Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Είμαστε ήδη στις 100.000, πρώτος στόχος να ξεχρεώσουμε»

Από paok24.com:Ο χρηματοδότης της ΚΑΕ, ανέλυσε την κατάσταση, μίλησε με νούμερα για όσα έχουν πληρωθεί ως τώρα και για όσα έχουν μαζευτεί αλλά και τον πρώτο στόχο της ΑΜΚ. Τι είπε για την οικογένεια Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα είπε...

«Έχουν περάσει περίπου έξι μήνες διοίκησης. Ξεκινώντας τον Ιούλιο, πρώτος στόχος ήταν να δούμε που βρίσκεται η ΚΑΕ από άποψη χρεών. Ο δεύτερος στόχος ήταν να δημιουργηθεί γρήγορα μια ομάδα ανταγωνιστική, που να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με στόχο τη συμμετοχή στα πλέι οφ και ό,τι καλύτερο της αναλογεί.

Έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε την ΚΑΕ όρθια σε οικονομικό επίπεδο. Το έχουμε καταφέρει ως ένα βαθμό. Ένας στόχος ήταν να φέρουμε τους συνοπαδούς μας, κοντά στην ομάδα και να γίνει μέτοχος της προσπάθειας για πραγματική εξυγίανση, να απαλλαγεί από τα χρέη που την κυνηγούσαν και αφού ξεχρεώσει να δημιουργήσει έναν ΠΑΟΚ που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει.

Είχαμε βρει αρκετές υποθέσεις παλιών παικτών, προπονητών, μάνατζερ, που είναι πληγή στη λειτουργία μιας αθλητικής εταιρείας. Είχαμε βρει ένα χρέος άνω του ενός εκατομμυρίου. Χωριζόταν σε δύο κομμάτια. Σε αυτά που είχαν προσφύγει στη ΦΙΜΠΑ, ένα ποσό 170.000 και σήμερα, το ποσό έχει κατέβει στις 65.000. Ένας αριθμός αθλητών-προπονητών-μάνατζερ, ήταν 971.000 ευρώ κι έχουν γίνει διακανονισμοί. Σήμερα το ποσό είναι στις 575.000 ευρώ.

Από αυτά τα νούμερα, καταλαβαίνουν οι περισσότεροι ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια, ο οποία χρειάζεται ενίσχυση. Για το λόγο αυτό, ξεκινήσαμε την ΑΜΚ με λογαριασμούς σε τέσσερις τράπεζες και με αυτόν τον τροπο διευκολύνουμε τον κόσμο να συμμετάσχει. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν όλοι οι οπαδοί να καταθέσουν το ποσό που μπορούν και να βοηθήσουν στο εγχείρημα να εξαλείψουμε σε πρώτη φάση, αυτά τα χρέη.

Η οικογένεια Σαββίδη έχει ανακοινώσει ότι θα διπλασιάσει όποιο ποσό μαζευτεί. Είναι τεράστιο οξυγόνο στην προσπάθεια που κάνουμε, για να λύσουμε και άλλες υποθέσεις που έχουμε.

Έξοδα τύπου ταξιδιών, ΙΚΑ και Εφορία, που έχουμε κάθε μήνα ενημερότητα, όπως επίσης έξοδα σπιτιών, είναι πληρωμένα. Η ομάδα είναι εξοφλημένη και το Νοέμβριο, κάποιοι έχουν εξοφληθεί και το Δεκέμβριο και θα εξοφλήσουμε και τους υπόλοιπους μέσα στις υπόλοιπες ημέρες».

Για το ποσό που έχει δοθεί από την αρχή της διοίκησης του σε σχέση με τα έσοδα:
«Σε αυτά που έχουμε δώσει, υπάρχουν και κάποιες δόσεις τηλεοπτικού, που έχουν πάει σε παλιά χρωστούμενα. Υπήρχαν παίκτες που είχαν παλιές εκχωρήσεις. Έχουμε τους χορηγούς μας, οι οποίοι βοηθούν στην προσπάθεια και χρησιμοποιήθηκαν και εκείνα τα έσοδα. Δυστυχώς φέτος δεν έχουμε εισιτήρια και αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ομάδα. Αν είχαμε και τα έσοδα αυτά, θα ήμασταν καλύτερα.

Το ότι έχει κατέβει στις 575.000 δε σημαίνει ότι όλα αυτά, προήλθαν από μένα. Έχει χρήματα κι από χορηγίες, τηλεοπτικά και άλλα έσοδα που είχαμε. Είχαμε και 800 καρτελάκια διαρκείας στήριξης φέτος, που ήταν ένα ποσό κι αυτό. Μέσα σε αυτά, υπήρχαν αθλητές με εκχωρήσεις που τα πληρώνονται φέτος. Στόχος της ΑΜΚ είναι και αυτός. Να αποπληρώσουμε τα παλιά, για να λειτουργήσουμε καλύτερα».

