Εγκωμίτης: «Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ»!

Ένας από τους παίκτες που έχει συνδέσει το όνομα του με την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι ο Γιώτης Εγκωμίτης.
Πηγή: sfina.gr
Εγκωμίτης: «Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ»!

Ο Εγκωμίτης άλλωστε ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ σε εκείνο το σκορ και συνάμα άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή στους τίτλους μετά από 1985 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Ολόκληρη η χρονιά ήταν δύσκολη, λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων, που λογικό ήταν να επηρεάζουν έως ένα βαθμό την ομάδα. Αποκτήσαμε ένα έξτρα κίνητρο. Βλέπαμε τον τελικό ως μια ευκαιρία να αποδείξουμε το ποιοι είμαστε. Παίζαμε σ' ένα ματς τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και εκείνο το κύπελλο ήταν στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα. Κι όλοι ξέρουν τι σημαίνει να έχεις τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο πλευρό σου».

Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός θυμάται για εκείνο τον αγώνα ότι μέχρι την προθέρμανση ήταν να μην αγωνιστεί. «Δεν ήμουν 100% έτοιμος και η απόφαση θυμάμαι πάρθηκε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν ο προπονητής ανακοινώσει την ενδεκάδα. Με το γιατρό ήμασταν σίγουροι ότι θα άντεχα να βγάλω 60-70 λεπτά, τελικά πήραμε το ρίσκο και έτσι έπαιξα απ' την αρχή ως το τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώτης Εγκωμίτης και στην συνέχεια για τον κόσμο του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Μπαίνοντας στο γήπεδο ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα βλέποντας την κερκίδα των φίλων του ΠΑΟΚ, να είναι κατάμεστη, ο ένας πάνω στον άλλο. Παρατηρούσα την ώρα της προθέρμανσης ότι δε χωρούσε να μπει άλλος στην κερκίδα. Αυτή η εικόνα, που την έχω και τώρα "ζωντανή" μπροστά μου, τόνωσε όλους τους ποδοσφαιριστές. Όλοι μας δώσαμε το 100% και παραπάνω για να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου».

«Ευχαριστώ τον Θεό που έπαιξα στον ΠΑΟΚ»

Μπορεί ο Γιώτης Εγκωμίτης να μην πρόλαβε την εποχή του Ιβάν Σαββίδη αλλά δηλώνει ευγνώμων που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ.

«Ο Σαββίδης έλυσε όλα τα οικονομικά προβλήματα από τη μέρα που ανέλαβε την ομάδα, δίνει τα πάντα για την ομάδα και ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός που τον έχει στην ηγεσία του. Ευχαριστώ τον Θεό που αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ και φόρεσα αυτή την μεγάλη φανέλα», είπε χαρακτηριστικά ο Κύπριος βετεράνος μεσοεπιθετικός.

Για το γκολ που πέτυχε στην Νέα Φιλαδέλφεια και για την εξέλιξη εκείνου του επικού τελικού: «Το γρήγορο γκολ μας έδωσε μια καλή ψυχολογία, μας έβαλε κυριολεκτικά φτερά στα πόδια. Και τα 90 ήμασταν οι καλύτεροι μέσα στο γήπεδο απέναντι σ' έναν πανίσχυρο Ολυμπιακό, που μας απείλησε σε μια δύο περιπτώσεις, θυμάμαι μια ευκαιρία του Γιαννακόπουλου, αλλά μετά και το 0-2, εμείς ήμασταν αυτοί που χάσαμε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και πετύχαμε ακόμα δύο γκολ».

Για το πώς έζησε τους πανηγυρισμούς και την νίκη επί του Ολυμπιακού το 2001 ο Εγκωμίτης επεσήμανε: «Ήταν μια προσωπική δικαίωση για μένα. Στην πρώτη μου χρονιά ήρθε ένας τίτλος, που ο ΠΑΟΚ είχε τόσα πολλά χρόνια να πανηγυρίσει. Μια δικαίωση για τον προπονητή που πίστεψε και με έφερε από την Κύπρο, για όσους με πίστεψαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

Το μοναδικό παράπονό του είναι για την «συνέχεια» εκείνης της ομάδας ένα: «Δεν μπόρεσα να πανηγυρίσω ένα Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Εκείνη η ομάδα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έδειχνε ότι με μια-δύο προσθήκες μπορούσε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, όμως μέσα σε δύο χρόνια διαλύθηκε. Έφυγαν όλοι σχεδόν οι βασικοί ποδοσφαιριστές, η ομάδα αποδυναμώθηκε και την ίδια στιγμή δυνάμωναν οι βασικοί ανταγωνιστές μας».

Πηγή: LIVE SPORT

Διαβάστε ακόμη...