«Πώς τον άφησε η Μπενφίκα ελεύθερο;» - Μας νοιάζει; Όχι!

Από sdna.gr: Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της χρονιάς. Το δοκάρι, όμως, στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια του. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει πετύχει πολλά περισσότερα από ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ και η παρουσία του στον ΠΑΟΚ σε κάνει δικαίως να αναρωτιέσαι «Πώς τον άφησε η Μπενφίκα ελεύθερο;».
Πηγή: sdna.gr
«Πώς τον άφησε η Μπενφίκα ελεύθερο;» - Μας νοιάζει; Όχι!

Το μομέντουμ λέει Τζόλης. Δικαίως. Ένας 18χρονος «σηκώνει» τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του. Ο κόσμος καλείται να απαντήσει στο ερώτημα αν θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στη σύγχρονη ιστορία του Δικεφάλου. Πίσω από τον Τζόλη, όμως, ή αν θέλετε στο άλλο άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ φιγουράρει ποιότητα που... σκοτώνει. Κλάση που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εξελίσσεται στην απόλυτη μεταγραφή της σεζόν. Ένας τύπος αθόρυβος που το πιθανότερο είναι να κατεβάσει το κεφάλι του αν βρεθεί στο δρόμο σας. Γιατί μέσα στο γήπεδο -δείχνει- να μην βλέπει κανέναν...
Κι ας προσγειώθηκε στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ εν μέσω πολλών αμφιβολιών. Όχι από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Εκείνοι είχαν αντιληφθεί πως επρόκειτο για... λαβράκι της αγοράς. Υπήρχαν, όμως, επιφυλάξεις. Στην Πορτογαλία τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς: 88 συμμετοχές, 4 γκολ και 24 ασίστ συνολικά.

Νούμερα φτωχά. Νούμερα που δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον. Βλέπετε, στη Σερβία θεωρούνταν top ταλέντο της γενιάς του. Ο μικρός έδειχνε πως το έχει και η Παρτιζάν τον λάτρεψε. Μια σχέση λατρείας που εξελίχθηκε σε πόλεμος. Μάνατζερ, προμήθειες, χαρτούρα και κίτρινος Τύπος. Όλα αυτά που μπορούν να «τινάξουν» κάθε παιδικότητα. Ο Αντρίγια μεγάλωσε απότομα... Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνα. Και στη Μπενφίκα δεν ήταν και απόλαυση.

Το γυαλί είχε ραγίσει και παρά το γεγονός πως ο Σέρβος δεσμευόταν με συμβόλαιο συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο, θεωρήθηκε προτιμότερο να «χωρίσουν». Οι «αετοί» της Λισαβόνας αποφάσισαν να τον αφήσουν «ελαφρά την καρδία», σε μια προσπάθεια να τον «ξεφορτωθούν». Καθαρά λογιστικά. Ένα συμβόλαιο λιγότερο. Ένας παίκτης που δεν είχαν μετρήσει σωστά και οδήγησε στο... έγκλημα να τον αφήσουν και ελεύθερο.

Και το σίγουρο είναι πως το μετάνιωσαν πικρά. Τουλάχιστον εκείνο το βράδυ του αποκλεισμού στην Τούμπα. Εκεί που ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς τους χρωστούσε κάτι. Κι ας μην το πανηγύρισε, σεβόμενος πως η Μπενφίκα αποτέλεσε το δεύτερο «σπίτι» του για τέσσερα χρόνια. Και η αλήθεια είναι πως το έβλεπαν μπροστά τους, φωτογραφίζοντας ως «Δούρειο Ίππο» τον Σέρβο...

Ψιλά γράμματα εκ των υστέρων. Ο Αντρίγια είχε συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά -δε μπορεί- κάποιο λάκκο έχει η φάβα... Πολύ καλό(ς) για να είναι αληθινός. Τέσσερις μήνες μετά και ο... λάκκος ακόμη αναζητείται. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αποτελεί σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ είτε με Φερέιρα είτε με Γκαρσία, μια περίπτωση ποδοσφαιριστή με «φαρμακερό» αριστερό, ταχύτατος με ή χωρίς τη μπάλα που αρέσκεται να παίζει στα δεξιά με ανάποδο πόδι, θα βρει την ενέργεια απέναντι σε κλειστή άμυνα και θα ξεδιπλώσει υπέροχα το ταλέντο του στο χώρο λόγω της τεχνικής κατάρτισης.

Μια μεταγραφή που αν συνεχίσει έτσι θα εκτοξεύσει την αξία του. Μέχρι τότε, όμως, θα τον απολαμβάνουμε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Κι ας αναρωτιούνται και οι ίδιοι: «Πώς είναι δυνατόν η Μπενφίκα να τον άφησε να φύγει»; Την απάντηση την έδωσαν ήδη: «Στην πραγματικότητα, δεν μας αφορά!» Κουβέντα να γίνεται...

Διαβάστε ακόμη...