«Όσο αγωνίζεται ο Μπάμπα, ΠΑΟΚ και Τσέλσι μόνο όφελος έχουν»

Από thessports.gr: Ο προπονητής της Εθνικής ομάδα της Γκάνα, Τσαρλς Ακόνορ, μίλησε στον ραδιοφωνικό «αέρα» της Θεσσαλονίκης για τη χρησιμοποίηση και τις επιδόσεις του αμυντικού της Τσέλσι, Ραχμάν Μπάμπα, που αγωνίζεται ως δανεικός στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
«Όσο αγωνίζεται ο Μπάμπα, ΠΑΟΚ και Τσέλσι μόνο όφελος έχουν»

Η Γκάνα προκρίθηκε στα τελικά του Κυπέλλου Αφρικανικών Εθνών, με τον Ραχμάν Μπάμπα να επιστρέφει στις κλήσεις του Τσαρλς Ακόνορ και να σκοράρει το παρθενικό του γκολ.

Ο προπονητής της Γκάνα μίλησε για τον παίκτη της Τσέλσι και του ΠΑΟΚ και όσα χρειάζεται για να ξαναβρει τον εαυτό του.

«Διάφορες ομάδες δεν άφηναν παίκτες-κλειδιά για εμάς να έρθουν στην Αφρική για τους αγώνες, γιατί το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι μεγάλο εδώ. Ο Ραχμάν Μπάμπα είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, ανέβαινε συνεχώς και δυστυχώς είχε έναν μεγάλο και σημαντικό τραυματισμό που τον κράτησε πίσω. Τον υποστηριζουμε, πνευματικά και σωματικά για να επιστρέψει και να συνεχίσει να ανεβαίνει. Από δω και πέρα πηγαίνει μόνο προς τα πάνω.

Δε χρειάζεται πολλά ή περισσότερα, παρά χρόνο συμμετοχής. Είμαστε χαρούμενοι που μπορεί να παίξει και να μας βοηθήσει, και που σκόραρε. Αλλά κυρίως που παίζει. Όσο βρίσκει τον χρόνο συμμετοχής που του λείπει, μόνο όφελος θα προσφέρει τόσο στον εαυτό του, όσο και στον ΠΑΟΚ, την Τσέλσι και την Γκάνα.

Ήταν πολύ σημαντική η ενεργοποίηση του μετά από τόσον καιρό στον ΠΑΟΚ. Ο Μπάμπα έχει πάρει αυτοπεποίθηση γιατί είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο να παίζει. Εδώ και 1-2 μήνες βλέπω έναν τελείως διαφορετικό παίκτη».

Για το αν θα ήταν καλύτερο να παραμείνει στον ΠΑΟΚ για ακόμη ένα σεζόν, δεδομένου ότι στην Τούμπα μοιάζει να έχει εξασφαλισμένο τον χρόνο συμμετοχής που χρειάζεται, καθώς και για την δήλωση του ότι το 2019 είχε σκεφτεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο:

«Αυτή είναι μια απόφαση που δεν μπορώ να πάρω εγώ, αλλά ο ίδιος ο Μπάμπα. Θα πρέπει να είναι σε μια ομάδα που τον εμπιστεύεται, τον στηρίζει, του δίνει χρόνο να παίζει και όπου τον αγκαλιάζει όλοι.

Η αλήθεια είναι ότι έχει ασκηθεί πολλή κριτική σε αυτό το παιδί. Ακόμα και στην απόφαση μας να τον ξανακαλέσουμε στην Εθνική. Δεν πιστεύω ότι θα σκεφτόταν ποτέ σοβαρά να σταματήσει το ποδόσφαιρο, γιατί το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του, θέλει να κάνει αυτό από μικρό παιδί. Θα είμαστε εδώ να τον στηρίξουμε».

Διαβάστε ακόμη...