«Θα μας βοηθήσει ο Καγκάβα, στήριξη στους πιτσιρικάδες!»

Από paokrevolution.net: Είναι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας που βοήθησαν τα μέγιστα για να πανηγυρίσει ο Δικέφαλος το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του αλλά και τα δυο ακόμη Κύπελλα.
Πηγή: paokrevolution.net
«Θα μας βοηθήσει ο Καγκάβα, στήριξη στους πιτσιρικάδες!»

Ο Ανχελ Κρέσπο μίλησε αποκλειστικά στην Metrosport για την εικόνα της ομάδας στα τελευταία ματς, τον στόχο που πρέπει να έχει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Καγκάβα και στο νέο «αίμα» της ομάδας που αφορά τους ταλαντούχους παίκτες από τις Ακαδημίες που πλέον βρίσκονται στην πρώτη ομάδα.

Μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα από ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα αφού ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα;

«Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δόθηκε η ευκαιρία σε πολλά παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα ματς να παίξουν και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό και το είχαν ανάγκη. Πολλές φορές όταν κάνεις τόσες πολλές αλλαγές σε ένα παιχνίδι μπορεί αυτό να μην σου δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσεις καλή εικόνα αλλά αυτό δεν συνέβη και νομίζω ότι είχαμε μια καλή παρουσία. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πρώτο ματς είχαμε κερδίσει με 5-0. Επίσης για μένα είναι σημαντικό πως κερδίσαμε τον αγώνα γιατί μερικές εβδομάδες πριν στο ίδιο γήπεδο είχαμε φέρει ισοπαλία και επομένως δείξαμε τώρα μια καλή νοοτροπία, πάμε παρακάτω και κοιτάμε την επόμενη αναμέτρηση»

Μοιραία το ενδιαφέρον στράφηκε στο ντεμπούτο του Καγκάβα. Τον ζεις ήδη στις πρώτες του προπονήσεις.

«Για τον Καγκάβα ήταν πολύ σημαντικό πως έπαιξε μερικά λεπτά, νομίζω ότι αυτό ήταν πολύ χρήσιμο για τον ίδιο ώστε να πάρει και ρυθμό και αυτοπεποίθηση και φυσικά δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την ποιότητα του και θα μας βοηθήσει σίγουρα».

Πώς είναι η κατάσταση στην ομάδα αφού την περιμένουν και πάλι συνεχόμενοι αγώνες;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν αρχίσαμε καλά αυτή την περίοδο των συνεχόμενων αγώνων αφού δεν κερδίσαμε κάποια παιχνίδια και αυτό μας στοίχισε βαθμολογικά. Στην πορεία όμως αυτό το διορθώσαμε, βελτιώσαμε την εικόνα μας, ήρθαν και οι μεταγραφές που μας βοήθησαν, έχουμε πολλούς παίκτες και μπορούσαμε να το διαχειριστούμε καλύτερα όπως φαίνεται και στα τελευταία μας. Απλά οφείλουμε να προχωρήσουμε».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή στην ομάδα εκτός από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις;

«Το θέμα είναι να προοδεύουμε. Οταν υπάρχουν αλλαγές σε μια ομάδα και ειδικά όταν έρχεται ένας νέος τεχνικός χρειάζεται χρόνο να μάθουμε τι ζητά από εμάς και να μας μάθει. Δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι όλοι μαζί και το ζητούμενο για μένα είναι να προοδεύουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι και από εβδομάδα σε εβδομάδα μέσα από τις προπονήσεις. Νομίζω ότι αυτό κάνουμε..

Στο ματς με τη Λάρισα είδαμε το πρώτο γκολ του Τσιγγάρα, τον Βρακά και τον Κούτσια. Θέλεις να κάνεις ένα σχόλιο;

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Οταν ήρθα εγώ στην ομάδα μαζί με κάποια άλλα παιδιά, δεν πήραμε αμέσως το Πρωτάθλημα ή το νταμπλ. Ομως το καταφέραμε. Με αυτό θέλω να πω ότι ναι είναι πολύ σημαντικό να έρχονται στην πρώτη ομάδα παιδιά όπως ο Κούτσιας, ο Τσιγγάρας, ο Βρακάς και άλλα παιδιά, πρέπει όλοι να τα βοηθήσουμε και να τα δώσουμε χρόνο. Δεν το συζητώ, είναι σπουδαίο αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια με τις ακαδημίες του, αλλά αυτά τα παιδιά που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα θέλουν στήριξη και φυσικά την αντίστοιχη υπομονή από όλους μας».

Διαβάστε ακόμη...