Αυτός είναι ο Καμπάκοφ

Από inpaok.com : Τον 35χρονο Βούλγαρο Γκιόργκι Καμπάκοφ επέλεξε η ΚΕΔ για τον πρώτο μεγάλο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε AEK και ΠΑΟΚ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.
Πηγή: inpaok.com
Αυτός είναι ο Καμπάκοφ

Ο 35χρονος ρέφερι ξεκίνησε την πορεία του στη διαιτησία από το 2001 και το 2007 πήρε «προαγωγή» για την κορυφαία κατηγορία του ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας.

Διεθνής έγινε το 2013, όταν και πήρε το σηματάκι της FIFA, ενώ βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία των διαιτητών της UEFA, μία κάτω από την κορυφαία Elite.

Πρόκειται μάλιστα για διαιτητή με παραστάσεις από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού μέχρι στιγμής έχει διευθύνει τέσσερα παιχνίδια για τη φάση των ομίλων του Champions League (πιο πρόσφατο το φετινό Σαχτάρ- Ίντερ) και άλλα τέσσερα για τα προκριματικά τις κορυφαίας διοργάνωσης.

Σαφώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του εμπειρία είναι από το Europa League, όπου έχει σφυρίξει οκτώ παιχνίδια για την τελική φάση και άλλα τόσα για τα προκριματικά.
Την τρέχουσα σεζόν έχει διευθύνει συνολικά σε Βουλγαρία, Ευρώπη, Εθνικές και… Super League συνολικά 21 παιχνίδια βγάζοντας συνολικά 115 κίτρινες κάρτες (περίπου 5,5 ανά παιχνίδι), επτά κόκκινες (η μία απευθείας), ενώ έχει υποδείξει και οκτώ πέναλτι.
Μπορεί να μην έχει «επαφή» με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Καμπάκοφ έχει σφυρίξει σε τρεις περιπτώσεις παιχνίδια ελληνικών ομάδων. Αρχικά ήταν ο άρχων του φετινού ντέρμπι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (1-1), ενώ νωρίτερα στη σεζόν βρισκόταν και στο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» με την Μπράγκα, στο οποίο και γνώρισαν την βαριά ήττα με 2-4!

Την περσινή σεζόν είχε διευθύνει το παιχνίδι των ομίλων του Champions League ανάμεσα σε Τότεναμ και Ολυμπιακό, όπου οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 4-2.

Διαβάστε ακόμη...