βιεϊρίνια: Ο άνθρωπος των τελικών

Από paok24.com:Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια είχε υποσχεθεί στην επιστροφή στην Τούμπα μετά το πέρασμα του από το εξωτερικό πως ήρθε για να κερδίσει τίτλους με την ομάδα. Με τρία κύπελλα κι ένα πρωτάθλημα μάλλον κράτησε το λόγο του. Ο Πορτογάλος μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως ο άνθρωπος των τελικών καθώς δε χάνει παιχνίδια στα οποία κρίνεται ο τίτλος.
Πηγή: paok24.com
Βιεϊρίνια: Ο άνθρωπος των τελικών

Και δε μιλάμε μόνο για τον ΠΑΟΚ. Με τους ασπρόμαυρους έχει 2/2 κόντρα σε ΑΕΚ το 2018 και τη φετινή κατάκτηση απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να είχε και το 3/3 αλλά στον τελικό του 2019 με την ένωση είχε μόλις χειρουργηθεί. Μάλιστα δεν παίζει απλά στους τελικούς αλλά αφήνει και τη σφραγίδα του καθώς και στους δύο, βρήκε δίχτυα.

Πάμε όμως και στα επιτεύγματα του στο εξωτερικό, αφού η ιστορία αυτή κρατάει από παλιά. Τον Αύγουστο του 2007 στο ντεμπούτο του με την Πόρτο κατέκτησε το Super Cup Πορτογαλίας με την αγαπημένη του συνήθεια σε τελικό. Ποια είναι αυτή; Να σκοράρει. Δε σταματάει εκεί όμως. Το 2015 κατέκτησε αγωνιζόμενος ως βασικός το κύπελλο Γερμανίας με τη Βόλφσμπουργκ ενώ μόλις τρεις μήνες αργότερα και πάλι ως παίκτης των "Λύκων" κέρδισε και τον τελικό του Super Cup Γερμανίας.

Κορυφαία στιγμή πάντως, ακόμη κι αν δεν αγωνίστηκε αλλά ήταν μέρος της αποστολής της Εθνικής του παραμένει ο τελικός του Euro 2016 όταν ως παίκτης της Πορτογαλίας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στον τελικό του Σαββάτου:

Διαβάστε ακόμη...