Γκρίφιν : “Κανείς δεν ήξερε τι μαχητές είμαστε”

Από thessports.gr: Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Sportacentrs.com» έδωσε ο Μάλκολμ Γκρίφιν με αφορμή την πρόσληψη του Λούκα Μπάνκι που συνεργάστηκαν στην ΑΕΚ, στην εθνική Λετονίας.
Πηγή: thessports.gr
Γκρίφιν : “Κανείς δεν ήξερε τι μαχητές είμαστε”

Σε αυτή, μιλάει για διάφορα, δίνοντας ενδιαφέρουσες... ατάκες, για τον Μπάνκι και την ΑΕΚ, τη σχέση του με την Ελλάδα, αλλά και τη φετινή του παρουσία στον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων ο Αμερικανός γκάρντ είπε :

«Μετά την πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα, είπα στον εαυτό μου, ότι έχω καταφέρει ήδη πολλά εδώ και δε θα επιστρέψω, εκτός αν έρθει κάποια πρόταση από μία μεγάλη ομάδα. Ήρθε η επιλογή της ΑΕΚ. Από τη στιγμή που έχεις αποδείξει ποιος είσαι στην αγορά, οι ομάδες πάντα προσπαθούν να σε προσεγγίσουν όσο πιο πολύ μπορούν. Μερικές φορές, ίσως αυτή να είναι και η καλύτερη επιλογή, γιατί γνωρίζεις ήδη το πρωτάθλημα και ξέρεις τι να περιμένεις. Οι καλύτερες συμφωνίες μου, έρχονταν πάντα από Ελλάδα.

Φέτος στον ΠΑΟΚ είναι προπονητής, ο ίδιος προπονητής που είχα στον Κολοσσό. Ήξερα ότι είμαι στα πλάνα του και θα παίζω πολύ. Η Ελλάδα είναι ένα ωραίο μέρος, αλλά δε θα απορρίψω ποτέ κάποια πρόταση από ομάδα άλλης χώρας. Το μπάσκετ είναι παντού και θέλω να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή θέση».

Όσο για τον ΠΑΟΚ, την παράδοση που έχει σα σύλλογος και αν αυτό, δημιουργεί έξτρα πιέση; «Θα είμαι ειλικρινής, αυτήν τη σεζόν δε νιώθουμε πίεση για το λόγο αυτό. Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η περσινή σεζόν ήταν αρκετά άσχημη για την ομάδα. Ό,τι καλύτερο κάνουμε φέτος, θα είναι καλοδεχούμενο. Έχουμε ήδη κερδίσει τα διπλάσια παιχνίδια από ο,τι πέρσι.

Οι οπαδοί μπορεί να περίμεναν να είμαστε μια καλύτερη ομάδα, αλλά δεν ήξεραν τι είδους μαχητές είμαστε. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ. Έχουμε νικήσει σε πέντε από τα έξι (σ.σ. η συνέντευξη ήταν πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό) τελευταία παιχνίδια μας, δίνοντας μεγάλες μάχες και η μόνη ήττα ήταν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, σε ένα παιχνίδι που είχα βγει με πέντε φάουλ. Αν δεν είχα αναγκαστεί να βγω νωρίτερα από το παρκέ, πιστεύω ότι θα κερδίζαμε.

Φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις ομάδες που είναι από πάνω μας στη βαθμολογία. Αν η σεζόν ολοκληρωνόταν σήμερα, όλοι οι Αμερικανοί της ομάδας μας, θα μπορούσαμε να βρούμε καλά συμβόλαια για την επόμενη σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...