«Ήθελε να μαθαίνει για τον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν»

Από inpaok.com: Όσα είπε ο συνεργάτης του Ρουμάνου τεχνικού
Πηγή: inpaok.com
«Ήθελε να μαθαίνει για τον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν»

Για την πορεία του στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Χιλάλ, στο πλευρό του Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε ο, επί χρόνια άμεσος συνεργάτης του Ρουμάνου τεχνικού, Γιώργος Τσονάκας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εμπειρία στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Χιλάλ:

«Το πρόσημο είναι θετικό όσον αφορμή τους τίτλους. Ήταν απόλυτα επιτυχημένη κίνηση, διαφορετική βέβαια, η ζωή εκεί. Έπρεπε να μπούμε σε αλλά καλούπια, Ήταν σεβαστό και δε μας επηρέασε στην καθημερινή μας ζωή. Υπήρχε μεγάλη αίσθηση ασφάλειας. Δεν ξέρω αν το ξαναζούσα αλλά ήταν κάτι όμορφο, όσο κράτησε».

Για την ξαφνική λύση της συνεργασίας της Αλ Χιλάλ με τον Λουτσέσκου:

«Εμείς ήμασταν τυχεροί γιατί πέσαμε σε ένα συμβούλιο κι ένα τιμ ανθρώπων που είχα ποδοσφαιρικό ορθολογισμό, μπορούσαν να καταλάβουν πράγματα και είχαμε κατανόηση στο έργο μας. Φάνηκε μετά απο κάποια άσχημα αποτελέσματα και πάρθηκε μια απόφαση κυρίως από την πίεση του κόσμου. Λαμβάνουν πολύ υπόψη τη γνώμη του κόσμου. Είναι διαφορετική πίεση γιατί η Αλ Χιλάλ έχει αυτοσκοπό τη νίκη. Εμείς, στη νέα εκδοχή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στο Champions League Ασίας, το κατακτήσαμε για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια».

Για τις σκηνές του αποχαιρετισμού από τους παίκτες:

«Ήταν μια περίεργη μέρα. Δεν το περιμέναμε ούτε εμείς. Ο αποχαιρετισμός ήρθε την επόμενη από μια ήττα και δε θεωρώ ότι οι παίκτες ήθελαν να φύγουμε, Έπρεπε να αλλάξει κάτι και τελικά έφυγε ο προπονητής. Ζήσαμε πολλά με τους παίκτες και ο αντιδράσεις αυτές ήταν κάπως φυσιολογικές λόγω του ξαφνικού του πράγματος».

Για το αν περίμενε ο ίδιος να έχει τέτοια πορεία:

«Είναι σαν όνειρο. Αν μου έλεγε κάποιος όταν τελείωνα τη σχολή ότι θα ξεκινούσα στην Ξάνθη και δυο μήνες μετά θα συναντήσω τον κ. Λουτσέσκου και θα είχα αυτήν την πορεία, θα τον έλεγα ονειροπαρμένο. Είναι ευλογία για μένα να βρίσκομαι σε αυτήν την κατάσταση».

Για τον Λουτσέσκου και αν σκέφτεται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του:

«Είναι μια μυστήρια περίπτωση τώρα. Χρειάζεται να περάσει λίγος χρόνος γιατί αν κάποια ομαδα, κάνει κίνηση τώρα, θα το κάνει απλά για να αλλάξει την ψυχολογία της. Ο Ραζβάν για να περάσει αυτά που θέλει χρειάζεται χρόνο, Οπότε είναι επιλογή του να ξεκουραστεί αυτό το διάστημα και να περιμένει».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος:

«Είναι λίγο δύσκολο γιατί αφήνεις μια ομάδα επιτυχημένη και τη βλέπεις να αλλάζει μέρα με τη μέρα. Ο Ραζβάν ήθελε να μαθαίνει για τον ΠΑΟΚ και του δίναμε τις πληροφορίες που γνωρίζαμε. Ήταν περίεργο να βλέπεις μια ομάδα πετυχημένη, να απομακρύνεται από την κορυφή. Σίγουρα είναι δύσκολο να διατηρηθείς εκεί. Ισχύει σε όλα τα κλαμπ αυτό. Το θέμα είναι ξεπερνάς τις δυσκολίες για να επιστρέψεις στην κορυφή. Πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι όταν έρθει το κακό και η δυσκολία».

Για το αν κράτησε επαφή με κάποιους από την ομάδα: «Με τους Έλληνες, με τον Πέλκα και τον Γιαννούλη είχα πολύ συχνές επαφές, μαθαίναμε αυτά που συνέβαιναν και μιλούσα και με το Βαρέλα. Έχουν ξεκινήσει πολύ καλά στις ομάδες τους, Πέλκας και Γιαννούλης. Είναι ευχής έργον να πηγαίνουν καλά για όλους. Έχει να κάνει και με τη δυναμική κάθε πρωταθλήματος και το επίπεδο προσαρμογής του παίκτη. Το γερμανικό για τον Λημνιό μπορεί να είναι πιο δύσκολο και το ίδιο ισχύει και για τον Ακπομ στη Championship».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητή: «Δεν είχα σημαντική τριβή, αλλά ήταν ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες που έρχονται στην πρώτη ομάδα, αποτελούν και δική του παραγωγή. Για το κομμάτι αυτό, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένος».

Για την εικόνα του Τζόλη κι αν την περίμενε ο Λουτσέσκου:

«Στην αρχή, όταν του αναφέραμε ότι έπαιξε, δεν τον γνώριζε, στη λογική ότι εμφανίστηκε κατευθείαν. Οι αριθμοί έδειξαν ότι αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη και είμαστε όλοι εντυπωσιασμένοι από την ωριμότητα του».

Για τη συμπλήρωση τριών χρόνων σήμερα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα και το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα:

«Είναι στιγμές που μένουν χαραγμένες, για όσα συνέβησαν. Τα πράγματα που περνάνε μένουν εκεί, αλλά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Αν υπήρχε το VAR μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Αν έμεναν οι αρχικές αποφάσεις των διαιτητών σε εκείνο το παιχνίδι, επίσης, Θέλω να Ελπίζω ότι δε θα ξαναγίνουμε μάρτυρες τέτοιων στιγμών και θα κερδίζει αυτός που το αξίζει στο γήπεδο».

Για το αν υπάρχει κάποιο σκηνικό που δε θα ξεχάσει από τη Σαουδική Αραβία:

«Δε θα ξεχάσω πέρσι τον Αύγουστο που έπεσε ένας παίκτης στην προπόνηση, την περίοδο του Ραμαζάνι κι ένας άλλους παίκτης δεν άφησε τον γιατρό να πάει λέγοντας πως... έχει δαιμόνιο! Τον πήρε στις πλάτες του, τον πήγε στα αποδυτήρια και λίγο μετά, ήταν καλά...»

Διαβάστε ακόμη...