Γαλατσόπουλος : “Συλλογική απόφαση του ΕΣΑΚΕ για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ”

Από thessports.gr: Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δε θέλησε να πάρει θέση για την απόφαση του αθλητικού δικαστή, αναφορικά με την επανάληψη της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
Γαλατσόπουλος : “Συλλογική απόφαση του ΕΣΑΚΕ για το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ”

Ωστόσο, τόνισε ότι ο ΕΣΑΚΕ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα κινηθεί ο ίδιος στο ΑΣΕΑΔ (όπως ζήτησε και η ΑΕΚ) και συμπλήρωσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην επηρεάζεται από κανέναν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: «Σήμερα βγήκε μια απόφαση από έναν τακτικό δικαστή, ο οποίος ορίζεται από τη Δικαιοσύνη. Δεν θα κάνω καμία κρίση για την απόφαση. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να εμπλέκεται ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ στις αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή. Δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα και δεν θα γίνει όσο είμαι εγώ πρόεδρος. Έκρινε τη φάση με το φάουλ. Υπήρχε και το θέμα με τη χρονική διάρκεια. Θα το δούμε, γιατί υπάρχει και ο δεύτερος βαθμός στη Δικαιοσύνη».

– Για το ενδεχόμενο να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ ο ΕΣΑΚΕ: «Είναι θέματα που θα συζητηθούν με τα μέλη. Ο ΕΣΑΚΕ δεν είναι ο Γαλατσόπουλος. Θα συζητηθεί στα αρμόδια συμβούλια και η όποια απόφαση θα παρθεί συλλογικά».

– Για το γεγονός πως θα επαναληφθεί ολόκληρος ο αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και αν δημιουργεί δεδικασμένο: «Πρέπει να καταλάβετε ότι είναι μια απόφαση που βγήκε πριν από μερικές ώρες. Θα το δούμε στον ΕΣΑΚΕ, θα το συζητήσουμε και θα δούμε τι απόφαση θα παρθεί. Είχε βγει μια ανάλογη απόφαση και πέρσι με τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα Λαύριο-Άρης. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην επηρεάζεται από κανέναν».

– Για το πόσες ομάδες υποβιβάζονται: «Το πλάνο λέει ότι πέφτει μία από τις 12 ομάδες, ενώ ανεβαίνουν δύο από την Α2».

– Για το κεντρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Ένα από τα σημαντικά βήματα που κάναμε είναι η συστράτευση όλων των ομάδων. Να μπορέσουμε να πετύχουμε την κεντρική διαχείριση. Να πετύχουμε ένα καλό συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια. Βοήθησαν πολύ η ΚΑΕ ΑΕΚ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που είχαν συμβόλαιο με την Cosmote και το έσπασαν. Πετύχαμε ένα καλό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, της τάξεως των 13 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια».

– Για την κατανομή των χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Υπάρχει ήδη η κατανομή για την πρώτη χρονιά. Κοιτάξαμε να ικανοποιηθούν όλες οι ομάδες. Από τη δεύτερη χρονιά θα αλλάξει αυτό. Θα μοιράζονται τα λεφτά σε σχέση με την κατάταξη. Μέσα στη σύμβαση υπάρχει όρος και για τον Ολυμπιακό, για ένα πρόσθετο ποσό».

– Για την κεντρική χορηγία: «Ήταν η δεύτερη επιτυχία μας. Είχαμε την ΕΚΟ που στηρίζει το μπάσκετ. Είχαμε τη συμφωνία με τη Stoiximan, η οποία είναι τριετής. Είναι κεντρικός χορηγός και θα βοηθήσει όλους τους αθλητές και προπονητές. Όλοι οι χορηγοί μας στηρίζουν το μπάσκετ στα δύσκολα χρόνια του».

– Για την αδειοδότηση των ΚΑΕ: «Το δεύτερο σημαντικό βήμα της προόδου ήταν σε θεσμικό επίπεδο. Σε συζήτηση με το Υπουργείο Αθλητισμού, αναφέραμε ότι πρέπει να έχουμε ουσιαστικό λόγο στην αδειοδότηση των ομάδων από το επόμενο καλοκαίρι για να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Υπάρχει μια επιτροπή στον ΕΣΑΚΕ που θα ελέγξει όλα τα στοιχεία των ΚΑΕ κι αν μπορεί να συμμετέχει κάποια ομάδα στο πρωτάθλημα».

– Για τη διαδικασία των wild card: «Η διαδικασία των wild card υπάρχει και αφορά την ΕΟΚ. Θα ακολουθήσει η διαδικασία της αδειοδότησης και θα αποφασίσουμε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Θα ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία θα γνωρίζουμε από νωρίς ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα. Μέχρι τον Ιούνιο να είναι ξεκάθαρο το τοπίο από τον ΕΣΑΚΕ. Θα καταθέσουν τους φακέλους τους στην ΕΕΑ και θα δούμε μετά».

– Για τη στήριξη στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για την κοινωνική προσφορά της: «Συζητήσαμε στον Σύνδεσμο το θέμα και καμία ΚΑΕ δεν είναι ενάντια σε μια προσπάθεια του ελληνικού μπάσκετ να ανταποδώσει την αγάπη που λαμβάνει από την κοινωνία. Από τη στιγμή που ξεκαθαρίστηκε ότι αυτά τα έσοδα θα οδηγηθούν στο σύστημα Υγείας, καμία ΚΑΕ δεν έθεσε θέμα. Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες προσπάθειες. Θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα σε αυτές τις γιορτές, που θα είναι ιδιαίτερες. Θα συνδυάσουμε το μπάσκετ με την κοινωνική προσφορά. Θα προσφέρουμε δώρα σε ιδρύματα».

Διαβάστε ακόμη...