Μέξας: «Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο το συντομότερο δυνατό»

Από paokbc.gr: Στο κομμάτι της νοοτροπίας που είχαν οι παίκτες του στάθηκε ο Κώστας Μέξας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική της Basket League.
Πηγή: paokbc.gr
Μέξας: «Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο το συντομότερο δυνατό»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ακόμα ότι η ομάδα θα πρέπει να βελτιωθεί το συντομότερο δυνατό και να παρουσιαστεί καλύτερο στο επόμενο παιχνίδι, όποτε κι αν αυτό διεξαχθεί.

«Νομίζω δεν είχαμε την σωστή νοοτροπία στο αμυντικό κομμάτι. Όταν έρχεσαι να παίξεις στον Παναθηναϊκό και δεν βάζεις τα κορμιά σου, δεν τρέχεις και στις δυο πλευρές είναι λογικό να έχεις την εικόνα που είχαμε εμείς στο πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα, στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με εξαίρεση το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στο ξεκίνημα του τέταρτου. Αυτό δεν ήταν αρκετό. Γιατί στο τέλος χάσαμε πάλι την ηρεμία μας και δεχτήκαμε πόλους αιφνιδιασμούς. Είναι δεδομένο ότι η εικόνα μας και στα δυο πρώτα ματς της Basket League δεν ήταν αυτή που περιμέναμε, ανεξάρτητα του βαθμού δυσκολίας των δυο αγώνων. Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο το συντομότερο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αυτό με δεδομένο ότι δεν ξέρουμε πότε θα ξαναπαίξουμε. Το να λέμε κάθε εβδομάδα ότι παίζουμε ένα ματς κάθε 15 μέρες καταντάει δικαιολογία αλλά αυτά είναι τα δεδομένα και πρέπει να προσαρμοστούμε.

Είμαστε τυχεροί που μπορούμε και παίζουμε σε σχέση με αυτά που βιώνουν άλλοι συνάνθρωποι μας, οπότε πρέπει να το εκμεταλλευτούμε καλύτερα. Μέσα από τη προπόνηση, το βίντεο, την ομιλία και τη συζήτηση πρέπει να δούμε πως θα διορθωθούμε στα θέματα που φαίνεται να υπάρχουν κι τα οποία και εμείς τώρα τα βλέπουμε με την συχνότητα που παίζουμε. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι, να έχουμε καλύτερη εικόνα και στις δυο πλευρές, ανεξάρτητα με το πότε θα γίνει αυτό το παιχνίδι και ποιος θα είναι ο αντίπαλος.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Νομίζω πως έχει γίνει καλή δουλειά φέτος. Έχουν βρει πολύ καλή χημεία , παίζουν με αρκετή ένταση, έχουν κίνητρο , έχουν ποιότητα και ακολουθούν πλάνο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και γι'αυτο πιστεύω πως θα έχουν μια καλή πορεία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εύχομαι καλή συνέχεια και στον Γιώργο Βόβορα και στο Παναθηναϊκό».

Διαβάστε ακόμη...