Για την ΑΜΚ κι αν έχει εικόνα από νούμερα:
«Είμαστε περίπου σε συμμετοχή στα 2.000 άτομα κι έχουμε μαζέψει περίπου 100.000 ευρώ. Ο κόσμος υποστηρίζει πολύ, έχει ξεκινήσει πολύ καλά η ΑΜΚ. Ο κόσμος δείχνει να αγαπάει το μπάσκετ και θέλει να το δει ψηλά».

Για τη σημασία της στήριξης τώρα και τι σημαίνει γι'αυτόν:
«Η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΟΚτσή, είναι ο λόγος για τον οποίο ανέλαβα εγώ».

Για το αν η τοποθέτηση Σαββίδη περί βοήθειας μπορεί να φρενάρει τον κόσμο:
«Νομίζω το τονώνει και θα κάνει τον κόσμο να προσπαθήσει να μαζέψουμε παραπάνω και να πετύχουμε το στόχο των 500.000 ευρώ και η οικογένεια Σαββίδη να τον διπλασιάσει. Δε νομίζω ότι θα αποτρέψει κόσμο, ίσα-ίσα να θα τον βοηθήσει να καταλάβει ότι πρέπει να μαζευτεί το ποσό».

Για το αν έχει γίνει επαφή με την οικογένεια Σαββίδη:
«Δεν έχουμε ακόμα επαφή. Περιμένουμε να έρθει κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη και να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια συνάντηση. Λόγω του COVID κι εγώ φοβάμαι να ταξιδέψω. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, να συγκεντρώσουμε τα χρήματα και μετά πιστεύω θα μπορέσει να γίνει η συνάντηση αυτή».

Για τις ταμειακές διευκολύνσεις του κ. Σαββίδη και αν πιστεύει ότι δε θα ζητηθεί κάτι:
«Ένας ακόμα στόχος που έχουμε είναι να μπορέσουμε όλα αυτά τα θέματα να τα διευθετήσουνε, ούτως ώστε αν βρεθεί κάποιος να βρει μια κατάσταση πιο εύκολη. Αυτό θα γίνει σε μία επικείμενη συνάντηση και θα συζητηθεί και αυτό το θέμα».

Για το πότε μπορεί το χρέος της ΚΑΕ να είναι περισσότερο διαχειρίσιμο:
«Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη επιτυχία της ΑΜΚ. Αν πετύχουμε θα έχουμε λύσει ένα κομμάτι που δυσχεραίνει πολύ τη λειτουργία της εταιρείας. Ο διπλασιασμός από την οικογένεια Σαββίδη, θα μας βοηθήσει και σε άλλες υποχρεώσεις που επείγουν. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το χρέος της Εφορίας, που είναι ρυθμισμένο. Αν υπάρχουν η χρήματα θα δούμε αν μπορούμε να μειώσουμε του χρέος αυτό. Βλέπετε ότι χορηγό στη φανέλα δεν έχουμε και αυτό είναι πλήγμα. Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα να το έχουμε».

Για τις προτεραιότητες που υπάρχουν:
«Το ποσό της ΑΜΚ είναι να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε όλες τις παλιές οφειλές. Ο πρώτος στόχος είναι αυτός».

Για την επόμενη μέρα αν δε μαζευτεί το ποσό:
«Θα υπάρχει πρόβλημα, και πολύ ζόρι. Θα συνεχίσει να υπάρχουν οι δυσλειτουργίας που υπάρχον και σήμερα. Δεν είναι λίγο το ποσό των 100.000 ευρώ σε Μάιος εβδομάδα. Πάντα πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Άνθρωποι που αγωνίζονται κάθε μέρα, ο κόσμος το βλέπει. Βλέπουμε α τα μηνύματα στήριξης. Ακόμα και από ανθρώπους που είχαν. Κάποιο ενδοιασμούς, λένε πάμε να βγάλουμε το κάρο από τη λάσπη».

Για το ποσό των 500.000 και αν γίνεται να μαζευτεί περισσότερο:
«Οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί είναι να σταματήσει στις 500.000 ευρώ. Για το λόγο αυτό βάλαμε αυτόν τον στόχο γιατί μας καίνε τα παλιά χρέη, ήρθε και το καλό νέο του διπλασιασμού από τον κ. Σαββίδη και θα δούμε μετά».

