«Να μείνει χρόνια στον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία»

Από inpaok.com: Ο διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν στην πρώτη ομάδα, τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και την επιλογή του Στέλιου Μαλεζά στην Κ19.
Πηγή: inpaok.com
«Να μείνει χρόνια στον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία τονίζοντας πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα και στη διαχείριση των παικτών της ακαδημίας, ενώ μίλησε και για τον Στέλιο Μαλεζά που ανέλαβε την Κ19.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το έργο των ακαδημιών του ΠΑΟΚ:

«Ενας κύκλος ολοκληρώθηκε για τις ηλικιακές γενιές, πολλά παιδιά πήραν παραστάσεις, εμπειρίες και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αναδειχθούν νεαροί παίκτες. Τα παιδιά (Τζόλης-Μιχαηλίδης) απέδειξαν πως αξίζουν να παίζουν και μετά τον κορονοϊό μπήκαν και άλλα νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις σε αυτά τα παιδιά. Η πρώτη ομάδα έκλεισε έναν κύκλο με το νταμπλ και άνοιξε η διαδικασία για να μπουν τα νέα παιδιά. Ο Τζόλης ξεχωρίζει πάρα πολύ, δεν θέλω να πω κάτι. Ο Γκαρσία τους γνωρίζει, να μπορέσει να μείνει για πολύ καιρό στην πρώτη ομάδα και να συνδεθούν η ακαδημία με την πρώτη ομάδα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ήταν πανέτοιμος για την πρώτη ομάδα ο Πάμπλο, να έχει καθαρό μυαλό και χαίρομαι γι΄αυτόν. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα της Κ19 και της πρώτης ομάδας, με την πίεση που υπάρχει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Σημασία έχει η εμπιστοσύνη στα νεαρά παιδιά που έρχονται στην ακαδημία, η υποχρέωσή μας είναι να αναδείξουμε σωστούς ανθρώπους πάνω απ' όλα. Είναι ξεχωριστό παιδί ο Μιχαηλίδης και εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε και τα παιδιά και τους γονείς τους αν χρειαστεί».

Για την επιλογή του Μαλεζά για την Κ19:

«Η κοινή συνισταμένη των δύο τιμ που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα (Ιβιτς-Γκαρσία) ήταν ο Σνάουτσνερ. Εμείς κοιτάμε παίκτες που τελείωσαν τελευταία το ποδόσφαιρο και ήθελαν να γίνουν προπονητές. Ο Στέλιος από όταν έπαιζε ποδόσφαιρο έβλεπε συστήματα, του άρεσε να κοιτάει πράγματα. Το επόμενο βήμα είναι να βγάλουμε έναν νεαρό τερματοφύλακα για να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Ο Μπότης είχε σωματομετρικά χαρακτηριστικά πολύ υψηλά, είναι καλός μαθητής. Υπάρχουν αρκετοί τερματοφύλακες στις ακαδημίες που είναι πολύ καλοί, όπως ο Μπαλωμένος, ο Ταλιχμανίδης και άλλοι».

Για τους στόχους για το 2021:

«Μόνο ευχές για όλους. Οι νεαροί μας παίκτες να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δώσει ο κ.Γκαρσία. Πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα και μετά θα έρθει και η πολύ καλή φουρνιά που υπάρχει από πίσω. Μετά την έλευση του κ.Σαββίδη γίναμε πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα και το εισπράττω καθημερινά».

Διαβάστε ακόμη...