Το προφίλ της Rincon Fertilidad Malaga

Από acpaok.gr: Η ισπανική Rincon Fertilidad Malaga βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ Mateco, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του EHF European Women's Cup. Το acpaok.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ Mateco.
Πηγή: acpaok.gr
Το προφίλ της Rincon Fertilidad Malaga

Η ισπανική ομάδα ιδρύθηκε το 1994, με παίκτριες που κατάγονταν αποκλειστικά από την Μάλαγα, και υπό την προεδρία της Carmen Morales de Setién, η οποία όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ήταν ακούραστη και πάλεψε με όλη της την ψυχή. Στα χρόνια προεδρίας της υπήρξαν πάρα πολλές χαρές όπως η άνοδος στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού γυναικείου χάντμπολ, αλλά και πολλές δυσκολίες στις εποχές όπου ο σύλλογος δεν μπορούσε να βρει χορηγούς.

Ορόσημο στο οργανωτικό κομμάτι είναι το μετάλλιο από την ισπανική ομοσπονδία χειροσφαίρισης το 2012 για την καλύτερη αθλητική διαχείριση, πράγμα που αναγνώρισε όσα έκανε η Carmen Morales όλα αυτά τα χρόνια.

Η προεδρία στην Malaga άλλαξε στα μέσα το 2016, ύστερα από 21 χρόνια, όταν την προεδρία ανέλαβε η παίκτρια-σημαία του ισπανικού συλλόγου, Pepa Moreno, η οποία φορούσε το νούμερο 8.

Το σήμα της Malaga είναι σχεδιασμένο για να τονίζει όλες τις γενιές της πόλης στο γυναικείο χάντμπολ, τον ήλιο που περιβάλλει τον διάσημο φάρο του λιμανιού της Μάλαγα, ένα αδιαμφισβήτητο σημάδι ότι η ομάδα γίνεται δυνατότερη.

Η ονομασία της ομάδας κανονικά είναι Malaga Costa Del Sol, ωστόσο λόγω του μεγάλου χορηγού της, την κλινική Rincon, ήρθε και η αλλαγή σε Rincon Fertilidad Malaga.

Όσον αφορά του τίτλους που έχει κατακτήσει η ομάδα, αν εξαιρέσουμε τα 5 κύπελλα Ανδαλουσίας, τα οποία είναι εσωτερικά τουρνουά, τα μοναδικά που μένουν είναι το κύπελλο της σεζόν 2019-20, νικώντας την Έλτσε στον τελικό με 20-24, και το σούπερ καπ νικώντας την πρωταθλήτρια Μπέρα Μπέρα με 28-27.

Σε διεθνές επίπεδο, έχει να επιδείξει δύο προκρίσεις στα προημιτελικά του EHF Challenge Cup, τις σεζόν 2017-18 και 2018-19.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η Rincon Fertilidad Malaga δίνει τους εντός έδρας αγώνες της Ciudad Deportiva de Carranque, χωρητικότητας 1000 θέσεων.

Το γήπεδο χτίστηκε στα 60s, και ήταν το πρώτο αθλητικό κέντρο στην πόλη της Μάλαγα. Στα επόμενα χρόνια έγιναν πολλές ανακατασκευές, διορθώσεις και επεκτάσεις στο γήπεδο.

Το γήπεδο μαζί με την γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Μάλαγα, χρησιμοποίησε και η ανδρική ομάδα μπάσκετ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Πρόκειται για μία ομάδα η οποία στηρίζεται στο ισπανικό στοιχείο, έχοντας μόνο δύο ξένες αθλήτριες, την Rocio Campigli, από την Αργεντινή και την Isabelle Dos Santos Medeiros, από την Βραζιλία.

Με μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ το οποίο δηλώθηκε για τους ευρωπαϊκούς αγώνες στα 25 έτη, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μία ομάδα με έμπειρες παίκτριες.

Τρεις διεθνείς με την Εθνική Ισπανίας υπάρχουν στο ρόστερ της Μάλαγα, η πλέιμεϊκερ, Silvia Arderíus, η τερματοφύλακας, Mercedes Castellanos, και η αριστερή εξτρέμ, Soledad López.

Επιθετικά ξεχωρίζει η δεξιά εξτρέμ, Sara Bravo, και η αριστερή εξτρέμ, Soledad López, πράγμα που σε κάποιο βαθμό προδίδει τις επιθετικές προθέσεις των Ισπανών.

Από την σεζόν 2019-20 και έπειτα, η τεχνική ηγεσία στον πάγκο της Μάλαγα άλλαξε μετά από 24(!) χρόνια. Ο Jesus Gallardo διαδέχθηκε τον Diego Carrasco, σε μία συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή για όλο τον σύλλογο.

ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Όπως όλα τα πρωταθλήματα, έτσι και το ισπανικό, δεν θα μπορούσε να χτυπηθεί από τον κορωνοϊό. Το ισπανικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στην 16η αγωνιστική και όχι στην 22η. Η Μάλαγα μπορεί να τερμάτισε 5η ωστόσο μην έχοντας παίξει τα έξι τελευταία παιχνίδια, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αν αυτή ήταν η θέση που της άξιζε.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο θεσμός του κυπέλλου ολοκληρώθηκε κανονικά, με την Μάλαγα να φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της, νικώντας την Έλτσε με 20-24.

Η ονειρική χρονιά ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση και του Σούπερ Καπ, νικώντας την πρωταθλήτρια Μπέρα Μπέρα με 28-27.

ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Με το φετινό πρωτάθλημα να ξεκινάει με νέο φορμάτ, αυτό της δημιουργίας δύο ομίλων των 8 ομάδων, η Μάλαγα βρέθηκε στον Α' Όμιλο, ο οποίος αναλογικά με τον Β' Όμιλο είναι πιο δύσκολος. Αυτή τη στιγμή έχοντας παίξει 6 αγώνες, έχει 11 βαθμούς και βρίσκεται στην 2η θέση, πίσω από την περσινή πρωταθλήτρια, Μπέρα Μπέρα, η οποία ωστόσο έχει ένα ματς περισσότερο και 13 βαθμούς.

Ο θεσμός του κυπέλλου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, οπότε η κάτοχος του τροπαίου Μάλαγα, απολαμβάνει ακόμα τους καρπούς της περσινής κατάκτησης,

Όσον αφορά το φετινό EHF European Women's Cup, η Μάλαγα βρίσκεται στον δρόμο του ΠΑΟΚ Mateco, αποκλείοντας στην φάση των «32» την αυστριακή Neustadt με συνολικό σκορ 64-32, και στην φάση των «16» την σέρβικη, Nis με συνολικό σκορ 60-46.

Όπως ο ΠΑΟΚ Mateco έτσι και η Μάλαγα, θα γράψει την δική της ευρωπαϊκή ιστορία αν προκριθεί, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη...