Το σχέδιο είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο…

Από inpaok.com : Ταφόπλακα στον Ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό αποφάσισε να βάλει την Δευτέρα (7/12) η κυβέρνηση, αποφασίζοντας την συνέχιση του λουκέτου έως τις 7/1, και βλέπουμε…
Πηγή: inpaok.com
Το σχέδιο είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο…

Φυσικά, αυτό δεν προξενεί καμία εντύπωση καθώς ουκ ολίγες φορές μέσα στον ενάμιση χρόνο, η τρέχουσα κυβέρνηση μας έχει δείξει ότι το σχέδιό της είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο, με αποκορύφωμα τις αποφάσεις για τον κορονοϊό, και τις πολλές κυβιστήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα της πανδημίας, με τους ανθρώπους που αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας μας να χρησιμοποιούν φτηνές δικαιολογίες και να πετούν το μπαλάκι στον κόσμο και την ατομική ευθύνη, ώστε να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Αφήνοντας λίγο αυτό στην άκρη, και πιάνοντας το αθλητικό κομμάτι, την δεδομένη στιγμή τα ερασιτεχνικά σωματεία στην Ελλάδα φυτοζωούν, και μαζί τους εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές, οι οποίοι έχουν ως μοναδικό εισόδημα το συμβόλαιό τους, το οποίο πολλές φορές δεν εισπράττουν, ώστε να ζήσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

Αλήθεια, αυτούς τους σκέφτηκε κανείς; Ή το κονδύλι των 800 και 534 ευρώ θα τους σώσει από τις τρισάθλιες συνθήκες τις οποίες ζουν από τον Μάρτιο; Προφανώς, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ δεν κολλάει, αλλά το βόλεϊ και το χάντμπολ είναι κορονο-βόμβα. Όχι, δεν είναι καν αστείο. Το τραγικό είναι ότι έτσι σκέφτονται και έτσι πράττουν.

Όσο για τα σωματεία; Οι αθλητές φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, προκειμένου να εξασφαλίσουν το μέλλον τους και να παίξουν κάπου μακριά από εδώ, όπου αυτοί που κάνουν κουμάντο σκέφτονται και κοιτούν παραπάνω από την… μύτη τους, με αποτέλεσμα οι ομάδες να μένουν χωρίς παίκτες, ή με αυτούς που (δυστυχώς) δεν κατάφεραν να βρουν κάτι καλύτερο.

Και η επειδή η χώρα μας είναι παράδειγμα προς αποφυγή στο συγκεκριμένο κομμάτι (και σε πολλά ακόμα, ειδικά στον αθλητισμό), χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη Γαλλία ο Εμάνουελ Μακρόν αποφάσισε να ενισχύσει τα ερασιτεχνικά σωματεία με 400 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα κόντρα στην παγκόσμια κρίση, ενώ το ΝΒΑ, θα χορηγήσει με 30 εκατομμύρια ευρώ την κάθε ομάδα (!), σε ένα πρωτάθλημα όπου τα χρήματα που έχασαν είναι… ψίχουλα μπροστά στα κέρδη που έχουν.

Γιατί για κάποιους, μπορεί η σωματική υγεία να είναι το πιο σημαντικό, αλλά ξέχασαν να μεριμνήσουν για την ψυχική, η οποία είναι εξίσου απαραίτητη για έναν άνθρωπο-αθλητή. Αποτύχατε, κύριοι…

Υ.Γ.: Το καλοκαίρι, κάποιοι πανηγύριζαν που το πρωτάθλημα της Volley League, ήταν το μόνο που τελείωσε μέσα στο γήπεδο. Ξέχασαν όμως να φροντίσουν πως θα σωθεί και η επόμενη χρονιά, από τις… σαμπάνιες που άνοιξαν.

Υ.Γ1: Συγχαρητήρια στον ΑΣ ΠΑΟΚ που βρίσκεται κοντά στους αθλητές του και είναι δικαίωμά του να μην θέλει συνέχιση των πρωταθλημάτων.

Y.Γ2: Ο Φοίνικας Σύρου, κατόπιν ανακοίνωσής του, γνωστοποίησε πως αν δεν ξεκινήσουν οι προπονήσεις ως τις 15/12, θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Μαγκιά του, και μακάρι να το κάνει πράξη, ώστε ομοσπονδίες και κυβέρνηση να ξυπνήσουν.

Διαβάστε ακόμη...