Τα πλανα για το ΓΣΠ...rotation & roster!

Από toumbalibreclub44.blogspot.com: "Όλα τα παιχνίδια είναι τελικός για εμάς",ειπε στην συνεντευξη τυπου ο Pablo Garcia,ενω ο 18χρονος Χρηστος Τζολης ειπε "πρέπει να κερδίσουμε γιατί χρειαζόμαστε βαθμούς για να προκριθούμε,
Πηγή: toumbalibreclub44.blogspot.com
Τα πλανα για το ΓΣΠ...rotation & roster!

που είναι ένας στόχος μας",κατι που σημαινει πως αυριο το βραδυ(22:00') o ΠΑΟΚ-φιλοξενουμενος στη Λευκωσία από την Ομόνοια,θέλει τη νίκη ώστε διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης στην φάση των 32 του Europa.

Στο τελευταιο παιχνιδι του πρωταθληματος,ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε rotation την Κυριακή κόντρα στη Λαμία, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παιξει(η ειχαν παιξει λιγο), ενώ έδωσε ανάσες σε οσους επαιζαν συνεχως,ώστε να είναι φρέσκοι ενόψει της συνέχειας.

Κάτω από τα δοκάρια προφανως θα επανελθει ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, παρά την παρουσία του Πασχαλάκη στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος οπου κράτησε ανέπαφη και την εστία του,ενω απο τους 4 της αμυνας στο Philips Stadion(Βαρέλα-Κρέσπο–Ίνγκανσον-Ροντριγκο),το πιθανοτερο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να αποτελείται από τον Βαρέλα και έναν από τους Κρέσπο – Ίνγκανσον, με τον Ισπανό μπακ να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες,δεξιά το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθεί ο Μούσα Ουαγκέ, ο οποίος αγωνίστηκε και στη Λαμία και έχει δείξει σημάδια βελτίωσης, ενώ αριστερά φαβορί είναι ο Ροντρίγκο, καθώς ο Γιαννούλης είναι στην αποστολή αλλά πιθανότατα δεν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί 90 λεπτά(Περέιρα και Βιεϊρίνια δεν έχουν δηλωθει).

Στο κεντρο,το δίδυμο Σβαμπ και Καντουρί είναι σίγουροι καθως ειναι προφανες πως έχει βρεθεί χημεία μεταξύ τους, ενώ στη θέση πίσω φαβορι ειναι ο Χαρης Τσιγγάρας με αουτσαιντερ τον Εσίτι(απουσιαζει ο Νταουγκλας Αουγκουστο που εχει συμπληρωσει καρτες),αφου προτιμηθηκε στην Ολλανδία κόντρα στην PSV.

Και αφου ολα συγκλινουν στο αγαπημενο 4-3-3,στην επιθεση,Χρήστος Τζόλης και Αντρίγια Ζίβκοβιτς αναμενεται να αγωνιστουν στο αριστερό και το δεξί άκρο της επίθεσης αντίστοιχα,με τον Κάρολ Σφιντέρσκι να επανερχεται στην κορυφή της.

Στο Ελληνικο πρωταθλημα,ο ΠΑΟΚ μόλις ένα ποντο πίσω από τον Ολυμπιακό περιμενει το αναβληθεν ντερμπυ με το πρωτοπορο για να ξεκαθαρησει το τοπιο,ενω η βαθμολογική του άνοδος, οφείλεται κυριως στα τέσσερα τελευταια νικηφόρα αποτελέσματα που εξασφάλισε η ομάδα όλα με τον Γκαρσία στον πάγκο.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός(με την συνδρομη και των συνεργατων του,Σναουτσνερ,Αμανατιδη,Δανιηλιδη,

Αμπατζιδη,Κομση,Γκαλίνοβιτς,Καναρά,Ασλανίδη,Θωμαϊδη και Κοσμίδη),στα έξι επίσημα ματς(σε Ελλαδα και Ευρωπη),από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας,εχει πετυχει πέντε νίκες και μία ήττα (στην Ολλανδία) και εχει χρησιμοποιησει συνολικα 24 ποδοσφαιριστες του ΠΑΟΚ,ενω απο τους 30 που συμμετέχουν στο ρόστερ, δεν αγωνίστηκαν Ρέι, Ταλιχμανίδης, Μιχάι (τραυματίας), Ζαμπά (δεν εχει πληρως αποθεραπευθει),Κούτσιας και Βρακάς.

Από τους "βασικους" 24 οι πλεον επιβαρημενοι ειναι,ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που αγωνίστηκε 502'ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς 487', ο Σβάμπ 473'. ο Σφιντέρσκι 402' και ο Ελ Καντουρί 400'.

Και στα έξι παιχνίδια που κοουτσαρισε ο Γκαρσια, στο Πρωτάθλημα (Αγρίνιο,Ριζούπολη,Λαμια και στην Τούμπα με ΠΑΣ) και στο Europa League (εντός και εκτός με Αιντχόφεν),αγωνιστηκαν οι Σβαμπ, Μουργκ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσι, Τζόλης, Τσόλακ και Ελ Καντουρί,ενω το επιβεβλημενο rotation δειχνει οτι η χρησιμοποιηση του μεγαλυτερου μερους του roster,εξασφάλισε ανασες σε υπερπολυτιμους ποδοσφαιριστες(Σβαμπ,Καντουρι,Αντριγια,Βαρελα),αλλα και συνοχή και αποτελεσματικότητα της ομαδας για την δυσκολη συνεχεια των αγώνων που θα ακολουθήσουν.

Ο Γκαρσία εκανε σαφες στους ποδοσφαιριστες του πως θέλει όλους να τους αξιοποιήσει,μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής (ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κάθε παίκτης) με στοχο ομως και νικηφόρα αποτελέσματα,τοσο στην Superleague(απωθημενο του coach το πρωταθλημα που δεν πηρε ως παικτης),οσο και η προοπτική της πρόκρισης στους «32» του Europa League που είναι ανοιχτή,εαν ο ΠΑΟΚ κερδισει τα 2 παιχνιδια που απομενουν.

Μέχρι στιγμής, το rotation που έγινε, δείχνει πως το υπαρχων roster εχει τις δυνατοτητες(πιθανον με καποιες μικρες προσθαφαιρεσεις) να διεκδικησει τον τίτλο στην Ελλάδα και να προκριθει στην επομενη φαση στην Ευρώπη.

Οι 24 ποδοσφαιριστες που ο Garcia χρησιμοποιησε στα 6 παιχνιδια που ειχε την ευθυνη(με τα λεπτα συμμετοχης τους),ειναι οι ακολουθοι(με την προοπτικη να χρησιμοποιηθουν περισσοτεροι)

Ζίβκο Ζίβκοβιτς(478'),Αλέξανδρος Πασχαλάκης(94'),Ροντρίγκο Σοάρες(396'),Φερνάντο Βαρέλα(381'),Ίνγκι Ινγκασον(380'),Χοσέ Κρέσπο(374'),Μούσα Ουαγκέ(187'),Νίλσεν Περέιρα(170'),Δημήτρης Γιαννούλης(164'),Λευτέρης Λύρατζης(122'),Γιάννης Μιχαηλίδης(105'),Στέφαν Σβαμπ(473'),Ομάρ Ελ Καντουρί(400'),Ντόουγκλας Αουγκούστο(307'),Χάρης Τσιγγάρας(97'),Νίκα Νινούα(93'),Αντερσον Εσίτι(74'),Αντρίγια Ζίβκοβιτς(502'),Αλέξανδρος Τζόλης(347'),Τόμας Μουργκ(333'),Ντιέγκο Μπίσεσβαρ(141'),Αντρέ Βιεϊρίνια(81'),Κάρολ Σφιντέρσκι(402'),Αντόνιο Τσόλακ(191')

Διαβάστε ακόμη...