Το αφιέρωμα των Πολωνών στον Σφιντέρσκι

Από thessports.gr: Για ακόμα μια φορά οι Πολωνοί κάνουν «focus» στον Κάρολ Σφιντέρσκι, αφού ο Πάουλο Σόουζα τον κάλεσε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για την προετοιμασία ενόψει του επερχόμενου EURO.
Πηγή: thessports.gr
Το αφιέρωμα των Πολωνών στον Σφιντέρσκι

Οι συμπατριώτες του διεθνούς επιθετικού μάλιστα κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του «Σβαρόφσκι» στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ήταν θέμα χρόνου να κληθεί στην Εθνική ομάδα μετά τα όσα έκανε στη Θεσσαλονίκη».

Αρχικά θυμήθηκαν το ονειρικό, προ μηνών, ντεμπούτο του με την Εθνική Πολωνίας με το γκολ κόντρα στην Ανδόρα, αλλά και την ευκαιρία που πήρε στο Γουέμπλεϊ αγωνιζόμενος ως βασικός κόντρα στην Αγγλία. Μάλιστα προσθέτουν πως «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολλές ευκαιρίες για να τον παρακολουθήσουμε με το εθνόσημο στο στήθος και το επερχόμενο EURO θα είναι η πρώτη από αυτές».

Για την συλλογική καριέρα του αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η περιπέτεια του Κάρολ Σφιντέρσκι στο ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την ομάδα Rawia Rawicz, από όπου μετακόμισε στο SMS Łódź. Από εκεί τον απέκτησε άμεσα η Γιαγκελόνια, με την οποία από το 2014 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 έκανε 128 συμμετοχές, 25 γκολ και εννέα ασίστ. Επίσης έπαιξε σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πολωνίας αυτό το διάστημα. Τον Ιανουάριο του 2019 αγοράστηκε από τον ΠΑΟΚ και η μετάβαση στην ελληνική ομάδα «έφτιαξε» το όνομα του και έδειχνε πως ήταν απλά θέμα χρόνου να κληθεί στην Εθνική. Κατά την διάρκεια της τρέχουσας περιόδου ο Σφιντέρσκι συνέχισε να «πυροβολεί» στην Ελλάδα και έχει πετύχει μέχρι στιγμής 11 γκολ και 8 ασίστ, τραβώντας το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού τεχνικού, Πάουλο Σόουζα. Συνολικά στον ΠΑΟΚ έχει 104 συμμετοχές, 31 γκολ και έντεκα ασίστ.

Η οικογενειακή κατάσταση:

«Παρά το νεαρό της ηλικίας του, μόλις στα 24 ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι οικογενειάρχης. Από τον Δεκέμβριο του 2019 είναι παντρεμένος με την σύζυγο του, Μαρτίνα και το ζευγάρι έχει ήδη ένα παιδί, τον μικρό Άντος, που γεννήθηκε ένα χρόνο μετά τον γάμο τον γονιών του. Ένα νεαρό ζευγάρι που περνάει κάθε στιγμή από τον ελεύθερο του χρόνο μαζί, όταν ο Κάρολ δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Διαβάστε ακόμη...