Προσθήκη ουσίας ο Κάρτερ

Από paok24.com: Μπορεί να ήταν σχεδόν ένα χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης, αλλά ο Τζος Κάρτερ έδειξε με το καλημέρα πως μπορεί να βοηθήσει το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη
Πηγή: paok24.com
Προσθήκη ουσίας ο Κάρτερ
Είχαμε αναφέρει από την ημέρα της έλευσης του Τζος Κάρτερ, πως πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, που πέρυσι μάλιστα είχε βρεθεί και στη χώρα μας για λογαριασμό του Ρεθύμνου. Ο Αμερικανός ήρθε ουσιαστικά για αντικαταστάτης του Μήτρου Λονγκ, που θα χάσει όλη τη χρονιά κι από το πρώτο κιόλας παιχνίδι απέδειξε πως μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα.

Ο Κάρτερ είχε ν' αγωνιστεί για διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός έτους. Για την ακρίβεια το τελευταίο του παιχνίδι ήταν με τη φανέλα του Ρεθύμνου κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 26 Φεβρουαρίου του 2020, όπου είχε σκοράρει 19 πόντους. Από τις πρώτες μέρες και την παρουσία του έδειξε αρκετή διάθεση και θέληση να επιστρέψει στα παρκέ. Ο Αμερικανός μάλιστα ήταν σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση κάτι που φυσικά συγκαταλέγεται στα θετικά της επιλογής του ΠΑΟΚ για την κάλυψη του κενού στο ρόστερ.

Στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα κόντρα στη Λάρισα σκόραρε 17 πόντους έχοντας μάλιστα 3/5 σουτ έξω από τα 6,75μ. και τελειώνοντας το παιχνίδι χωρίς λάθος σε 26:00 συμμετοχής. Το επίπεδο των αντιπάλων του ΠΑΟΚ ανεβαίνει κατακόρυφα τις επόμενες εβδομάδες. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη θ' αντιμετωπίσει κατά σειρά στο Παλατάκι τους Προμηθέα κι ΑΕΚ ενώ στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Άρη. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικά η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού του Αμερικανού να επιφέρει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, ιδιαίτερα όταν τα ρόστερ των δύο πρώτων κυρίως αντιπάλων του Δικεφάλου είναι τουλάχιστον πλήρη. 

Ένα σημαντικό στοιχείο που έφερε η έλευση του Αμερικανού στο παιχνίδι της ομάδας ήταν η "μετατόπιση" του Τέρνερ από τη θέση "3" στη θέση "2". Ο Αμερικανός πήγε στη φυσική του θέση και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό καθώς σκόραρε 18 πόντους. Σχεδόν όσους είχε συνολικά στα τελευταία τρία παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Το σίγουρο είναι πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει ακόμη έναν παίκτη στο "οπλοστάσιο" του που δείχνει έτοιμος να συμβάλλει τα μέγιστα ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας.

Διαβάστε ακόμη...