Που μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος

Από paok24.com: Οι ισοπαλίες με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και με τον ΝΠΣ Βόλος εκτός έδρας έχουν φέρει τον ΠΑΟΚ πίσω από την περσινή του συγκομιδή και τα ντέρμπι του Δεκεμβρίου είναι εκείνα που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. 
Πηγή: paok24.com
Που μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος


Πέρσι παρότι ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα μέχρι και τα τέλη του Φλεβάρη ήταν μαζί με τον Ολυμπιακό. Εκεί η ήττα εντός έδρας από τον Ολυμπιακό και η ισοπαλία στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη τον άφησαν 7 βαθμούς πίσω. Μάλιστα πάνω στο αγωνιστικό -7, ήρθε και η απόφαση της ΕΕΑ που έβαλε τον ΠΑΟΚ στο -14 κρίνοντας ουσιαστικά τον τίτλο πριν την έναρξη των play-offs. Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει μέχρι στιγμής παιχνίδι λόγω του covid-19 και έτσι σε 7 αγωνιστικές έχει 4 νίκες και 3 ισοπαλίες και έναν αγώνα λιγότερο από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε για άλλους λόγους. 


Και μπορεί η ισοπαλία στην έδρα της ΑΕΚ να είναι εντός προγράμματος (ισοπαλία έφερε και τη σεζόν του νταμπλ, αλλά και πέρσι), οι ισοπαλίες με τον Ατρόμητο εντός έδρας (1-1) και με τον ΝΠΣ Βόλος εκτός (0-0), έφεραν τον ΠΑΟΚ σε μειονεκτική θέση έναντι και των ανταγωνιστών του. Που μπορεί όμως ο ΠΑΟΚ να αλλάξει την κατάσταση και να περιμένει με αγωνία το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;


Ο Δεκέμβρης για τον ΠΑΟΚ κλείνει με δύο μεγάλα παιχνίδια. Ναι και οι αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα, την Λαμία εκτός έδρας και τον Αστέρα Τρίπολης και πάλι στην Τούμπα έχουν μεγάλες δυσκολίες, αλλά τα παιχνίδια με τον Άρη εκτός έδρας και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, μπορούν να κρίνουν πολλά. Οι 4 λοιπόν χαμένοι βαθμοί στην αρχή του πρωταθλήματος μπορούν να γυρίσουν με 2 νίκες σε αυτά τα παιχνίδια. Εξ αρχής ο Άρης θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών που διαλύει κάθε πλεονέκτημα του εκάστοτε γηπεδούχου σε ένα τοπικό ντέρμπι. Από την άλλη η κατάσταση του Παναθηναϊκού είναι τέτοια που ο ΠΑΟΚ που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να τον κερδίσει, ακόμα και αν οι “πράσινοι” βελτιωθούν με την πάροδο του πρωταθλήματος. 


Πέρσι ο ΠΑΟΚ και στα δύο παιχνίδια δεν κέρδισε με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με το 2-2 από το γήπεδο της Τούμπας, ενώ τον Άρη να κερδίζει με 4-2 τον Δικέφαλο στο πρώτο παιχνίδι για το 2020 στο “Κλ. Βικελίδης”. Έτσι εάν ο Δικέφαλος συνεχίσει με νίκες μέσα στο έτος, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητες του, τότε θα μπορέσει να ισοφαρίσει το χαμένο έδαφος από τα στραβοπατήματα της αρχής και να περιμένει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ώστε να μετρηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον βασικό του ανταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια εντός Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη...