Βασικός σχεδόν δύο μήνες μετά

Από paok24.com: Μπορεί ο Πάμπλο Γκαρσία να είναι αυτός, που ετοίμαζε τον Γιάννη Μιχαηλίδη για την πρώτη ομάδα, ωστόσο ο Αμπέλ Φερέιρα ήταν αυτός που του έδωσε την πρώτη ευκαιρία.
Πηγή: paok24.com
Βασικός σχεδόν δύο μήνες μετά

Σταδιακά τον έχρισε βασικό, ενώ τον χρησιμοποίησε στο 3-5-2, εκμεταλλευόμενος το αριστερό του πόδι. Με την έλευση του Γκαρσία και την επαναφορά του σχήματος με τέσσερις στην άμυνα έχασε σταδιακά τη θέση του με τους Ίνγκασον και έναν εκ των Βαρέλα και Κρέσπο να κερδίζουν τη θέση του βασικού.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 1730 αγωνιστικά λεπτά που έχει μετρήσει φέτος τα 750′ ήταν με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο. Δηλαδή μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Δεν αγωνίστηκε σε κανένα άλλο Ευρωπαϊκό παιχνίδι ομίλων ενώ με εξαίρεση τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια κόντρα σε Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, Άρη και Παναθηναϊκό πριν το τέλος του πρώτου γύρου δε έβρισκε συνεχόμενα 90λεπτα. Για την ακρίβεια στα αντίστοιχα παιχνίδια με Λαμία κι Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο γύρο ήταν η δεύτερη φορά, που έκανε δύο σερί παιχνίδια ως βασικός.

Η ανάγκη του Ίνγκασον για ξεκούραση καθώς κι ο τραυματισμός του Κρέσπο, σε συνδυασμό και με την επαναφορά του συστήματος σε 3-4-2-1 ή 5-4-1 του έδωσε την ευκαιρία να μπει ως αλλαγή κόντρα στον Άρη και να πάρει φανέλα βασικού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Η εικόνα του ήταν αρκετά σταθερή κι αυτό οδηγεί τον Ουρουγουανό τεχνικό σε σκέψεις αναφορικά με τον ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ. Ο νεαρός αμυντικός διεκδικεί μαζί τον Βαρέλα τη θέση του αριστερού στόπερ στο πλευρό των Ίνγκασον και Βιεϊρίνια.

Η αλήθεια είναι πως η αρχή της σεζόν έδειχνε πως η φετινή χρονιά θα είχε εξελιχθεί αλλιώς για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά ακόμη και τώρα, στο τελείωμα της, δεν είναι αργά να κλείσει με θετικό πρόσημο και να θέσει τις βάσεις για κάτι ακόμη καλύτερο από του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη...