Σέρτζιο Ολιβέιρα: Από δανεικός, έγινε ο ηγέτης

Από paok24.com: Από χθες το βράδυ όλη η Ευρώπη μιλά γι' αυτόν. Αιτία τα δύο δικά του τέρματα που οδήγησαν την Πόρτο στα προημιτελικά του Champions League, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Πηγή: paok24.com
Σέρτζιο Ολιβέιρα: Από δανεικός, έγινε ο ηγέτης

Κι όμως δύο χρόνια νωρίτερα αυτός ο παίκτης πανηγύριζε με τον ΠΑΟΚ την κατάκτηση του πρώτου double κι αήττητου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Ο λόγος για τον Σέρτζιο Ολιβέιρα.

O Πορτογάλος είχε έρθει ως δανεικός στον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου τον Ιανουάριο του 2019. Η οψιόν αγοράς του ήταν στα 12.000.000 κάτι που έκανε εξ' αρχής τις διαπραγματεύσεις που θ' ακολουθούσαν ιδιαίτερα δύσκολες. Μπορεί να μην αγωνίστηκε ως βασικός σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός σπάνια "πείραζε" την ενδεκάδα του αλλά το διάστημα που έπαιξε ήταν αρκετό για να πείσει τους πάντες στο δικέφαλο πως αξίζει η υπέρβαση. Σε 15 αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ βρήκε τρεις φόρες το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δήλωσε πως υπολόγιζε τον Πορτογάλο για την επόμενη σεζόν κι η παραμονή του στην Τούμπα ολοένα και δυσκόλευε. Στις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού δε βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ ΠΑΟΚ και Πόρτο κι ο παίκτης επέστρεψε στην πατρίδα του. Μια απόφαση που αποδείχθηκε ιδανική για τον ίδιο αν κρίνουμε από την εξέλιξη της καριέρας του. Σε 65 εμφανίσεις με την Πόρτο έχει σημειώσει 22 γκολ κι έχει μοιράσει 12 ασίστ. Ο Ολιβέιρα έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του διανύοντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Με κομβικό ρόλο στην οργάνωση της ομάδας και με την έφεση στο σκοράρισμα, που έτσι κι αλλιώς διέθετε αποτελεί από τους βασικούς παράγοντες της παρουσίας της Πόρτο στα προημιτελικά. Ως βασικός με τους "δράκους" πανηγύρισε το τρεμπλ στην Πορτογαλία, κατακτώντας πρωτάθλημα, κύπελλο και σούπερ καπ.

Το όνομα του πλέον εμπλέκεται σε αρκετά μεταγραφικά σενάρια με τον Σέρτζιο να βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται όλο και συχνότερα στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Αυτό αποτελεί επιτυχία από μόνο του. Αρκεί κάποιος να δει τους υπόλοιπους μέσους που διαθέτει η ομάδα της χώρας του.

Για τη χθεσινή πρόκριση που ήρθε με δύο δικά του γκολ και με την Πόρτο, του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να παίζει για παραπάνω από μία ώρα με παίκτη λιγότερο δήλωσε:
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος με την πρόκριση και είναι λόγος περηφάνιας για τον σύλλογο, που το άξιζε, αλλά και για την Πορτογαλία». Η Πόρτο έπαιξε για πάνω από μια ώρα παιχνιδιού με δέκα λόγω αποβολής του Ταρέμι, με τον πρώην μέσο του ΠΑΟΚ να λέει σχετικά ότι «χρειάστηκε να υποφέρουμε. Παίξαμε με τις γραμμές χαμηλά, αλλά πάντα ψάξαμε το γκολ. Αυτό ήρθε και είμαστε απίστευτα χαρούμενοι. Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτό που πετύχαμε. Θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στους φιλάθλους μας».

Διαβάστε ακόμη...