“Χτυπά και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας!”

Από paokrevolution.net: Η δημοσιογράφος, Άννη Καρολίδου, μίλησε στο για τις εξελίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον ΟΛΘ, με την απόκτηση του 67% από την Belterra, εταιρία του Ομίλου Σαββίδη.
Πηγή: paokrevolution.net
“Χτυπά και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας!”

Για τα δεδομένα που υπάρχουν στον ΟΛΘ:

«Η κοινοπραξία συνασπίστηκε για να πάρει το 67% από το κρατικό λιμάνι όπως κι έγινε. Η εταιρία Belterra, ήρθε σε συμφωνία με το γερμανικό φαντ που είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην εταιρία που δημιούργησαν, για να πάρει το μερίδιό της. Το 20% του Ιβάν Σαββίδη αποκτά το 47% του γερμανικού φαντ και πλέον ανήκει στην εταιρία συμφερόντων του στο 67%. Ο ΟΛΘ είναι εισηγμένη εταιρία στο χρηματιστήριο. Ο Όμιλος Σαββίδη μέσω της ΟΛΘ ΑΕ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για 3 ακόμη διαγωνισμούς από το ΤΑΙΠΕΔ και αφορούν ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας. Δεν έχουν καταλήξει οι διαγωνισμοί, κανείς δεν μπορεί να πει τι θα συμβεί, αλλά είναι εμφανές πως θέλει να αναπτυχθεί στον χώρο αυτό».

Για το πλάνο για το λιμάνι Θεσσαλονίκης:

«Δεν έχετε δει πολλά ως τώρα. Όταν οι ιδιώτες αγόρασαν το πλειοψηφικό πακέτο, ανέλαβαν μέσω σύμβασης με το Δημόσιο για επενδύσεις 180 εκ. ευρώ που αφορούν στην επέκταση του 6ου προβλήτα. Είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός. Πρέπει να καταθέσουν προσφορές. Σύντομα, ίσως στον επόμενο μήνα θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο ανάδοχος, πρόκειται για έργο 130 εκ. ευρώ. Τότε θα αρχίσει να φαίνεται τι πάει να γίνει στο λιμάνι».

Διαβάστε ακόμη...