Κούδας : “Πρέπει να μείνει και την νέα σεζόν ο Γκαρσία”

Από thessports.gr: Για την νίκη επί του Ολυμπιακού, την εμφάνιση του ΠΑΟΚ και την πορεία της ομάδας του Δικεφάλου μέχρι τώρα μίλησε ο Γιώργος Κούδας στο FOCUS FM 103,6.
Πηγή: thessports.gr
Κούδας : “Πρέπει να μείνει και την νέα σεζόν ο Γκαρσία”

Αναλυτικά όσα είπε ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Είχαμε ένα καλό νέο αυτό το Σαββατοκύριακο και ένα κακό. Γιατί αύριο είναι και τα γενέθλια του ΠΑΟΚ που γίνεται 95 ετών. Όταν χάνεις ανθρώπους που έζησες μαζί και πραγματικά όταν λέω με ανθρώπους με Α κεφαλαίο όπως ο Νίκος ο Ζελομοσίδης. Πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και την τίμησαν με το ήθος τους και την ανθρωπιά τους, σπουδαίος άνθρωπος που τον ζήσει και στην ΠΑΕ και στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Προσέφερε στην ομάδα πολλά με την στάση του για πολλά χρόνια.

Το καλό είναι ότι η ομάδα κέρδισε τον Ολυμπιακό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πάμπλο Γκαρσία γιατί διάβασε το παιχνίδι. Και οι δυο προπονητές ήταν διαβασμένοι αλλά κέρδισε ο Πάμπλο στα σημεία. Με αυτό το σύστημα που επέλεξε και το διάβασε έτσι, έτσι έπρεπε να παίξει. Πραγματικά στα σημεία κρίνονται τα ντέρμπι και έτσι έγινε. Πιο εύκολο θα ήταν να παίξουμε με αντεπιθέσεις και αυτό έγινε στο δεύτερο μέρος, ενώ στο πρώτο έγινε παιχνίδι περισσότερο με κάθετες πάσες προς τους επιθετικούς. Αν η γκέλα του Σβαμπ γινόταν γκολ από τον Μπρούμα, θα ήταν άλλο παιχνίδι. Η γκέλα όμως του Παπαδόπουλου έγινε γκολ από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Ο έξυπνος και γρήγορος Ζίβκοβιτς έκανε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και βοήθησαν οι αλλαγές του Γκαρσία μετά το 2-0. Του βγήκε το ματς του Γκαρσία και δικαιούταν την νίκη».

Για τις επιλογές στην ενδεκάδα: «Πάντα υπάρχει προβληματισμός από τον κόσμο, όταν το βλέπεις για πρώτη φορά. Θα μπορούσε να το παίξει και σε άλλα παιχνίδια γιατί έχει φανεί η αμυντική αδυναμία του ΠΑΟΚ. Και η κούραση από τα σερί ματς δημιουργούν προβλήματα. Περίμενα να παρουσιαστεί καλύτερος με τον Ολυμπιακό και δικαιώθηκε.

Πάντα πρέπει να στηρίζουμε μέσα από την οικογένεια και τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ όπως ο Πάμπλο. Όλοι οι παίκτες έβγαλαν λίγο παραπάνω... ΠΑΟΚ στο γήπεδο και για αυτό κέρδισε».

Για την βαθμολογική κατάσταση στα πλέι οφ: «Και βαθμολογικά και ψυχολογικά είναι τόνωση για την ομάδα αυτή η νίκη. Δεν κερδίζεις τον οποιονδήποτε. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα και δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Έχει υλικό πολύ καλό και ακόμα ο Βαλμπουενά που παίζει μισή ώρα μπορεί να κάνει την διαφορά. Παρακαλούσα εκεί που έπεσε κάτω ο Βιεϊρίνια να συνεχίσει και να μην είναι κάτι δυσάρεστο. Χρειάζονται αυτές οι παίκτες με ποιότητα και εμπειρία σε τέτοια ντέρμπι».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ: «Βγήκε σε μια φάση σε κλάσματα δευτερολέπτου ο Ζίβκοβιτς και καθάρισε το γκολ με προσπέρασε στον τερματοφύλακα. Τετοιες φάσεις κρίνουν τα ντέρμπι. Δεν μπορείς να κάνεις πολλές ευκαιρίες σε τέτοια ματς και πρέπει να εκμεταλλευτείς όσες φάσεις φτιάξεις. Μέσα σε 14 λεπτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει δυο γκολ και να τελειώσει το ματς».

