Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

Από slgr.gr: Με απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή και με την ευρωπαϊκή πρόκριση ως άμεσο στόχο, ο ΠΑΟΚ θα ήθελε μια εύκολη νίκη στην έδρα του με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Πηγή: slgr.gr
Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

Ωστόσο η ομάδα της Ηπείρου έχει δείξει ότι χάνει πολύ δύσκολα και το έχει δείξει πολύ καλά και εντός αλλά και εκτός έδρας.

Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην έδρα του μετά από δύο νίκες εκτός έδρας με Παναιτωλικό και Απόλλωνα. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος, αλλά έχει ήδη τρεις ισοπαλίες.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει καθίσει σε τρία επίσημα παιχνίδια στον πάγκο του και ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει δέκα γκολ. Είχε πετύχει 14 γκολ στα 11 προηγούμενα επίσημα στη σεζόν.

Στο πρωτάθλημα έβαλε έξι γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια, όσα είχε συνολικά στα πέντε προηγούμενα.

Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στους 12 τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην έδρα του από την ΑΕΚ την 1η Ιουλίου για τα πλέι οφ. Ωστόσο έχει πέντε νίκες και επτά ισοπαλίες.

Στην έδρα του δεν έχει ήττα σε πέντε αγώνες, μετά από αυτή από την ΑΕΚ, αλλά έχει δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Έχει κερδίσει τρία από τα εννέα τελευταία στην έδρα του για τη Super League.

Ο Στέφαν Σβαμπ έχει επτά ασίστ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του, ενώ έχει σκοράρει και στα δύο τελευταία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προέρχεται από ένα ακόμα εντός έδρας αρνητικό αποτέλεσμα και ψάχνει για ένα ακόμα θετικό εκτός. Δεν έχει νικήσει στην έδρα του, όπου έχει δύο ήττες, ενώ έχει χάσει μόνο ένα έξω, όπου έχει δύο νίκες!

Έχει προηγηθεί σε έξι παιχνίδια του, αλλά κέρδισε μόλις δύο από αυτά. Μόνο από την ΑΕΚ δέχτηκε πρώτος γκολ, ενώ με τον Παναιτωλικό δεν είχαν γκολ.

Έχει χάσει δέκα βαθμούς σε παιχνίδια που προηγήθηκε, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.

Έχασε με ανατροπή από Βόλο και ΑΕΛ, ενώ ισοφαρίστηκε από Ολυμπιακό και Άρη.

Έφερε ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, αφού δεν είχε καμία στα πέντε προηγούμενα.

Έχει πετύχει επτά από τα εννέα γκολ του στο πρώτο ημίχρονο. Έχει δεχτεί ένα από τα εννέα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αυτό από την ΑΕΚ.

Μεταξύ τους

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία μεταξύ τους, μετά τη νίκη του ΠΑΣ μέσα στην Τούμπα στις 8 Ιανουαρίου 2017 με 1-0 (16' σουτ Τζημόπουλος) σε ένα παιχνίδι, που είχε αναβληθεί από την αρχή του πρωταθλήματος.

Έπαιξαν για τελευταία φορά αντίπαλοι στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος 2018-19, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα και ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει έξι από τα επτά τελευταία, με εξαίρεση αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Δεν έχουν ισοπαλία στα οκτώ τελευταία, με έξι νίκες του ΠΑΟΚ και δύο του ΠΑΣ.

Η τελευταία ισοπαλία ήταν στις 26 Απριλίου 2015, 1-1 στην Τούμπα (14' σουτ Περέιρα – 12' σουτ Τσάβες). Από τότε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες και μια ήττα.

Από τα πλέον συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία είναι αυτό στις 4 Φεβρουαρίου 2001 στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΣ νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ήταν το προπονητικό ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου και ο ΠΑΣ επικράτησε με 3-2 (29' σουτ Καφές, 56' σουτ Σπάσιτς – 24' πέναλτι Έλντερ, 50' κεφαλιά Μπλέτσας, 62' σουτ Κορμαρής).

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 27
Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 12

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 17
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 4

Το τελευταίο παιχνίδι

31.01.2019: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(38' πέναλτι Πέλκας, 87' σουτ Σφιντέρσκι – 52' σουτ Μάνος. Ο Βελλίδης απέκρουσε πέναλτι του Άκπομ).

Διαβάστε ακόμη...