Τι αλλάζει στα πρωταθλήματα χάντμπολ

Από paok24.com:Aποφασίστηκαν οι αλλαγές στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων χάντμπολ για την σεζόν 2020-2021, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία.
Πηγή: paok24.com
Τι αλλάζει στα πρωταθλήματα χάντμπολ

Όσον αφορά την Handball Premier, στην Β' φάση θα συνεχίσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, μεταφέροντας μόνο τους βαθμούς που κέρδισαν απέναντι στις ομάδες που συνεχίσουν στη Β' φάση. Θα διεξαχθεί μίνι πρωτάθλημα (4 αγωνιστικές) εντός- εκτός και οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο δεν αγωνίζονται ξανά.

Οι δύο πρώτοι από το μίνι πρωτάθλημα προκρίνονται στον τελικό του θεσμού και ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες, ενώ τέλος δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Περνώντας στην Α1 γυναικών, η Β' φάση θα διεξαχθεί με τους πρώτους των τριών ομίλων -χωρίς μεταφορά βαθμολογίας- σε μίνι πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας (6 αγωνιστικές). Οι δύο πρώτες ομάδες θα προκριθούν στον τελικό και ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες. Επιπλέον, όπως στην Handball Premier έτσι και εδώ, δεν θα υπάρξει υποβιβασμός ομάδας. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ έχει ήδη προκριθεί στο μίνι πρωτάθλημα ως πρώτος κι αήττητος του δικού του ομίλου και θ' αντιμετωπίσει τις Νέα Ιωνία και Βέροια 2017 με φόντο την πρόκριση στον τελικό.

Τέλος, σήμερα (8/5) αποφασίστηκε από την ΔΕΠ το παιχνίδι Αερωπός Έδεσσας- Φαίακας Κέρκυρας (13η αγωνιστική Handball Premier) να αναβληθεί λόγω θετικών αποτελεσμάτων που βρέθηκαν στα τεστ των φιλοξενούμενων.

Διαβάστε ακόμη...