Για το αν μπορεί αυτό το ματς να έχει ομοιότητες αν βρεθούν οι δυο ομάδες στον τελικό του Κυπέλλου: «Εγώ ακόμα σκέφτομαι ποδοσφαιρικά. Σίγουρα πήρε η ομάδα ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό αλλά η δουλειά συνεχίζεται. Έχουμε ακόμα αρκετά ματς μέχρι το τέλος των πλέι οφ και υπάρχει και ένας ημιτελικός ακόμα με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλα τα ματς με το ίδιο πνεύμα και να δούμε αν αντέξουμε σε όλη την πίεση. Αν έχουμε την φρεσκάδα να αντέξουν οι παίκτες σε τόσα παιχνίδια σερί και να δούμε ποιος θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος.

Στον πάγκο είναι ο Βαρέλα, αλλαγή μπήκε ο Τζόλης και φαίνεται ότι δεν έχει βρει τον καλό εαυτό που είχε στην αρχή της σεζόν. Εκείνο το γκολ που έχασε με τον Ολυμπιακό χθες, έπρεπε να το βάλει. Για Τζόλη ήταν μεγάλη ευκαιρία. Ο προπονητής τους βλέπει κάθε μέρα και ξέρει καλύτερα. Σε κάποια στιγμή ο Σβαμπ ήταν και κουρασμένος και είχε ενοχλήσεις. Ο Τσιγγάρας έπρεπε να μπει πολύ νωρίτερα στο ματς. Βλέπω όλη την ομάδα μέσα στο γήπεδο και όταν ανοίγει η εικόνα φαίνονται όλα».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Τα ξέρει καλύτερα από όλους ο Πάμπλο και τον πιστεύω. Για μένα αν πρόκειται να γίνει αλλαγή, έπρεπε να γίνει ήδη. Να φέρω πχ τον Μουρίνιο από τώρα για να δει ποια είναι η ομάδα. Για μένα 100% πρέπει να μείνει ο Γκαρσία. Ξέρει πως λειτουργεί όλος ο σύλλογος και τουλάχιστον είχα την ευτυχία να τον υπηρετήσω και εγώ για πολλά χρόνια. Ξέρει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ και έχει αυτό τον χαρακτήρα και τον τσαμπουκά για να χαλάσει και να φτιάξει πράγματα. Αυτή είναι η λογική μου. Δεν είναι τι να πάρει και τι να μην πάρει. Έφυγε ο τεχνικός διευθυντής, έφυγε ο Φερέιρα, ήρθε ο Γκαρσία. Ο Γκαρσία έβλεπε όλα τα ματς του ΠΑΟΚ πολύ πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία και γνώριζε από την αρχή πως θα διαχειριστεί τους παίκτες.

Τώρα κάνει αυτά που θέλει και ο ίδιος στην προπόνηση. Είναι σημαντικό ένας προπονητής να έχει όλη την εικόνα του συλλόγου και πως λειτουργεί. Τα αποδυτήρια είναι ιερός χώρους, ούτε να βγαίνουν πράγματα από εκεί για καυγάδες. Μάλωνα εγώ με τον Παρίδη, μάλωνα με τον Σαράφη, με τον Κωστίκο, όλα αυτά γίνονται μέσα σε αυτό τον χώρο».

Για το Άρης – ΠΑΟΚ: «Έτσι πως τον είδα τον ΠΑΟΚ είμαι αισιόδοξος. Ο Άρης έχει καλή ομάδα με παίκτες που τρέχουν και που είναι ποιοτικοί. Φυσικά είναι δύσκολο και για τους δυο. Είναι εντελώς διαφορετικό ματς από τα άλλα αυτό. Ξεκινάς μπαίνοντας στο ματς και σκέφτεσαι ότι όλα είναι πιθανά. Όταν βλέπεις ότι δεν μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι, πρέπει να μην χάσεις. Η δική μου ποδοσφαιρική λογική είναι αυτή. Τώρα ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία.

Αυτό που χαιρόμουν εγώ σε τέτοια παιχνίδια ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήταν ότι έδινα τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την έλευση του Ιβάν Σαββίδη: «Δεν έχω επαφή με τον Ιβάν. Μίλησα 2-3 φορές με τους διερμηνείς του που είναι εδώ, μου είπαν ότι είναι απομονωμένος και δεν μετακινείται καθόλου. Τις δουλειές του τις κάνει μέσω ίντερνετ».

Διαβάστε ακόμη...