Μοίρασε ... εμφράγματα ο Σίγγας στο 89' (1984)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 4/11/1984, ο ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στο 89' με τον Θωμά Σίγγα, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Μοίρασε ... εμφράγματα ο Σίγγας στο 89' (1984)

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 25.000 θεατές (23.356 τα εισιτήρια). Ο Βάλτερ Σκότσικ αναγκάστηκε να κάνει νωρίς την πρώτη του αλλαγή, καθώς μόλις στο 7' αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Δαμανάκης, δίνοντας τη θέση του στον Κυριάκο Αλεξανδρίδη.

Το σκορ άνοιξε στο 22' ο Γιώργος Σκαρτάδος, όταν μετά από σεμιναριακό 1-2, βγήκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο και τον πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ, με τον ΠΑΟΚ να παίζει ως εκείνο το λεπτό πολύ έξυπνα την αντίπαλό του.

Το 1-1 ήρθε ... κατά λάθος στο 30', όταν ο Τσουρέλας χωρίς να το θέλει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικού εκείνο το απόγευμα Τάκη Παντέλη, καθώς προσπαθούσε να κόψει συνδυασμό Μαύρου - Σάντμπεργκ!

Στο 57' ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Κανταρτζής μετέτρεψε σε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το καραμπινάτο πέναλτι του Γεωργαμλή στον Πάπριτσα, αποδεικνύοντας το μεγάλο κόμπλεξ των διαιτητών της Β. Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ, ειδικά στα γήπεδα της Αθήνας!

Ήταν τόσο καθαρή η παράβαση, που το σύνολο του Τύπου ειρωνεύτηκε τον ρέφερι για την ανικανότητά του! Ο μόνος που εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία, ήταν ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, ο οποίος πιθανότατα έβλεπε άλλο ματς!

Το παιχνίδι κατά διαστήματα ήταν υπέρμετρα σκληρό, με τον ... Μπαλλή να πρωτοστατεί στα δυνατά μαρκαρίσματα, καθώς ουκ ολίγες φορές ξάπλωσε στον αγωνιστικό χώρο παίκτες μας, χωρίς να δει σε καμία περίπτωση την κίτρινη του Κανταρτζή!

Στο 70' οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με 2-1 με τον Μαύρο, παρά την προσπάθεια του Παντέλη, για να έρθει στο 90' ο Σίγγας με γυριστό βολέ από πλάγια θέση να "κρεμάσει" τον Παπαδόπουλο, χαρίζοντας την ομάδα τον βαθμό της ισοπαλίας και την παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας!

Την ίδια ώρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο πέταλο προς το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ζούσαν στον δικό τους μαγικό κόσμο εκστασιασμένοι από το 2-2!

Απέναντι σε μια πολύ καλή ΑΕΚ, ο Δικέφαλος του Βορρά, πήρε πολύτιμο βαθμό στέλνοντας μήνυμα προς όλους ότι η σεζόν 1984-1985 θα ήταν η δική του χρονιά και ο τίτλος αυτός θα ερχόταν στην Τούμπα, κάτι που τελικά έγινε λίγους μήνες αργότερα!

Mετά το παιχνίδι με την αθηναϊκή ομάδα, ο ΠΑΟΚ σε 5 αγώνες μετρούσε 4 νίκες και 1 ισοπαλία, είχε παίξει τρεις φορές μακριά από την Τούμπα (1-3 στον Απόλλωνα, 1-2 στον εθνικό και 2-2 στην αεκ), ενώ στα δύο εντός είχε κερδίσει τον Άρη με 2-0 και τον Ολυμπιακό με 1-0!

Τα μηνύματα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά και η λέξη "τίτλος" είχε αρχίσει να ακούγεται χαμηλόφωνα στην Τούμπα!

Μετά το ματς έγιναν 36 συλλήψεις οπαδών και των δύο ομάδων, ενώ η ισοπαλία έκανε τον κάθε παίκτη μας πλουσιότερο κατά 50.000 δρχ, όσο ήταν δηλαδή το πριμ της διοίκησης για το 2-2 και την εμφάνιση!

Να σημειωθεί πως κατά την παραμονή της ομάδας στο ξενοδοχείο, πριν την έναρξη του παιχνιδιού, πέρασε από εκεί ο Λάκης Στεργιούδας, ο οποίος το επόμενο διάστημα (Δεκέμβριο) έγινε κάτοικος Τούμπας!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Παντέλης, Ιωσηφίδης, Σκαρτάδος, Πάπριτσα

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Παπαδοπουλος, Στυλιανόπουλος (71' Χατζής), Γεωργαμλής, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Βλάχος, Δίντσικος, Μπαλλής, Στάμπαχερ (65' Ακριβόπουλος), Σάντμπεργκ, Μαύρος

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Δαμανάκης (7' Αλεξανδρίδης), Αλαβάντας, Δημόπουλος (65' Μπανιώτης), Πάπριτσα, Κωστίκος

Η βαθμολογία:
Δηλώσεις:

Βάλτερ Σκότσικ: "Η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα και μετά από τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο χρειαζόταν τη νίκη. Αυτό έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για εμάς. Παλέψαμε γερά και δεν τα παρατήσαμε ούτε στο τελευταίο λεπτό!

Μετά το 2-1 ρισκάραμε και με τη βοήθεια και της τύχης ισοφαρίσαμε. Μπορούσε πάντως το σκορ να γίνει και 3-1 σε βάρος μας. Τι να κάνουμε όμως, αυτά έχει το ποδόσφαιρο... Ο βαθμός που πήραμε είναι χρυσάφι"

Πέτρος Καλαφάτης (πρόεδρος της ΠΑΕ): "Έγινε δυνατό ματς, η αεκ μετά την ήττα στη Λαμία ήθελε να κερδίσει για να διασκεδάσει τις άσχημε εντυπώσεις που άφησε σε εκείνο το παιχνίδι. Όμως δεν τα κατάφερε γιατί ο ΠΑΟΚ πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την προσπάθειά τους"

Γιώργος Κούδας (γενικός αρχηγός): "Έγινε πολύ δυνατό παιχνίδι. Οπωσδήποτε ήμασταν τυχεροί αλλά μέχρι το τέλος κυνηγούσαμε το γκολ και δικαιωθήκαμε"

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26...

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8...

Διαβάστε ακόμη...