Μπορεί να ονειρεύεται ξανά!

Από paok24.com: Η (συνηθισμένη πια) νίκη επί του Άρη και η προοπτική που εμφανίζεται ξανά.
Πηγή: paok24.com
Μπορεί να ονειρεύεται ξανά!

«Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή» είχε αναφέρει ο σπουδαίος, Αντώνης Σαμαράκης (και ο Βασίλης Κικίλιας πιο πρόσφατα αλλά ας μην την ανοίξουμε αυτήν την κουβέντα), μεταφέροντας μια συνομιλία με ένα σύντροφο του, από τα χρόνια της Αντίστασης, σε ένα ορεινό χωριό της Θεσσαλίας, σε μια «νύχτα που φαινότανε αιώνια» όπως είχε περιγράψει.

Το πιο «βαθύ σκοτάδι», αυτός ο ΠΑΟΚ δείχνει σιγά-σιγά, να το αφήνει πίσω του. Δεν ξέρουμε αν πλησιάζει στην «αυγή», αλλά σίγουρα έχει μπει στο δρόμο προς αυτήν. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές από την αρχή της σεζόν, στο μεγάλο στόχο που είναι ΕΚΤΟΣ γηπέδου. Και μπαίνοντας στην τελική της ευθεία, χάρη στη... τσέπη του Θανάση Χατζόπουλου και στη συνέχεια, μέσω της πολύ σημαντικής υποστήριξης του κόσμου από την ΑΜΚ, ο μεγάλος αυτός στόχος, έχει σχεδόν επιτευχθεί!

«Μετά από τόσους μήνες και με τη βοήθεια των οπαδών που πηγαίνει πολύ καλά, έχουμε καταφέρει να ξεχρεώσουμε πολλές υποθέσεις. Από τις 47 υποθέσεις μένουν οι 6, και το ΒΑΤ. Πιστεύω, μάλιστα, με αυτό το ρυθμό που πηγαίνει η αύξηση να πιάσουμε τις 500 χιλιάδες και μέχρι τις 2 Απριλίου να κλείσουμε όλες τις υποθέσεις. Να μη χρωστάει ο ΠΑΟΚ δραχμή σε κανέναν παίκτη, προπονητή και μάνατζερ» έλεγε χθες έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας στο Παλέ, ο Χατζόπουλος. Το επίτευγμα είναι τεράστιο, ειδικά αν αναλογιστούμε πως ήταν η κατάσταση, λίγους μήνες πριν αναλάβει.

Στο δρόμο προς την «αυγή», όμως, έχει φτάσει και στο αγωνιστικό κομμάτι, ένα χρόνο μετά «το πιο βαθύ σκοτάδι» στο οποίο είχε βρεθεί. Από εδώ λέγαμε μετά την ήττα στην παράταση από την ΑΕΚ, ότι η ομάδα αυτή έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων πλέον και ότι στο επόμενο παιχνίδι, θα αντιδράσει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και συνθηκών.

Μέσα στην εβδομάδα, έχασε τον Τσαλμπούρη (πρώτο χειρουργείο στη ζωή του, περαστικά να είναι όλα). 10 λεπτά πριν το τζάμπολ, το ροτέισον μειώθηκε κι άλλο, γιατί σε μια συνηθισμένη άσκηση με σουτ, ο Κονατέ γύρισε με το κεφάλι κάτω, ο Παπαντωνίου που πήγαινε προς το μέρος του, επίσης είχε το κεφάλι κάτω, «τράκαρε» στο στήθος του συμπαίκτη του και αποκόμισε ένα κάταγμα στη μύτη του, για το οποίο χρειάστηκε ανάταξη στο ιατρείο του γηπέδου και... βλέπουμε.

Χρειάστηκε πάλι ο Λυκογιάννης, εκεί που οι περισσότεροι νόμιζαν ότι τελείωσαν όλα, με τον Άρη στο +10 στην τρίτη περίοδο, να κάνει τα «μαγικά» του. Έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του Τέρνερ, ο οποίος από τη στιγμή που ήρθε ο Κάρτερ και «κατέβηκε» στη φυσική του θέση, στο «2», πλην του αγώνα με την ΑΕΚ, μετράει 18 πόντους με Λάρισα, 28 με Προμηθέα και 17 χθες, οι 13 εξ'αυτών στην καθοριστική τέταρτη περίοδο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους νομίζουμε, δε χρειάζεται να σημειώσουμε εμείς κάτι άλλο.

Ο Κάρτερ δείχνει να είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε, δεδομένου ότι με τη συνέπεια που έχει στο μακρινό σουτ, σε τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, έχει ήδη καταφέρει να αποτελεί σταθερά για την ομάδα. Και φυσικά, αυτό που «στάζει» για το 71-73, με τον Άρη να έχει κάνει ένα 6-0 σε εκείνο το σημείο, στη μπασκετομάνα πατρίδα του το χαρακτηρίζουν «dagger». «Μαχαιριά» δηλαδή...

Με 9-8, ο ΠΑΟΚ είναι πλέον πέμπτος αν και βέβαια, υπάρχει και ο Προμηθέας που έχει ήδη τρία παιχνίδια λιγότερα κι έχει τον ίδιο αριθμό νικών. Ακολουθεί ο Κολοσσός στο Παλατάκι, ο Ιωνικός εκτός, το Περιστέρι εντός και το Μεσολόγγι εκτός, ενώ μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, υπάρχει και η εντός έδρας εκκρεμότητα με τον Παναθηναϊκό. Έτσι, όπως είναι το μομέντουμ της ομάδας τώρα, ποιος μπορεί να την αποτρέψει να ονειρεύεται για όσο το δυνατόν πιο υψηλή βαθμολογική θέση; Αν και κανείς εντός της, δε σκέφτεται έτσι προς το παρόν. Όλοι θα στραφούν στο επόμενο παιχνίδι, με τον Κολοσσό, που φυσικά και δεν είναι εύκολο. Όπως και κανένα παιχνίδι στη Basket League.

Υ.Γ.: Είτε γεμάτο, είτε μισογεμάτο, είτε άδειο, είτε με 5.000 κόσμο, είτε με 3.000, είτε με 50 άτομα, οι γνωστοί λάτρεις του «ταβανιού», το βλέπουν συνήθως με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, να τους έρχεται στο κεφάλι. Έχει χαθεί το μέτρημα των διπλών την τελευταία 10ετία...

Υ.Γ. 2: Ενδιαφέρον στατιστικό. Από τις 12 ασίστ της ομάδας χθες, ο Λοβ είχε τις 6. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια (μετά τον τραυματισμό του Μήτρου-Λονγκ και την έλευση του Κάρτερ) που αναγκαστικά κατεβαίνει στο «1», έχει συνολικά 16. 4 ανά αγώνα. Είπαμε, ο Λυκογιάννης έχει τον τρόπο του να παίρνει αυτό που θέλει.

Υ.Γ. 3: Τι να είπε άραγε ο Λυκογιάννης στον Τέρνερ και ο Αμερικανός τα έβαζε και... ξαπλωμένος στην τέταρτη περίοδο;

Υ.Γ. 4: «Εξυγίανση και του χρόνου» είπε χθες ο Χατζόπουλος. Κρατήστε το αυτό.

Διαβάστε ακόμη...