Για το πότε βλέπει να είναι τα χρέη σε τέτοια κατάσταση που να μπορούν τα χρήματα να πηγαίνουν στη δημιουργία ομάδας:
«Ποιος δε θέλει να έχει μια καλύτερη ομάδα... Ο πρώτος στόχος είναι ξεχρεώσουμε. Πρέπει πάσης θυσία να ξεχρεώσει κάποια στιγμή αυτή η ομάδα. Ένα μεγάλο βήμα θα είναι φέτος, για να δούμε πόσο θα μας πάρει να τα καταφέρουμε. Είναι και Εφορία και τ ΙΚΑ, περίπου 1,5 εκατομμύριο, ρυθμισμένο όμως. Η γνώμη μου είναι να μπορέσουμε αυτά τα ποσά να τα μηδενίσουμε».

Για το αν αισθάνεται ότι έχει αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ στη μπασκετική αγορά:
«Φυσικά... υπάρχουν και άνθρωποι της μπασκετική πιάτσας που έχουν καταλάβει τη διαφορά. Ολοι πλέον ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο συνεπής και λειτουργεί πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην εποχή της φερεγγυότητας».

Για τη συμμετοχή του Στογιάκοβιτς στο διαφημιστικό σποτ και αν υπάρχει περίπτωση να έρθει πιο κοντά:
«Θα ήταν χαρά μου. Έχει την τεχνογνωσία, τις γνωριμίες και ξέρει από μπάσκετ. Του ζητήθηκε η συμμετοχή του στο βιντεάκι, δέχτηκε αμέσως. Όταν θα έρθει στην Ελλάδα και καταφέρουμε να συναντηθούμε, θα το το δούμε. Ζει στην Αμερική και μακάρι το καλοκαίρι αν έχει, να συζητήσουμε και να πούμε κάποιες ιδέες και να μας βοηθήσει».

Για το πως σκέφτεται την επόμενη χρονιά αν όλα πάνε καλά:
«Θα είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Αυτό πρέπει να γίνει και με τη σύμφωνη γνώμη του Ερασιτέχνη. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Μετά θα δούμε., στόχος είναι να ξεχρεώσουμε. Δεν προτρέχω, πολλές φορές δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».

Για το αν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες:
«Συζητήσεις γίνονται με πολύ κόσμο. Ολοι έχουν λίγο πολύ τη διάθεση να βοηθήσουν. Άνθρωπο έχουν βοηθήσει με γενναίες καταθέσεις. Υπάρχουν και άλλοι μέσα στον ΠΑΟΚ που θέλουν να βοηθήσουν και θα το κάνουν με μεγαλύτερα ποσά».

Για το αν σκέφτεται ευρωπαϊκή συμμετοχή από του χρόνου:
«Και η επόμενη χρονιά, θα είναι δύσκολη για την ομάδα. Με την ΑΜΚ αυτή, δεν ξεχρεώνουμε. Θα πρέπει να δούμε τι χρέη θα έχουν μείνει , τι προϋπολογισμός θα κάνουμε και αν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ότι παίζουμε είναι ένα τεράστιο κόστος τα ταξιδιωτικά έξοδα. Θα το δούμε στο τέλος της χρονιάς. Το σοφό είναι να μη σκεφτούμε Ευρώπη για του χρόνου, αλλά να δούμε πως θα εξαλείψουμε το χρέος. Το να παίζουμε για να παίζουμε δεν έχει σημασία. Πρέπει να ξεχρεώσουμε, να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να διεκδικούμε πράγματα. Να π΄με στο Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στην τετράδα».

Για τα ήξεις-αφίξεις της ΕΟΚ στο Κύπελλο και τη δική του άποψη:
«Γυρνάμε γιατί πρέπει να πάνε με βάση την προκήρυξη. Υπήρχε η ιδέα του Final 8 που ήμασταν υπέρμαχοι. Υπήρξε διαφωνία από τον Ηρακλή, γιατί τον συμφέρει επειδή θα παίξουμε στην έδρα τους. Αποφασίστηκε το Final 4 αλλά τελικά η Ομοσπονδία έπρεπε να πάει στην αρχική προκήρυξη. Θα μου άρεσε να δω ένα Final 8. Αφού αυτό δε γίνεται δεν παίζει τι σκέφτομαι εγώ. Ο ΠΑΟΚ θα πάει να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί αυτό εάν δεδομένο».

Σχετικά Άρθρα

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν.

Paokmania.Gr - To ανεξάρτητο site των οπαδών του ΠΑΟΚ | All rights reserved.
metin2 pvp metin2 pvp serverler mt2 pvp metin2 pvp silkroad pvp knight pvp metin2 pvp serverler pvp serverler