Αντελίνο Βιεϊρίνια: 2 χρόνια από το “σοκ” στη Λάρισα (video+pics)

Από paok24.com:14/4/19. Μία ημερομηνία που δύσκολα θα την ξεχάσει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ΑΕΛ στο AEL FC Arena και θέλει να "κλειδώσει" το πρωτάθλημα. Όμως, το παιχνίδι επισκιάζεται από τον τραυματισμό του Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Πηγή: paok24.com
Αντελίνο Βιεϊρίνια: 2 χρόνια από το “σοκ” στη Λάρισα (video+pics)

Στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης, ο αρχηγός του "Δικεφάλου" μετά από ένα άλμα που έκανε, βρήκε σε αντίπαλο και προσγειώθηκε απότομα στον αγωνιστικό χώρο. Η εικόνα του σήμανε... συναγερμό από την πρώτη στιγμή κι ήταν ξεκάθαρο πως υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο, ωστόσο τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όσο κι οι υπόλοιποι παίκτες του, είχαν το μυαλό τους στον αρχηγό.

Η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα... "Η απώλεια στον αγώνα με τη Λάρισα δεν ήταν σε καμία περίπτωση οι δύο βαθμοί που άφησε ο ΠΑΟΚ, αλλά ο τραυματισμός του Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ υπεβλήθη το πρωί σε μαγνητική τομογραφία που επιβεβαίωσε τους αρχικούς φόβους του ιατρικού τιμ. Τ'αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως ο Βιεϊρίνια υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου. Το πλάνο της αποκατάστασης του τραυματισμού θ'αποφασιστεί τις επόμενες μέρες. Αρχηγέ είμαστε όλοι δίπλα σου", ανέφερε ο ΠΑΟΚ στην επίσημη ενημέρωσή του, με τον Βιεϊρίνια να περνάει μία δύσκολη στιγμή, έχοντας όλη την "ασπρόμαυρη" οικογένεια στο πλευρό του.

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος λίγες ημέρες μετά στην Τούμπα, υποδεχόμενος τον Λεβαδειακό. Μία βραδιά ιστορική, μία φιέστα λαμπερή κι ένα κλίμα αρκετά φορτισμένο. Ο αρχηγός ήταν κι εκεί! Η ομάδα του ετοίμασε μία ξεχωριστή έκπληξη, ο Λουτσέσκου του έκανε νόημα να μπει στον αγωνιστικό χώρο κι ο Πορτογάλος μπήκε σαν αλλαγή στο φινάλε του αγώνα, για να αποθεωθεί από την Τούμπα, με τον ίδιο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στον τελικό και πανηγύρισε την κατάκτηση του αήττητου νταμπλ μέσα στο ΟΑΚΑ. Ο Βιεϊρίνια δεν ήταν εκεί, ωστόσο κανείς δεν τον ξέχασε. Το πρόγραμμα για τον Πορτογάλο περιελάμβανε χειρουργείο, θεραπείες κι αρκετή δουλειά, με φόντο την επιστροφή του στη δράση.

Έμεινε εκτός για περίπου 190 ημέρες, κρατώντας την υπόσχεσή του. Στις 20 του Οκτώβρη, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τη Λαμία για το πρωτάθλημα κι η επιστροφή του συνδυάστηκε με τη νίκη με 3-0 του "Δικεφάλου", ενώ στο 84ο λεπτό η Τούμπα σηκώθηκε στο... πόδι για να χειροκροτήσει τον αρχηγό ο οποίος πήρε την θέση του Λημνιού.

Η επιστροφή του ήταν γεγονός! Πέρυσι, ολοκλήρωσε τη σεζόν με συνολικά 23 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι οφ, με 6 γκολ και 3 ασίστ. Το καλοκαίρι το σκηνικό ήταν αβέβαιο, αρχικά ήταν εκτός ομάδας, χωρίς να παίξει στα προκριματικά του Champions League, ωστόσο το φινάλε είχε... happy end! Βιεϊρίνια και ΠΑΟΚ συμφώνησαν να συνεχίσουν μαζί και τη φετινή σεζόν και ο αρχηγός έχει ήδη να επιδείξει 18 συμμετοχές, έχοντας σκοράρει και 4 γκολ.

Κερασάκι; Πριν από περίπου ένα μήνα, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο Πορτογάλος θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

"H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Αντρέ Βιεϊρίνια μέχρι το 2022. Η σημαία παραμένει στον ιστό της για έναν ακόμα χρόνο. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Δικέφαλο και τη σεζόν 2021-22".

Το ήθελε όλη η "ασπρόμαυρη" οικογένεια, το ήθελε ο ίδιος κι έγινε. Άλλωστε τα τα λόγια του ήταν ενδεικτικά, μετά την ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΟΚ:

"Θέλαμε και οι δύο πλευρές να συνεχίσουμε, να δουλέψουμε μαζί, είμαι χαρούμενος. Έχω πει πολλές φορές πως σκοπός μου είναι πάντα να τελειώσω εδώ την καριέρα μου και η ανανέωση είναι ένα ακόμα βήμα γι' αυτό".

Δύο χρόνια από εκείνη την ημέρα στη Λάρισα κι ο αρχηγός είναι εδώ, πιο δυνατός από ποτέ...

Διαβάστε ακόμη...