Ο αντικαταστάτης του Μήτρου Λονγκ και τα σενάρια

Από paok24.com:Μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, κ. Λυκογιάννη, ο Δικέφαλος θα βγει στην αγορά για έναν παίκτη αντί του Ελάιζα Μήτρου Λονγκ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα έχει έμφαση στην περιφέρεια.
Πηγή: paok24.com
Ο αντικαταστάτης του Μήτρου Λονγκ και τα σενάρια

Ο μεγάλος άτυχος της εβδομάδας δεν είναι ο ΠΑΟΚ που έχασε την ευκαιρία ενός τελικού στις λεπτομέρειες από τον Προμηθέα. Ο μεγάλος άτυχος της εβδομάδας είναι ο Ελάιζα Μήτρου Λονγκ που είτε έχει πάθει σοβαρή ζημιά ο χιαστός του, είτε υπάρχει κάποια μερική ρήξη του, θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν στην Stoiximan Basket League με τον ΠΑΟΚ.

Ο γκαρντ με τις ελληνικές ρίζες, γεννημένος στον Καναδά, έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για 2+1 χρόνια και έτσι είναι σίγουρο ότι εάν το θέλει και ο ΠΑΟΚ ο παίκτης την επόμενη χρονιά θα είναι στη Θεσσαλονίκη και στην ομάδα. Μέχρι τότε όμως ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα με ακόμα 9 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και όσους αγώνες play-off μπορεί να παίξει, κάτι που θα φανεί από την τελική του κατάταξη.

Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ θα κινήσεις τις διαδικασίες για τον ερχομό ενός παίκτη στη θέση του Μήτρου Λονγκ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ομάδα δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει για την απόκτηση ενός περιφερειακού παίκτη, αλλά μπορεί και ενός φόργουορντ. Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ για τις θέσεις του playmaker έχει τους Μάλκολμ Γκρίφιν και Νώντα Παπαντωνίου, ενώ στη θέση "2" έχει τον Ζερμέν Λοβ που είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Από την άλλη μεριά στη θέση "3" έχει τους Τέρνερ και Καμπερίδη, με τον κόουτς Λυκογιάννη να θέλει έναν παίκτη με περισσότερα αθλητικά στοιχεία, έφεση στην άμυνα και στα ριμπάουντ.

Εάν η αλλαγή μείνει στη θέση του Μήτρου Λονγκ, θα έρθει στον ΠΑΟΚ ένας γκαρντ που θα μπορεί να βοηθήσει τους Γκρίφιν, Παπαντωνίου και Λοβ στην οργάνωση του παιχνιδιού και στο κατέβασμα της ομάδας, ενώ εάν αλλάξουν τα πλάνα ο ΠΑΟΚ θα πάει στη λύση του φόργουορντ με διαφορετικά στοιχεία από αυτά των Τέρνερ και Καμπερίδη και τον Αμερικανό να μετακομίζει στη θέση "2", κάτι που μπορεί να κάνει υπό προϋποθέσεις και ανάλογα τον αντίπαλο.

Πάντως όπως τόνισε και ο ίδιος ο προπονητής κ. Λυκογιάννης, το θέμα δεν είναι μόνο τι θέλει να πάρει ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο, αλλά και ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι στην αγορά των ελεύθερων, καθώς δεν θέλει να χαλάσει και την ισορροπία που υπάρχει στα γκαρντ του, με τους Γκρίφιν και Λοβ να έχουν πάρει για τα καλά τα ηνία της δημιουργίας, του σκοραρίσματος και των αποφάσεων μέσα στον αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...