Πότε γυρνούν οι διεθνείς

Οι αγώνες των εθνικών ομάδων είναι πάντα μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα να μπορέσει να δουλέψει μέσα από την προπόνηση, χωρίς να επείγει η ανάγκη ενός αγώνα. Να γεμίσουν οι ποδοσφαιριστές τις μπαταρίες του, να μπορέσει και ο προπονητής να περάσει μερικές νέες τακτικές εν όψει των επόμενων αγώνων, χωρίς πάντα να έχει το άγχος του επόμενου παιχνιδιού.
Πηγή: paok24.com
Πότε γυρνούν οι διεθνείς

Αυτή τη φορά όμως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον χρόνο με το μέρος του, καθώς έχει αρκετούς διεθνείς και μάλιστα πολλοί εξ αυτών είναι και βασικά μέλη της ομάδας στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Ξεκινώντας να πούμε ότι οι νεαροί, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Τσιγγάρας και Κούτσιας, είχαν μόνο την αναμέτρηση με την Κύπρο και έτσι από σήμερα κιόλας μπορούν να επιστρέψουν και πάλι στις προπονήσεις, εάν είναι καθαροί από τα covid-test της επιστροφής.

Από εκεί και μετά όμως ο ΠΑΟΚ και ο Πάμπλο Γκαρσία έχει γεμάτο το απουσιολόγιο με 6 παίκτες που αγωνίζονται και προπονούνται με τις εθνικές τους ομάδες και όλοι τους είναι βασικοί ή εν δυνάμει βασικοί. Ο Ίνγκασον, ο Μπάμπα, ο Τζόλης, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Σφιντέρσκι, αλλά και ο Κρμέντσικ είναι με τις εθνικές τους ομάδες το εν λόγω διάστημα.

Ο πρώτος που τελειώνει τις υποχρεώσεις του με την ομάδα είναι ο Μπάμπα Ραχμάν με την Γκάνα. Ο δανεικός από την Τσέλσι πλάγιος μπακ έπαιξε 90 λεπτά κόντρα στη Νότιο Αφρική και στις 28 Μαρτίου είναι ο αγώνας εντός έδρας με την εθνική ομάδα του Σάο Τόμε και Πρινσίπε για τα προκριματικά του κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Μετά από αυτόν τον αγώνα είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, αλλά ένα τέτοιο ταξίδι δεν μπορεί να γίνει σε μερικές ώρες, όπως θα πρέπει να βεβαιωθούν στον ΠΑΟΚ ότι ο παίκτης είναι καθαρός από τις εξετάσεις για τον Covid για να μπορέσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Στις 30 Μαρτίου τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Μίκαελ Κρμέντσικ. Η Εθνική Σερβίας υποδέχεται σήμερα την Πορτογαλία και στις 30 Μαρτίου θα παίξει κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, κάτι που σημαίνει ότι την Τετάρτη 31 Μαρτίου μπορεί να είναι στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ημερομηνία μπορεί να επιστρέψει και ο Κρμέντσικ. Σήμερα υποδέχεται το Βέλγιο και την Τρίτη παίζει στην έδρα της Ουαλίας. Και οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να έρθουν στις 31 Μαρτίου, αλλά και αυτοί θα μπορούν να μπουν στις προπονήσεις της ομάδας είτε την 1η Απριλίου είτε την δεύτερη μέρα του μήνα, ανάλογα πάντα με τα Covid test.

Τέλος στις 31 Μαρτίου είναι οι τελευταίοι αγώνες για τον Χρήστο Τζόλη και τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Η Εθνική Ελλάδας έχει το φιλικό με τις Ονδούρες την Κυριακή στην Τούμπα, αλλά και τον αγώνα με την Γεωργία στο ίδιο γήπεδο, ενώ η Εθνική Πολωνίας τις ίδιες ημέρες θα υποδεχτεί την Ανδόρα και μετά θα παίξει στην έδρα της Αγγλίας. Και αν ο Χρήστος Τζόλης θα παίξει στη Θεσσαλονίκη και θα είναι δίπλα στην ομάδα, ο Κάρολ Σφιντέρσκι, εάν έρθει από την Μεγάλη Βρετανία, τότε τα Covid test θα είναι σίγουρα διπλά και έτσι κανείς δεν ξέρει εάν οι παίκτες θα κάνουν μία ολοκληρωμένη προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, πριν από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Κυριακής.

Διαβάστε ακόμη...