"Δεν ήρθε τυχαία εκείνο το 4-0"

Από aspromavresistories.blogspot.com: Ένας από τους πρωταγωνιστές της επικής νίκης του Δικεφάλου με 4-0 επί της Λυών ήταν και ο Κούλης Αποστολίδης ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
"Δεν ήρθε τυχαία εκείνο το 4-0"

Του ζητήσαμε να μας μεταφέρει κάποια πράγματα από εκείνο το ματς, που όπως είναι γνωστό δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη και να τι μας είπε...

"Θυμάμαι, πριν το παιχνίδι η ομάδα είχε αποσυρθεί στο ξενοδοχείο «Αστέρια» στο Πανόραμα και λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, στις 5:00 περίπου το απόγευμα της ίδιας μέρας, με παρότρυνση του Λες Σάνον και του Βασίλη Σεργιαννίδη, μπήκαμε σε πούλμαν και όλοι μαζί πήγαμε για καφέ στην Περαία.

Με πολύ καλή διάθεση και κέφι, περάσαμε ένα πολύ ευχάριστο δίωρο και στη συνέχεια επιστρέψαμε το ξενοδοχείο.

Ήταν γύρω στις 7:00 και φτάνοντας εκεί είδαμε μπροστά την είσοδό του περιπολικά και μοτοσικλέτες της αστυνομίας. Ο Σεργιαννίδης που εκείνες τις μέρες ήταν σε κόντρα με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, πιθανόν σκέφτηκε πως ίσως δεν μπορέσει να είναι μαζί μας στο γήπεδο, απευθυνόμενος σε εμάς μας είπε:

«Παιδιά, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να έρθω στο γήπεδο, αυτό που θέλω από εσάς είναι να τα δώσετε όλα για τη νίκη!»

Το παιχνίδι δεν είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά, αλλά αυτό που πιστεύω είναι πως αν το έδειχνε η κρατική τηλεόραση, ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε 10.000 έως 15.000 πρωτογενείς φιλάθλους! Δεν ήρθε τυχαία εκείνο το 4-0. Οι Γάλλοι έφυγαν από την Τούμπα ευχαριστημένοι που το σκορ σταμάτησε σε αυτά τα επίπεδα!

Σε μια Τούμπα γεμάτη, με μια εξαιρετικά ζεστή κερκίδα, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει το 3-3 στη Γαλλία, όλα ήταν υπέρ μας! Ο κόσμος πίστευε πολύ στην πρόκριση, όχι μόνο για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά γιατί εκείνος ο ΠΑΟΚ ήταν ΟΜΑΔΑ!

Θυμάμαι πως ήταν το καλύτερο παιχνίδι εκείνης της μεγάλης ομάδας, ο κάθε παίκτης έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, ενώ ότι κάναμε ... έπιανε!

Εγώ δεν ήμουν φαντεζί παίκτης, όμως σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού κατέβασα την μπάλα με συνεχόμενες κεφαλιές, χωρίς οι αντίπαλοι να μπορούν να με σταματήσουν.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο κόσμος στις εξέδρες πέταξε στον αέρα τα άσπρα μαξιλαράκια από φελιζόλ δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα (εμείς να συμπληρώσουμε πως αυτή η σκηνή υπήρχε επί χρόνια στην έναρξη γνωστής αθλητικής εκπομπής γαλλικού καναλιού!), ενώ μετά το τελευταίο σφύριγμα του Γκονέλα, η ομάδα αποθεώθηκε, οι φίλαθλοι παρέμειναν στις κερκίδες για πολλή ώρα πανηγυρίζοντας!

Είναι πραγματικά κρίμα που δε μεταδόθηκε το ματς, αν και ο Σεργιαννίδης στην κόντρα του με την ΕΙΡΤ είχε απόλυτο δίκαιο, όμως αυτός που τελικά έχασε ήταν ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Σύλλογος θα μπορούσε να έχει μεγάλο επικοινωνιακό όφελος από αυτήν την σπουδαία και αξέχαστη αναμέτρηση!"

Διαβάστε ακόμη...