Τελειώνει τη σεζόν όπως τη ξεκίνησε

Από paok24.com:Τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο περσινό 3-5-2 του Αμπέλια Φερέιρα στα play off. Ως αριστεροπόδαρος και με δεδομένο πως έχει έφεση στην πρώτη πάσα και στις μακρινές μεταβιβάσεις γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του με τις πρώτες εμφανίσεις στην Ευρώπη ν' αποδεικνύουν πως πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Πηγή: paok24.com
Τελειώνει τη σεζόν όπως τη ξεκίνησε

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ολοκληρώνει την πρώτη χρονιά στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ κι οι εντυπώσεις που έχει αφήσει είναι θετικές. Μπορεί στην πορεία της σεζόν με την έλευση του Πάμπλο Γκαρσία να έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, κάτι που οφείλεται και στην αλλαγή σχηματισμού, αλλά καταφέρνει να ολοκληρώσει τη χρονιά με τρόπο πανομοιότυπο με αυτόν που την ξεκίνησε, βασικός και με καλές εμφανίσεις. Βέβαια και σε αυτό παίζει ρόλο η εκ νέου αλλαγή σχηματισμού με την επαναφορά των τριών αμυντικών από τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Η αλήθεια είναι πως ο νεαρός στόπερ νιώθει περισσότερο ασφαλής στο να κάνει το παιχνίδι του όταν έχει δυο παρτενέρ. Δεν είναι τυχαίο πως όσα λάθη έχει κάνει και τα οποία ενδεχομένως να του κόστισαν την παρουσία στη βασική ενδεκάδα, είχαν έρθει σε σχήμα με έναν αμυντικό στο πλευρό του. Με τον Βιεϊρίνια να βοηθάει στην ανάπτυξη της ομαδας από τα πλάγια και τους Βαρέλα ή Ίνγκασον να επικεντρώνονται περισσότερο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, η συμβολή του Μιχαηλίδη στην ορθολογική ανάπτυξη της ομάδας είναι καθοριστική.

Είδαμε και στο χθεσινό παιχνίδι με πόση ψυχραιμία άνοιξε το παιχνίδι προς όλους τους χώρους. Παράλληλα όπως τονίσαμε και παραπάνω η παρουσία ακόμη δύο αμυντικών του δίνει μεγαλύτερη σιγουριά κι έτσι είναι πιο συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Στο χθεσινό παιχνίδι πάλι για παράδειγμα είχε υποδειγματικές αμυντικές τοποθετήσεις, "σβήνοντας" ουκ ολίγες φορές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Πασχαλάκη.

Ο Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να βασίζεται στον αριστεροπόδαρο αμυντικό του ΠΑΟΚ, ενόψει τόσο του μεγάλου τελικού με τον Ολυμπιακό αλλά όσο και της νέας χρονιάς. Ο νεαρός αποτελεί "περιουσιακό στοιχείο" της ομάδας κι η σταθερά καλή του εικόνα ωφελεί και τον ίδιο αλλά και τον οργανισμό των ασπρόμαυρων. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως το όνομα του Γιάννη Μιχαηλίδη ενεπλάκη αρκετές φορές σε μεταγραφικά σενάρια κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη...